Tuesday, 18 October 2011

Entri terima kasih..untuk korang dan cikgu kak cik...


Assalamu'alaikum...

Hai korang...sayang sangat korang yang sudi baca entri2 saya kat blog ni..Walaupun entri2 kat blog saya ni takde info menarik...tapi korang tetap datang hari2..Terharu sangat tau.....terima kasih yang tak terhingga kepada yg sudi komen di setiap entri....Kebelakangan ni saya jarang jawab komen2 tu,tapi saya baca semua komen2 korang tau..takde yg tertinggal pun...

Pagi ni sebenarnya saya tak berapa sihat..dari malam tadi lagi ms anak2 dok layan citer 'supermak' ,saya dah berbungkus...selsema,batuk..badan pun sakit2(demam urat kot..)Tapi..hidup mesti diteruskan....bangun pagi ni lepas sarapan, telan panadol 2 bijik,ok lah sikit..Kalau nak ikutkan tidurr jer..jap lagi sapalah nak pegi ambik anak2 kat sekolah tu kan....sapa pulak nak masak untuk anak2 balik sekolah nanti pulak....Paling2 tak daya pun setakat masak nasi ngan goreng telur...boleh lagi...

Owhh ya....semalam kak cik balik dari sekolah dia cakap cikgu bagi dia buat kertas Bahasa Arab yg dia terlepas tu...lega sikit rasa hati...Kertas pendidikan seni pulak cikgu kata tak payah buat pun tak per..Terima kasih cikgu!...Lukisan tu cikgu mungkin mengagak aje samada nak boh markah A,B atau C...Tapi selalunya diorang ni paling teruk pun dapat B jer...Oklah tu....Kertas B.Arab tu cikgu tak bolehlah nak main pakai letak jer markah...tak adil lah kan...Apapun saya rasa lega sesangat sebab bukan apa takut2 kalau keputusan merosot..nanti kak cik kena turun kelas.Kalau turun kelas...tau2 ajer lah...mesti ada diskriminasi punyalah...

Sekian,sampai sini dulu yer.....sebelum tu jom layan gambar katun ni dulu..hehhe.....gambar yg atas kak cik yg buat,yang bawah tu adik nya hasil kerja....kelakar kan...Gambar ni diorang lukis malam tadi ,pastu diorang pegi lekat kat petiais...

23 comments:

  1. Cikgu biasanya prihatin bab periksa ini Pia. Lukisan itu mesti dia kata paling best. Jangan di buang Pia biarkan saja.:)

    ReplyDelete
  2. laa tak sihat ke pia...byk2 berehat ye...

    sape la punya gambar yg dia lukis baju merah tu...

    ReplyDelete
  3. hah setel pon masalah anak murid dan cikgunya juga (maknya pon ikut hilang sakit kepala)

    ReplyDelete
  4. hai!saya baru first time sampai sini :) insyaAllah akan sampai lagi lagi lagi nanti :)

    saya selalu teringin buat macam anak akak buat tu,.(tampal kerja dekat peti ais)suwit sgt!

    ok belum kawen,haha

    ReplyDelete
  5. comel apa...paling comel yg ada gigi dua btg tu...

    ReplyDelete
  6. anak sy pon suka lukis-lukis lekat dekat dinding..bangga betul dia dgn lukisan dia sendiri..kita puji-pujilah sikit (walaupon x cantek sebenonya) utk naikkan self-esteem diaorang..


    kak, x kisahlah blog ada info ke x asalkan itu blog kengkawan sy akan baca je..lgpon baca psl kehidupan org sgt best!

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..dapat jugak kakcik jawap paper...

    No doakan agar kakPia cepat sembuh ya..susah klo kita sakit kan kak..sbb nak buat banyak kerja..bersabar ye kak..klo tak larat rehat dlu..

    ada bakat ni..cantik lukisan tu hehe/.

    ReplyDelete
  8. tu lah kasih ibu kan.berbungkus pon buat keje lg.

    ReplyDelete
  9. supermak jugak tu...demam pun kebajikan anak2 tetap berjaga.

    kak pia...blog yg tak ada apa2 tu yag syok baca banyak cerita kehidupan.

    ReplyDelete
  10. tak sihat eh pia???
    bawak2 berehat beb...

    skang ni budak2 sedang exam akhir tahun kan?
    same to my son - now sedang periksa...
    bila tanya ok ke tak.. ok... senang...
    tu aje jawapan heols...

    ReplyDelete
  11. Assalam pia, bykkan berehat ya, nasib baik kak cik dpt periksa semulakan, kalo tak rugi je

    ReplyDelete
  12. salam kenal...

    semoga akak dah sihat skrg nih...

    lukisan itu sgt cute..hehe

    ReplyDelete
  13. Assalam Pia..alhamdulillah..kak cik dapat jugak periksa..
    Pia pun jaga kesihatan ye..jangan lupa makan ubat.

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah selesai masalah...

    pia, sejak kita amalkan vitamin C 1000mg
    kesihatan kita ok lagi
    jarang dapat penyakit2 mcm gitu
    kalau dulu...tonsil selalu kena
    demam pun naik sekali...lani alhamdulillah tau

    pia cubalah :)

    ReplyDelete
  15. baguslah kak cik dah leh jawap paper tu kan.. ni mak die lak yang xsihat.. jgn lupa makan ubat ye kak :)

    ReplyDelete
  16. comelnya lukisan :)

    i selalu simpan apa pun anak2 buat...ada sntimental value sndiri yang hanya ibu2 jek tau :)

    salam kenal ~~

    ReplyDelete
  17. Jaga diri ye..moga cpt sembuh, kalau " super Mak" sekali pun demam..susah lah anak2 dan ayah anak..:)

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh...susah jugak kalau supermak tak sihat...bnyak krja trbngkalai nnti...

    ReplyDelete
  19. amboi pia ko melaser ye, turun kelas ada diskriminasi, ko ingat lagu sam bunkface, patutlah lagu tu kena x.

    legalah hati ko sekarang. suka tengok ko excited bila cite pasal anak.

    ReplyDelete
  20. hahaha, comel lukisan tu...siap bertampal lak tu..macam2 karenah anak ni kan kak.. :)

    salam kenal ~~

    ReplyDelete
  21. biarkan je lukisan tu kak. Jgn buang. Mesti derang bangga dgn lukisan derang tu kan..lgpun mmg cantik pun. Nak hrpkan mak yg lukis, x jd le bentuk org! Hahaahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...