Saturday, 11 December 2010

Tak komen,salah....komen pun salah...apa nih?

Assalamu'alaikum...

Malam tadi punya entri pasal...entri berjela,orang malas nak baca,hari ni nak tulis pasal pa pulak?Owh...pasal,kenapa ada orang suka komen di SHOUTBOX daripada di ruang komen?SHOUTBOX tu perlu ke tak?MEnurut Bro BEN ASHAARI...tak perlu sama sekali,sebab...sebab inilah,orang komen kat SHOUTBOX je bukan di ruang komen.

Dan lagi satu...saya pernah jumpa jugak kat certain2 blog tu ada banyak komen...tapi,boleh dianggap komen ker kalau setakat tulis"huh?","perrgh..","betul tu","ek eleh","no komen",dan banyak lagi lah yang saya jumpa yang komen2 nya tu macam HIDUP SEGAN MATI TAK MAU..

Saya rasa la kan..kalau nak komen tu...kena la luahkan pendapat kita kan..contohnya kalau entri tu citer pasal pakwe dia...jgn la takat komen"perrgh.."tambah la sikit lagi ayat..."perrgh...hensemnya pakwe awak,anak sapa tuh...dok mana,dah keja ke belum...agak2 bila korang nak kawin,kalau kawin nanti apa tema warna awak pilih?Jangan lupa jemput saya tau.."Ish..ish..tak leh2...baru malam tadi bincang pasal entri takmo panjang2...nak jimat masa kan...masa itu nyawa!

Sekian adanya...entri kat atas tu tu hanya bebelan saya semata yer,tiada kena mengena dgn sesiapa/blog sesiapa k...harap maklum.Jgn pulak ada yg terasa..

18 comments:

  1. alahai smpai camtu sekali..
    diorang x de idea kot nk komen apa.. :)

    ReplyDelete
  2. fa-in...tu la pasai,macam2 hal yang kita jumpa dlm dunia blog ni kan..Lg satu ilmu yg akak bljr..kalau kita nk org komen kt blog kita,kita kena rajin gak komen kt blog org..akk tak rajin komen..nnti buat nih..

    ReplyDelete
  3. btol3..yang nie fiqah setuju...kalo nk komen..kan lebih bagus kalo komen kt ruang komen..terasa la ckit cam diri nie dihargai...at least kita tau jugak yang entry kita dibaca..kan3..?? huhu..sekadar pendapat...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. OOOppppppppppppppssssss...
    td terkomen guna akaun kelas plak...
    heheeheh..
    senang2 lawat lah blog kelas sy..
    merepek2 jerk dlm tu...
    huhuhu...

    ok, berbalik kpd entry akak ni,
    mmg fiq setuju pown,
    kadang2 penat kita tulis,
    jz dpt komen kt shoutbox jerk.
    bg fiq,
    shoutbox tu pntg utk tgglkan jejak jerk...
    klu komen tu, better kt entry..
    brulah penulis tu rasa dihargai..

    "kerana tulisanku begitu berharga"

    huhuhuhuh.. :)

    ReplyDelete
  6. Fiqah:betul tu..pd akk la kan, kalau org tu bw blog org pastu dia tinggal jejak kt SB je,tk bc pun n3(klu bc,mesti komen)abiss org tu pi blog dia pun tk baca dn tk komen gak..hah..baru padan.dia harap org baca dan komen n3 dia,tp dia tak buat pun ms bw tu...Fiqah...ni akk ingatkan kat diri akk jugak ni..

    ReplyDelete
  7. Fiq:Lepas ni akk dah berazam..masa bw tu seboleh-bolehnya..akk nak komen..sblm ni,akk bw tinggalkn jejak kt sb jer,n3 kdg baca...dn kdg2 tk baca langsung.yg bc tu jarang2 sgt tinggalkn komen.Pasni kena komen yer..jgn nk harap org komen n3 kita je..kena la memberi,jgn asyik nakkkk ajer..kan..kan..eheh..cikgu06 tu kamu gak ke?

    ReplyDelete
  8. cikgu 06 tu blog kelas sy...
    semua budak kelas ader pasword nyer..
    so, terpulang pd diorang nk tulis paer kt blog tu...
    td sy terkomen guna akaun tu,
    pastu sy padam balik..
    sorry yer terpadam... :)

    ReplyDelete
  9. aik.. tadi aku dah komen kat entri ni tak kuar ke?

    ReplyDelete
  10. adan:mana ko punya komen?ooowh,ko main tektik apa lak ni...takde lah..gurau je..

    ReplyDelete
  11. hmm..mungkin diorang takut nak bagi pendapat sebenar..tuh kemungkinan la :)

    ReplyDelete
  12. anne:itu kan sekadar pendapat,tak semestinya benar,tapi kalau boleh mestilah bernas...hah..macamana tuh?

    ReplyDelete
  13. maybe diorang nak up traffict jela tu kowt . kn :)

    ReplyDelete
  14. nur ain:yer la tu..akak setuju....mcm yg akak cakap tadi tu..kita nak harap orang komen entri kita,jadi kita kena terlebih dulu komen di entri orang...so,komenlah apa yang patut..walaupun sepatah-dua jer..Tapi akak kalau komen...mcm biasa la,berjela-jela.

    ReplyDelete
  15. kak pia.. guna pop up kat senang... :D takdak la nak buang masa sangat... nak patah balik...

    ReplyDelete
  16. Encik Mamat:Apa pop up tu?Pop ye ye akak tau la..mai ajaq akk sikit istilah2 dalam dunia blog ni....

    ReplyDelete
  17. pop up tu window baru yang kua bila kita klik link..so, pas komen bleh trus tutup window tu..
    so, tak payah la patah balik untuk baca post lain..

    ReplyDelete
  18. Kool Stuffs:saya selalu nmpk pop up tu kuar kat tepi lah kanan skrin ni..ingat apa..tak tau apa fungsinya..tq.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...