Sunday, 9 January 2011

Nak pi,tak pi?


Assalamu'alaikum...

Lamanya tak update blog.."saya lupa,saya lupa saya ada blog..saya lupaaaaa!"(ish2..pengaruh si Nazmi Raja Lawak ni kemain nooo)Good luck untuk peserta2 raja lawak musim 5 ni.Yang pasti Johan dan Zizan tetap buat aku hilang stress....

Sebenarnya2-3 hari ni memang sibuk,mana tak sibuknya...Si abang tu thn ni masuk tingkatan satu.Dah settle semuanya termasuk buku2 tulis,yuran dan lain2....alih2 dapat panggilan kedua ke Asrama Yayasan Selangor."Macamana abang,hang nak pi ka dak?"Abah beria suruh masuk asrama.Mami tak kisah.Tak pi tak pa.Pi pun tak pa...At last,kami ikut kehendak tuan punya badan,so...keputusannya abang NAK masuk Asrama.

Bermulalah bab membeli-belah keperluan asrama untuk abang.Gedebak-gedebuk,seribu pun tak cukup.Tak apalah...Mami dan abah pasrah jer,semoga kehidupan di asrama membuatkan abang berubah menjadi seorang yang berdikari dan dapat belajar dengan sempurna di asrama nanti.


Gambar ni di ambil pada hari pendaftaran pelajar2 tingkatan satu SMKBBSS.Dua orang kawan kat sebelah abang tu,classmate masa darjah 6UITM,SKPU.

13 comments:

  1. semoga die berjaya kak ! hehe

    ReplyDelete
  2. hihihhih..
    saya pun suka tagline saya lupaaaa tu!

    ReplyDelete
  3. k-own:
    InsyaAllah,akak pun harap macam tu jugak..
    TQ k-own...

    ReplyDelete
  4. sz|m.s.s:
    Dah top si NAzmi tu..aku lupaaaa...

    ReplyDelete
  5. tomatokering:(apa la ko punya nama sebenarnya ni..tkpa2,apa ada pd nama nooo...)
    Tq...dia nk masuk sgt asrama..biar dia buat sendiri semua kerja...tk tau la akk camana dia nk basuh baju2 dia..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, tahniah akak. Byk benefit tinggal di asrama ni. InsyaAllah, anak akak akan jadi lebih berdikari dan kuat semangat.

    ReplyDelete
  7. kaz:InsyaAllah..kita semua harap yang terbaik untuk anak2 kita.Semoga ank akk si IZZAT ni jadi lebih berdikari,bertanggungjawab,berfikiran matang dan kuat semangat..AMIN!TQ kaz..

    ReplyDelete
  8. kak pia.. semoga izzat belajar bedikari...

    kak pia.. adik saya SAP.. sekolah agama... tapi kan perangai budak2 kat sana... mcm tak caya.. kes khalwat mcm2... orang intai... hmm.. tapi sekolah mcm biasa la.. tak heboh.. nak jaga reputasi sekolah... kadang rasa mcm menyesal lak antar... kalau sekolah biasa kita leh pantau ... kat asrama.. nak harap warden... susah...

    ReplyDelete
  9. En mamat:
    zaman la ni..sekolah agama pon teruk,apatah lg sekolah yg biasa2 tu.tk salah mak pak,tk salah sekolah,cikgu2,budak pun dak..ZAMAN yg salah kita semua mangsa keadaan...dunia akhir zaman..Akak paling takut anak akk kena buli jer..harap2 tu tak la..minta doa ajalah smga Allah sentiasa lindungi IZZAT dn kwn2 form 1 yg len,yg baru nk kenal dunia asrama tu...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah brjaye masuk asrama..same2la doakn yg terbaik tuk die..

    ReplyDelete
  11. mr.curly:yer..tq,tlg la doakan yg terbaik buat dia dn semua anak2 bangsa kita...

    ReplyDelete
  12. jom belajar care jwp tepon,, http://lolz-l.blogspot.com/2011/01/cara-menjawap-telepon.html =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...