Thursday, 23 September 2010

cuti-cuti Raya.....


Sedih dan kecewa lagi bila dengar abang kata..ntah2 kertas BM(penulisan) mungkin dia dapat C.Ntah la ..ikutkan, abang mmg tak pernah dapat A kertas bm penulisan,sbb dia bkn jenis orng yang kreatif...bab tulis2 esei ni dia mmg tak de idea,B aje memanjang......Alah malas la nak tulis pasal tu lg..Biar lah..Cite ape ye..ooo..Ahad ni aku ngan famili ada jmputan kawin kat Manjung,so Tadi petang aku gugel2 la dok siasat mana nak stay..coz kalau boleh ingat nak bertolak hari Sabtu..Tak kan nak tido kat umah sepupu aku tu..yelah umah teres biasa2 je..mana muat..Ramai lg sedara kat kampung nak datang....Sebenarnya yang nak kawin tu anak kepada sepupu suami aku..so,anak dia kira 2 pupu la kot ngan kami..apa2 jelah.Best jugak kan jenjalan kat sana nanti,lagipun si Izzat kan dah selesai UPSR nya..Kalau ada duit lagi best kan..ini lepas raya..duit dah makin sipi2 je ni..ada pun singgit2 buat stanby kalau2 masih ada kenkawan yang datang beraya kat umah..buat duit raya anak2 depa le..hubby aku besa la lum dapat gaji lg tu...Tapi tak pa...ada la..sat lagi mai la...ni dok gatal2 tangan dah ni..Kalau ada duit banyak best la ,leh gi pangkor sekali..tapi mana buleh..2 hari je,mana cukup....kalau seminggu ok la jugak.
Cerita pasal bercuti ni..hari tu masa cuti raya(hubby yg cuti..)kami sekeluarga amik kesempatan pegi jenjalan kat Penang..Tak nak ikut penang bridge..nak ikut feri sbb ank2 ku terutama sekali,adik...teringin sangat nak naik feri.Masa kat dalam feri tu,besa la.....pakat2 bergambar kenangan.


Masa dulu2 Penang dah jadi tempat bermain aku,masa muda remaja dulu..........Tapi la ni ank2 dah besar....diorng pun teringin jenjalan kat Penang.Hat kecik pun dah 5thn..teringin sangat dia nak naik feri.So ada kesempatan,bawak la diorang pegi...Pastu gi jenjalan kat Padang Kota lama.Tapi nak naik atas tu nak bergambar atau nak melawat kubu2 zaman penjajah tu dah kena duit,ada tiket..tapi tak la mahai sangat..singgit-dua ja..boleh la.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...