Thursday, 10 February 2011

Panas membara membakar jiwa...

Assalamu'alaikum...

Panas kan 3-4 hari ni..
Tempat korang panas ke hujan?
Kat sini ari tu asyik hujan jer,kain baju bergayut- gayut kat dalam rumah...
La ni dah panas,biasa la kalau panas2 cam ni asyik nak minum jer kan...
bayangkan kalau dapat ni..


fuhh lega,tapi makan ais krim tak boleh
hilangkn dahaga.Makin dahaga lagi ada la.Anak2 saya kalau
keluar shopping kat mall,sure nak lepak mc.d pastu oder yang macam tu..
tapi,macamana dengan yang kat bawah ni pulak...kalau dapat lagi best kan.


Kami kalau makan kat luar sesekali anak2 suka oder abc,kata oghang utagha...ais kacang.Ni masa makan kat sek. 2 S/Alam hari tu,alahhh...kt tempat food court yg ramai student uitm lepak2 tu....
Tapi kalau kat area rumah kami ni pulak,diorang suka yang ni..bukan bebudak jer tau,orang tua pon suka gak...murah pon murah satu 20 sen jer..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ais krim malaysia..., kalau kat area rumah saya ni ada satu kedai jajan yg dipunyai sorang akak kelantan.Saya suka beli kat situ sebab.......kat situ akak tu jual pakej,beli singgit dapat 6,ais nya pon lembut jer.Kata org kalau guna air paip yg buatkn ais tu keras cam batu.Orang lain jual satu 30 sen tau....
Dulu2 kat kg kakak ipar saya buat jual,ada mcm2 perasa.Yang saya suka sgt perasa asam boi,bubur kacang pon boleh buat ni tau.....Buatnya senang jer,tapi saya malas nak buat......bkn apa,kalau dah ada depan mata,bkn sebatang.....berbatang-batang bebudak tu belasah.Silap haribulan pintu peti ais tu pon boleh tercabut....asyik dok buka tutup.

p/s:Jangan amalkan selalu sebab ais ni manis dan menggunakan pewarna(bahan pewarna sgt bahaya untuk kesihatan,terutama ank2 yg masih kecil)

14 comments:

  1. bestnye ABC.. mau layan la esok tgh hari

    ReplyDelete
  2. ahaaa sedappppnyaaa kak pia!
    abc sek 2 tu mmg terbaekkk!
    terasa nak buat aiskrim batang tu la plak..takde jual kat sini (ke saya yg tak penah jupe kot :p)

    ReplyDelete
  3. linda suka ais kacang hijau...wah,terasa pulak!ngidam ni!

    ReplyDelete
  4. org kelantan mmg cam tu..beli lima dpt enam..

    ReplyDelete
  5. khaifaiz:
    ais kacang...air batu campur...mana satu incik mau?..hehe

    ReplyDelete
  6. SZ;
    suzi..takkan tak dak kot..buat ler,takat sepuluh batang ok ler..beli plastik ais krim tu cap king kong..hehehe,betul..
    kat sek 2,tu abc dia mmg best,tp kelakar sbb kdg2 tk sampat mkn lg,ais krim kt atas tu celepuk jatuh sbb tiggi beno..

    ReplyDelete
  7. Linda:
    akk pulak paling tak suka ais kacang ijo..bubur suka la..hehehe

    ReplyDelete
  8. Sharifah nor:
    yer ke kak pah..taktau pulak saya..
    tp akk tu memang bestlah buat pakej camtu,jimat sikit.org yg jual satu 30 sen dpt jual sikit jer,akk ni pulak sehari mau beratus kot..

    ReplyDelete
  9. kak ipar saye rajin buat sendiri utk anak2 die..katenye membazir jek p beli 3kupang sebatang..uhuhu..

    ReplyDelete
  10. zahirian:
    betul tu..membazir kalau beli,buat pon senang jer,leh makan ulang-ulang..lg pon kita leh adjust nak kurangkn manis ikut suka kita.akak dulu2 rajin buat,la ni..rajin gak rajin beli..hehheh

    ReplyDelete
  11. Mimie Aiza:
    eskerem...(nice spelling..)memang sedap dik...nanti akak nak buat sendiri lak...leh buat byk...leh makn byk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...