Monday, 17 October 2011

Alaaaaahai kak cik......grrrrrr....


Assalamua'alaikum...

Geram sangat...
Pasai pa?Jap nak story...

Hari tu kan saya ada buat jamuan untuk kwn2 kakak...
macam2 gak la makanan ada...

Tengok ni,antaranya nasi daging sebagai menu utama..yg lain tu sampingan kot2 ada yg tak makan daging..

Ada mihun goreng,nasi impit kuah kacang,pisang, tembikai,ada kuih bakar/bingka pandan dan kek batik...

Anak2 saya ni bukan leh ada jamuan macamni...semua makanan diorang nak rasa...

Yang nak citer ni si kak cik..oleh sebab dia ni makan macam2..nak2 pulak tembikai,campur pulak jus mangga sunquick tu bergelas2...

Keesokannya(Jumaat)dia sakit perut...cirit-birit,
tak lah teruk sangat....(tp 3-4 x jugak la masuk tandas)
Oleh sebab saya risau kot dia sakit perut kat sekolah...
So saya suruhlah dia ponteng hari tu..(Jumaat 14.10.11).
Lagi pun dia selalu balik citer kat tandas sekolah dia kerap sangat takde air...
tu yang saya dok larang dia pegi sekolah hari tu...

Tapi.... malam tu masa classmate dia zaki,datang belajar kat rumah kami(zaki baru jer start tusyen ngan saya,baru 2 minggu...)dia tanya:
"Acik,kenapa Sabrina tak datang sekolah tadi,..ada peksa.."...
"hah?Ya ker...betul ker?"
Tak pueh hati pegi lak tanya kat mak dia..."a'ah memang betul lah..."jawab akak tu...

Aduhh tersangatlah geramnya..kenapa kakcik tk cakap yg kertas B.Arab ngan Pendidikan Seni, kalau ikut jadual sepatutnya hari Jumaat 21.10.11 minggu depan....dah di tukarkan ke hari Jumaat 14.10.11 yg lepas?

Diorang kata cikgu dah bagitau sehari sebelum tu...Kak cik lupa nak gitau agaknya...
Kak cik ni jenis yg kena bagi surat agaknya,bukan agak lagi...memang kompem......Kalau ada surat tak penah mis pulak ..mesti dapat kat tangan saya ni...tak kiralah surat apapun,asalkan surat/kertas/memo....jual cekelat ker..kismis doa ker...jual buku ker...Tapi kalau kalau takat cikgu bagitau mulut jer..hurmmm...tengoklah apa jadi...

Habislah kak cik,peratus markah dia nanti tentu teruk sbb dah kurang markah 2 kertas...Geram dan hairan sangat2 kenapa boleh di awal2 kan pulak sedangkan jadual periksa dah bagi awal2 tulis kat situ periksa start Selasa 18.10.11 sampai 21.10.11 ni....
Geram..geram...macamana ni...Nak pegi jumpa cikgu dia suruh dia ambik jugak ker kertas yg dia tak buat tu..boleh ker...atau biar jer...
Takde pengalaman lagi macamni..
Tak pernah berlaku pulak dekat kakak2 dan abang dia sebelum2 ni.
Eh,peratus tu ambil kira subject TERAS jer ke atau semua subject..(lupa lah..)

Macamana pun esok nak try pegi tanya cikgu dia kot2 boleh...
Kalau tak boleh pun takpa aihh,budak baru jer darjah 2..nak kepoh2 apahal...

Ok lah korang..jumpa lagi di lain entri,Insyaalah...


20 comments:

  1. Assalam Pia, kalo ada MC klinik, cikgu bagi periksa semula, kalao kat sekolah anak akk la, kat sekitar KL hari ni baru mula periksa, sampai jumaat ni

    ReplyDelete
  2. biasa kalau ada alasan kukuh, boleh je ambik semula exam tu

    ReplyDelete
  3. Sekolah anak kakak kalau cuti ada surat boleh tangguh periksa tapi kalau ponteng tak tahulah pia....

