Sunday, 21 November 2010

Kenangan..


Assalamu'alaikum...

Ish..ish...dah seminggu rupanya sekolah cuti ..sat ja masa berlalu,pejam celik ja.Selamat bercuti kepada anak2 mami.Bila musim cuti sekolah tu macam2 la soalan cepu mas keluar..bila kita nak pi sana..bila kita nak pi sini..jom la kita pi mana2,bla...bla...bla...
Tengok fb kawan2 kan main lagi dok war2 kan nak pi bercuti,masing2 dengan destinasi percutian memasing,best sungguh!Kalau lah ada duit lebih dan ada kesempatan...

Tak pa..bln depan balik kampung...InsyaAllah,kita pi pusing Tanjung.Hari tu cuti raya,macam tak cukup masa ja...banyak tempat belum pi.Nasik kandaq Line Clear tu blum rasa,pasemboq Padang Kota pun belum rasa(pasai hari tu pi time siang..)Nanti boleh pi malam pastu leh terus pi PESTA..(?????) = thn lepas pi dah..rasa serik sgt!

Jom layan la gambaq2 masa Cuti2 Raya hari tu..
Tak mau lalu kot PENANG BRIDGE,nak naik FERI..
Ni kat bhgian atas feri,hati2 kalau nk pi atas ni..tangga curam gila..
Sampai2 ja..terus duduk,kut ya pun letih dok la tempat teduh..
Hah..dah jumpa tmpat teduh,kami main2 kat sini je lah..
.
Kakak nak masuk tengok apa ada kat dalam ni...
La ni nak masuk kota bersejarah ni dah kena tiket,tapi jgn risau..tak mahai pun..singgit-dua ja..
Kat dalam kota bersejarah ni ada banyak meriam tau,sesapa masuk sini mesti tak lengkap kalau tak amik gambaq..tgk tu siap ada tempat khas utk posing..diri je kat situ pastu wat gaya 'peace'..
Ni Kak cik ngan sepupu dia ina..sebenaqnya pi Penang tu pi rumah depa la...Adik ipar bawak kami pi Taman Belia,Penang..best woo tempat ni...ada macam2..tgk tu..tak yah pi gim lagi dah..
Ni destinasi last>>TOY MESEUM..penuh ngan patung2 karektor katun kt tv tu.Kat dalam tu kan main bising budak2 menangis nakkan mainan tu .Mana boleh..tu utk tgk ja tau..tgk dlm cermin ja..OK..jumpa lagi...
Nanti kita pusing2 PENANG lagi..PENANG lagi??

1 comment:

  1. seronoknya bercuti2... kalau anak saya dah besar pjg, mesti diorang pun sibuk bertanya mana nak pergi bila start cuti sekolah nnti agaknya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...