Monday, 4 October 2010

open house sana sini ...



Assalamu'alaikum...

Aduii..penatnya,penat tak abih lagi??Apa idaknya..hujung minggu camni banyaknya open house..Umah sendiri open house pun belum settle kat dapur tu..pinggan mangkuk ku yang sethn sekali keluar tu..lum masok lagi kat dlm lemari..

2/10/1010: Destinasi aku ank beranak ke Wangsa Melawati..umah si faridgeo tu..adik aku dia nih,tapi adik beradik sepusat sepusing..pukoi 12 t/hari baru nak bertolak..ingat leh sampai dlm sejam ka..tapi cam besa la jln2 hala ke kl nu..kalu tak jem tak sah le..dekat 2 lebih baru sampai...menu kat umah dia nih,,uihh mmg spesial.Mana idaknya impot tukang masak khas dari penang nu..nasi daging + daging rebus + ayaq asam + acar timun,laksa tepung gandum+ kuah lemak,paling best..char koew tiau.


Adoii..sampai lusa pun kalau citer pasai ni tak sudah2 punya..Pendek kata gedebak-gedebuk..lepas asar baru balik,tapi blum pum balik umah..ada lagi satu lagi jemputan,kat Bangi pulak.Ni jemputan dari adik aku..adik ni betul2 tak sepusat sepusing cam ngan si farid tu..
Tapi idak le jemput ke umah dia,ni nak pi ni umah kakak ipar dia..jadi dah terlanjur kat area kl tu..pegi jelah..w/pun kena menempuh jem yang berjela-jela dan berjam-jam..Sampai kat sana ,,sah2 makan lagi..dan lagi..nasi dagang pulak doh..hahh elok la tuh,tadi nasi daging..pastu nasi dagang..Makan jangan tak makan..Pas makan2 dan sembang2 sejam dua jam..balik le kami,rasa cam nak tido kat situ je..uihh mana buleh umah orang tu..balik umah..sesampai je...almaklum..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...