Sunday, 10 October 2010

mak datang...cerita minggu lepas la..



Hari ni..aduss..mcm tak percaya..aku sendiri pun mati2 tak kan percaya dgn apa yang aku dah buat?
Buat apa..ish..nak cakap ke?tak yah lah..janji apa yang aku buat tu tak menyalahi undang2 negara,tak menyalahi hukum-hakam agama..dan aku tau apa yang aku buat tu tak menyakitkan sesapa ..so..ada aku kisah?Carry on jelah..Alamak..dah bape hari tak on aku nya blog ni..dh seminggu ker?..

Ish.kenapalah masa ni kan cepat sangt berlalu..dah ahad dah ni..rasa macam baru samalam je ahad..yelah..ahad(3/10/10)minggu lepas tu mak aku dtg umah..sejak 6 thn dok sini,ni lah baru sekali dia dtg..mana tak nya..dok jauh..tak de hal tak dtg lah dia..
Mak angkat je..tapi aku dah anggap dia mcm mak sendiri.Sori le pd ank2 dia kalau terasa jeles ke apa..Alaa nk tumpang sikit2 je..maklumla mak sendiri dah tak de..

Sebenarnya mak dtg ada hal..rumah adik aku..(adik angkat le kiranye..tp ank kandung mak)wat umah terbuka,jadi mak datang le masak kat umah dia..(2/10/10),aku excited sgt2 diorang dtg umah aku yang tak seberapa ni..of course Farid yang bawak,kak dah(ank mak yang sulung) pun datang gak,ngan si Doih(tukang goreng char koew teow)&kwn dia..Farid pun tak penah dtg umah baru aku ni..masa umah lama dulu(S/Alam)dia dtg gak 2-3 kali..ngan wife dia..tp masa tu tgh couple,blum kawin lagi.

Penah dulu masa dok shah alam mak dtg..lama dah... sekali masa si Farid tu nak daftar kat UM,bayangkan la punya lama..la ni dh kerja dh kawin,ank dh 2..Kali ke 2 mak dtg..masa nak pegi merisik sekaligus meminang utk adik aku..(adik kandung)..kat K.Lipis sana nun..Pun punya lah lama..adik aku tu pun, dah 2 orang ank...Dalam dunia ni itulah dua orang mak yang aku ada..mak..dan mak mertua ku..

kalut betul..kebetulan hari tu..aku ada jamuan raya kat agensi Zhulian Klang..Balik2 je ank2 cakap.."mami ,pak teh tepon,dia cakap..on de way"Hah..awat tak habaq awai2?"abih..tepon off,macamana?Dah nak sampai ni apa nak masak..ish,kalut sungguh..Kat agensi Zhulian tu lama betul,ingatkan mkn2 je..ada lg ceramah itu ini..SE party lg tuh..OOh ya..aku dah SE...Akhirnya!Dpt la pengiktirafan sebenar..

Punya lah kalut..tapi dek kerana kecekapan ku..chewahhh..dpt le aku ssiapkan mihun goreng sekuali...dengan pantasnya...ada pulak lebihan kuah laksa semalam..mmg kena sesangat la..Org belah utara sana mmg terkenal ngan bihun + kuah laksanya..Org lain,selain org utara sana reti ke mkn mihun goreng ngan kuah laksa?..

Akhirnya aku harap mak dan yang lain suka ngan menu kelam kabut aku tu..datang lg ye mak..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...