Friday, 10 December 2010

entri yang mesti dan wajib dibaca..

Assalamu'alaikum...

Blogwalking atau pun shortcut nya ialah..BW...itu lah istilah yang saya jumpa sejak terlibat ngan dunia blog ni.Tadi tengah dok bw ni terjumpa satu entri dalam blog Nazirul hazwan yang sangat2 best dan berguna.Menurut blogger ni..entri tak perlu panjang2 sebab bukan sapa nak baca pun kalau tgk udah berjela2.

Zaman sekarang ni,zaman IT,semua org nak cepat ajer..masuk blog kita sekadar tulis kt peti shout tu:"singgah sini","slmt pagi","salam ziarah","singgah petang","opocot terjatuh sini","bw","up trafic"....so on...(sy pun tulis camni kat peti shout org masa bw....hehehe!)

Agak2,diorang baca ker entri yang panjang2 tu.Kompem tak kan.Baca tajuk je kot...Ntah2 tajuk pun tak tgk..Kesian saya kan..tulis entri berjela..seingat saya,time jawab soklan STP kertas sastera dulu2 pun tak panjang camni...

Habisss....pokoknya skrg ni kalau tak baca mcmana nk komen?Patutlah saya punya entri tak dak orang komen pun..ada tu satu,dua orang je..orang yang sama lak tu?

Sepatutnya bila bw,promosikan entri yg baru siap tu supaya org dtg blog dan baca entri,tapi kena pasti kan entri tu menarik dan kena mengena ngan tajuk yg kita promote...jgn menipu lak..

Ish2...kena banyak belajar lagi ni..tu baru sikit je ilmunya,ada byk lg kena teroka....

10 comments:

  1. kak isi penting tajuk pun kena meletop jugak....

    ReplyDelete
  2. yerr..yang nie mmg fiqah setuju sgt2...bg fiqah,entry tak perlu panjang2..yang pentingnya kena straight to the point..(^_^) dan kena pandai tarik pembaca..

    ReplyDelete
  3. Millo:tang tajuk tu yang msslh..tak kreatif langsong..

    Fiqah:Byk kena blajar lagi akk ni..sabar2..pelan2..

    ReplyDelete
  4. setuju sangat2..kadang2 tu bila dah banyak sangat blog yang kita masuk, lepas tu terus tak ingat yang mana 1 kan? hehehehe

    ReplyDelete
  5. sy bce entri ni smpy abes.haha..betul lah tuh..kulit power,isi entri pun kene power:)

    ReplyDelete
  6. mary ann:Kahkah..selalu jadi tu...

    anne: kak pia saja je buat gempaq...tu yang tulis cam tu kt shoutbox,nak cuba try test tengok kata oarg tu..

    ReplyDelete
  7. hehe.. btoi!
    org kita mmg malas membaca kalau panjang2.. ;-p

    ReplyDelete
  8. SolihDah mmg pun org2 kita ni malas membaca kan.Sampaikan kerajaam kita kena buat kempen membaca bagai.Pendapat akk la pulak..tabiat suka membaca ni kita kena terapkan sejak kecik lg..kalau kecik2 malas baca,udah besar nk suruh baca..jgn harap ler...benda kalau dh jd tabiat..insyaallah tkkan boleh buang,waima membaca!

    ReplyDelete
  9. tape2 kita belajar dari kesilapan..entry yang ringkas dan padat lebih sempurna dan berkualiti sebnarnya kak.

    ReplyDelete
  10. Amirah:Sebenarnya dik...ramai beranggapan blog kita kita punya suke ar kan...Tapi kalau dpikir2 balik..sesekali kita kena gak pikir pendapat orang lain,tak salahkan..demi kebaikan bersama.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...