Wednesday, 4 August 2010

adik lagi..



Assalamu'alaikum...

Dua tiga hari ni adik asyik buat hal,kakak pun perasan yang adiknya bertambah nakal.Tapi adik macam dia lah tak peduli orag lain.Dia paling rapat n
gan kak cik(sabrina-7 thn)macam kembar!Dulu masa diorng kecik2 selalu 'berjanji' kalau sakit.Kalau demam,sama2..cirit-birit,sama2..kalau kena muntah2 pun sama gak,sampai mami pening nak handle mana satu.Kak cik selalu, dan pandai sangat melayan adik main.

Kalau penat pun dia tetap layan gak..Kesian kak cik,asyik mengalah dalam segala hal.Kata orang anak bongsu paling disayangi,ye ke..mana ada..mana
boleh cam tu.kasih-sayang kena sama rata.Mami sayang s
emua anak2..semua mak pun sayang kan ank2 diorang,cuma bab2 buang anak tu..malaslah nak komen..cakap pun tak guna.

Adik asyik2 tanya"dah bulan lapan ke belum?"sbb bln lapan kan b'day dia.Kenapa dia excited sgt nak buat b'day parti,mungkin sbb selalu sgt mami bawa pegi b'day parti budak2 lain kat kejiranan kami ni kot..Adoii sebenarnya mami malas nk
berparti-parti ni dik..penat!macam2 nak kena buat..lagipun kalau buat b'day parti adik,hat lain2 cam na..tak adil pulak kan..Abang bulan lepas,tak buat pu
n..bulan depan lak b'day kakak pulak,pastu bulan nov..kak lang,bulan dis pulak kak cik..macam mana kalau nak buat semuanya?

Apapun b'day adik nanti insyaallah mami akan buat something..M
ami sangat bersyukur bila tengok adik sihat dan gembira.Teringat masa adik masih baby..dah la kecik,nampak tulang rangka je..berat pun tak naik2..tapi kuasa
Allah melebihi segala!Adik lahir dgn pakej..pramatang,songsang,terlilit tali pusat..keluar2 je biru...Kelahiran adik mmg satu anugerah..demi Allah,aku sangat sayang anak2 ku:kakak,abang,kak lang,kak cik dan adik..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...