Monday, 6 December 2010

Suka duka hujung minggu...


Assalamu'alaikum...


ALAMAK..HARI NI BUKAK JER BLOG NI,TERKEJUT SEBAB SHOUTBOX SAYA DAH ILANG,GHAIB CAMTU JER....MACAMANA NI?NAK BUAT BALIK...ADUI...PROBLEM MASALAH TU..TAKPA LAH,SAYA AKAN CUBA BUAT BALIK...W/PUN DH LUPA STEP..

6.12.2003....tarikh kak cik dilahirkan ke dunia,hari ni genaplah usia dia 7 tahun.Tapi sori lah mami belum pun baking kek untuk kak cik,mungkin petang ni kot..dan malam ni bolehlah kita ank-beranak celebrate.

Entri hari ni saya nak selitkan kenangan semalam..pi kenduri kawin di SG.BULUH,JERAM sana nun..jauh boleh tahan gak..dekat2 dah dengan KUALA SELANGOR tu.Ditakdirkan kami sampai sana,dah hampir pukul 4 petang,so tau2 jelah kalau kot belah selangor ni kalau kenduri...tak jumpa lah majlis sampai malam macam kat kampung2 tu.

Time kitaorg sampai diorg tgh dok announce pemenang cabutan bertuah.Biasa lah kenduri sekarang ni...mana2 rumah pun ada buat camtu.Para penanggah akan dapat sehelai tuala GOOD MORNING yang ada tulis nombor2 bertuah kat tuala tu..Jadi sapa2 yang nombornya bertuah tu dapat lah hadiah..Selalunya hadiah2 ni di sediakan oleh pihak tuan rumah la kan..

Dan ditakdirkan juga....lepas jer saya ambik nasik..dan tengah dok tercari-cari tempat duduk...sorang akak ni dengan laju nya telah berlari ....sbb nak pi ambik hadiah cabutan bertuah tu.......dgn tidak sengaja telah terlanggar saya.Apa nak dikata....ayam masak merah kat pinggan pun terjun ke tanah,sayur campur lak melompat kat baju saya....adddoii,malaslah nak cakap.Moral of de story nya kat sini...akak oiii len kali jalan sopan2 sikit,dah la kat majlis,dah la pakai baju kurung...dah la...dah la...hadiah pun kole je kak...
Tema umah kenduri tu pink kaler..cantik...mempelai pakai serba pink...ank beranak semuanyalah..termasuk la ngan kanopi dan lapik meja jugak...
Tuan kenduri ni sebenarnya kawan tempat kerja hubby saya,tapi dah pencen abang ni...selamat dapat menantu yer bang...
Jom layan gambaq2 kat kenduri tu...laaa budak2 ni lagi..tak de org lain ker?


Habis sudah citer makan kenduri dan akak yang excited nak ambik hadiah tu....
Balik jer dari kenduri terus pi pekan KUALA SELANGOR,takde benda pun.Alih2 pekan KELANG jugak jadi destinasi beli belah kami sempena nak balik kampung hujung bulan ni.

Selesai la jugak 2-3 ratus...kakak nak kain pasang nak buat baju kurung.Abang pulak saya belikan kain pasang dua lai nak buat baju melayu..selesai kat JALAN TAIPING,masuk pulak THE STORE..kat sini shopping pulak untuk kakak blouse dan jean,abang t-shirt 2 lai,kak lang blouse selai,kak cik dan adik pun masing2 dapat.....jom layan aksi2 tak makan saman budak2 ni..


Itu baru sikit jer aksi2 depa tu...kak cik langsung takde gambar...sbb time ni dia tengah sibok buat perangai,nak baju tu..nak baju ni..semuanya nak..pastu semua nya tak kena.Adik pulak soh kakak,kak lang dan abang tolong jagakan,kalau tak...tak terlayan mami.....


..SEKIAN ADANYA..


4 comments:

  1. selamat hari lahir utk kak cik :)

    ReplyDelete
  2. Biela:Terima kasih sayang...tq sb follow akk yer..

    ReplyDelete
  3. selamat hari lahir utk kak cik....

    jauh berjalan kak pia... hehe.. nasib tak tumpah ke baju... mau mengamuk satu kenduri tu... haha

    ReplyDelete
  4. En Mamat:akk geram gak kat akak tu tau..dah tu tak mintak maaf pun..semua org pandang2 jer kat akak,malu toksah cakap le..tp control cun...kahkahkah..weh..mai makan kek coklat...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...