Sunday, 13 February 2011

Sesal dahulu pendapatan...

Assalamu'alaikum...


Hari ni sgt sibuk.Ada orang kalau hari minggu boleh rehat2.Kalau yang lelaki boleh le ko..dok berehat sambil baca surat khabar.Yang mak-mak macam saya ni,adoii..banyaknya kerja nak buat.Ni kira dah settle sikit... boleh ler rehat sat sambil bw.Alahhh..kerja sampai esok pon tak abiss.Kejap lagi nak start masak pulak,dah petang sikit nak kutip kain baju pastu nak lipat..bila nak abis nih?

Pagi ni masa buka blog saya yang tak cantik dan berat ni,ada terjumpa satu jejak kat kotak jerit tu.Student lagi adik ni..Shafiq nama dia.Kalau rajin pegi la terjah blog dia.Ramai folower dia ni..nampak macam budak baik jer.Alhamdulillah..sejuk perut mak dia mengandungkan dia.Saya bukan nak review blog yer...Tapi terbaca entri dia pasal mandi manda kat Bukit Gambang tu,best sgt...dan yang paling best dia siap pakai SUN BLOCK lagi sblm mandi.Sedangkn kami masa minggu lps pergi mandi kat DESA WATER PARK K.L tu...langsung tak pakai.Bukan tak ingat nak pakai...memang ingat,TAPI... ingat masa dah balik rumah..Skrg tgk la akibatnya..kesian ank2 saya.


Ini Syasya,muka dia la yang paling teruk kena sunburn..ni dah terkopek2 dah ni...

Ini Adik,perasan tak muka dan leher dia...separuh hitam separuh putih..

Kakak depa Sarah pulak siap suruh abah dia belikan mask(alaa mcm org pakai ms musim H1N1 tu..)sbb malu muka dia teruk.Ini semua sbb gara2 mandi sampai 6 jam,dari pukul 11.00pg-5 ptg kat taman tema tu..memang berbaloi-baloi kan..
Oh ya..kalau nak ke blog Syafiq,klik sini.


12 comments:

  1. as salam kak pia..

    alahai..teruk juga kene sunburn tuu yee..
    hehhe saya pun penah kene sunburn..
    habis gelupas kulit..

    ReplyDelete
  2. Adinda Amy Sensei:
    Amy..tu la pasal..kesian depa.
    kat sekolah bkn kwn jer,cikgu pon dok tanya pasai pa..

    ReplyDelete
  3. siannya budak2 tu kak..
    sgt penting ye sapu sunblock nih...
    bagus juga peringatan utk saya akan dtg klu nak g mandi manda ...

    ReplyDelete
  4. SZ:
    A'ah betol tu suzi...akak lupa nak bawak,masa kat sana tgk 2-3 org dok sapu krim tu baru akk teringat.tp nak buat camana kan.Ini la dlm sejarah kami mandi manda tu smpai 6 jam..budak2 tak mo naik lah...seronok sgt,takpa lah bagi can..

    ReplyDelete
  5. salam perkenalan..
    Tak semua lelaki tido masa hujung minggu kak..
    Ada gak yang tengah main blog..
    Hu3..

    ReplyDelete
  6. sakit tak sunburn,macam ye je

    tak pernak kene


    jom join GA

    http://blueberrybun185.blogspot.com/2011/02/jom-join-first-ga-imaza93.html

    ReplyDelete
  7. Jamiel:
    yer2..faham akak nih,tak semua tido..ada yg blogging,
    ada yg cuci kete,
    ada yg antar kete g cuci,
    ada yg tlg jaga ank ms wife tgh masak,
    ada yg tolong wife masak kt dapo..(yg ni biasa ms awal2 perkahwinn yer..)
    Pilih ler nk kategori mana jamiel..

    ReplyDelete
  8. bun:
    nanti2 yer akak gi tgk dulu best tak hadiah dia.hehehe..
    akak kan malas nk joint ker apa,cuma akak ni jenis yg tak lucky tu yg kdg2 malas..

    ReplyDelete
  9. hehe..len kali letak sun block ea.. x terok sgt jd nya kulit

    ReplyDelete
  10. salam kak pia. macam best je g sne kan ? sunburn sy lg teruk kak kalau aktiviti lua cm tuh. hehe. best dpt eh bcuti nih kan kan ?

    ReplyDelete
  11. Zaty luvlianncezzz:
    tu la...sesal kemudian tidak berguna..len kali tu brapa thn lg tak tau la...

    ReplyDelete
  12. K_own:
    Aktiviti luar kamu tu main ragbi ker..
    Memang best kalau dpt gi bercuti..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...