    ReplyDelete
  4. biasanya kalau akk pergi jumpa cikgu buat surat tunjuk sebab mungkin boleh , tp tulah biasa dia nak surat doktoor , tapi apa pun cuba dulu kak..sayang nya 2 kertas tu ..

    ReplyDelete
  5. ya ALLAH...kes terlupa la pulak..baik akak p jumpa cikgu sbb klo budak2 demam dia buleh peksa balik..tp kene kaurantin la hehe..insyALLAH dan No doakan semoga kakCik dapat amik kertas tu..

    No rasa sama macam anak2 No ni..main pesan sure dorg terlupa huhuhu...

    ReplyDelete
  6. kalau ada surat mc mungkin boleh minta cikgu bg dia amik exam yg dh tertinggal tu..

    ReplyDelete
  7. hehe.. tu la... mak die lak sape suruh masak macam2 kan.. mane la kak cik xterliur nengok... kan dah sakit perot... hehe.... hope kak cik cepat sembuh ye :)

    ReplyDelete
  8. tak pernah lagi pengalaman anak macam tu
    sekarang dah last sem kan?
    hari ni anak dara berdua pun periksa

    ReplyDelete
  9. periksa peringkat sekolah saja pun. insyaallah cikgu faham. biasanya kalau sekolah anak2 aina cikgu bagi ambik pereksa...

    ReplyDelete
  10. Better gi jumpa cikgu Kak Pia, tak best juga kalau ada ruangan kosong kat report card nanti. Lagipun, exam ni tak kiralah peringkat atau darjah berapa pun, perlu diambil serius.

    ReplyDelete
  11. Alahaiiii .. dh terlepas. nak wat camna pia, kakcik tak sedap perut tu. Redha jer la.

    ReplyDelete
  12. ejas mesti cekgu bagi niiii... kalu dak bukan takat bebudak je jatuh gred kang cekgu pon peneng prestasi down

    ReplyDelete
  13. kalau tak salah BSB cikgu cuma ambil markah masa ujian awal tahun dgn ujian pertengahan jer (yg masa exam cuma 5 subjek)..kalau tak silap lerrr

    ReplyDelete
  14. Assalam pia..acik pernah jugak dulu..tapi bawak kan mc dari klinik kerajaan tu..cik gu benarkan dia ambik pekse yang tertinggal tu.

    ReplyDelete
  15. kita tertgl ketapi ni
    exam PMR kah...?

    kalau betui ..tak salah
    kalau kita cuba tanya dan
    tunjuk surat sakit tu

    ReplyDelete
  16. Kalau pergi jumpa ckgu, InsyaAllah ckg akan bagi dia ambik exam tu...

    ReplyDelete
  17. Tahu tak pe darjah dua kan, cik ina ingat PMR.kah kah .pia, pia.

    alo alo ciannnya macam-macam masuk dalam perut tu, pening jap, sebab , tu sakit perut, terlebih jus pun tak boleh pia, nanti sakit perut.cirit birit


    his his sedapnya nasi daging tu, cik ina suka dapat makan time kawan opis orang penang, time dia kenduri adalah nampak dia bawak kat opis. makan ngan jelatah sedap.

    ReplyDelete
  18. Kena bawak surat MC dari doktor..kalau MC dari sepital kerajaan lagi bagus sbb..kalau klinik swasta ni depa kata MC beli lah pulak..

    ReplyDelete
  19. lor takpe kot pegi jer jumpa cikgu mana tau ada rezeki boleh jawab sekali lg..macam2 ragam budak2 nie ekk..br darjah dua tu kak..faham sajalah..:)

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum akak

    akak, sorry, saya pun rasa macam dah lama tak tinggal komen sini, bukan tak tinggal, tiap kali tinggal pastu kan, macam hilang je. tak tau napa.

    kelakar je baca entry akak. lagi2 bab jiran tu. tak boleh bla. sampai tembok besaq china terbina. eheh. sabar je la kak.

    ni pasal kakchik. hee. erm, tapi rasanya kalau nak ambik lambat ok kot kak. sebab dia sakitkan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...