Wednesday, 12 January 2011

Tidur tak lena...


Assalamu'alaikum...

Masih lagi cerita IZZAT...settle kan hal asrama dia...macam biasa la kalau siapa2 pun nak duduk asrama perkara pertama kena buat ialah mengisi segala macam borang.Penat jari-jemariku...(abah tk penah isi borang bab sekolah anak2 sbb tulisan mami lg cantik..ceh perasan lak,masuk bakul dan angkat sendiri!)Borang 1/2/2a/2b/3/4/5a/5b blablabla..Dah siap kena pegi ambik tandatangan/cop penghulu bagai.Kena pegi buat pemeriksaan kesihatan(medical check-up) pulak.Prosedur macam biasa,X-ray,urin test dan lain-lain.Sebelum pegi daftar di asrama,pegi SMKBBSS dulu selesaikan urusan buku teks(boleh bawa ke sekolah baru rupanya)Lepas tu terus pegi daftar di ASRAMA YAYASAN SELANGOR,isi borang lagi..nasib sekeping ja..bayar yuran(bank-in)bawa slip bukti ja...ambil cadar,sarung bantal,selimut,t-shirt sukan,t-shirt rasmi asrama...pastu baru pi masuk dorm.Lega sebab budak2 kat dalam tu semuanya tingkatan 1 kecuali 2 org tingkatan 2 sbgai ketua dan penolong kot.Ada la 16 orang semuanya kot(kot lagi,lupa nk kira..)Agak2 la..katil ada 8 ,kali 2(double decker)=16 ler.Nasib baik diorang tak letakkan budak2 besar(tingkatan 4 dan 5)sekali ngan budak2 tingkatan 1 ni..
Korang boleh agak tak kenapa?
YAAllah!Selamat hendaknya anak aku kat sini.


Tarikh 1.1.11 tu utk yang 1st in-take,IZZAT 2nd in-take.Asal locker ko kecik sangat..bawak barang dekat selori,ahhh pandai2 ler sumbat.Katil lak dapat hat tingkat bawah...nasib baik...kan apa tak penah2 ko tidur tingkat atas tu sepanjang 13 thn umur ko,mami takot ko jatuh jer...kahkah..

Selamat menjalani kehidupan sebagai budak hostel...

p/s:Title kat atas tu ada kena mengena ngan siapa yer?

17 comments:

  1. Salam Kak Pia, Mami dia lah yg tak tidur lena. Kaz faham perasaan tu, ibu manalah yg tak sayangkan anaknya kan? Kaz sendiri tak yakin boleh atau tdk lepaskan anak tinggal di asrama nanti. Mahu banjir dibuatnya.

    ReplyDelete
  2. salam dari cik ana ^^
    aah selalunye mmg mummy2 yg tido tak lena kenangkan cemane la anak2 kat asrama tu..
    mak cik ana pun dulu cmtu gak mase adik cik ana first day masuk asrama..sebulan jugakla mak cmtu..hihi

    latest entry : |SEGMEN AKU & DRAMA KOREA|

    ReplyDelete
  3. ambik GA...http://effa-k-poh.blogspot.com/2011/01/giveaway-by-jz-business-world-ilham.html#links

    ReplyDelete
  4. Kaz:
    Memang tepat jawapan kamu,mlm pertama dia kt asrama akak tak lena sampai pagi..sedih tul..pikir positif je kaz...Tp akk tk la sampai banjir,hehehe..

    ReplyDelete
  5. anamizu:
    Cik ana..semua mummy pun nak anak dia di sisi kan,tk nak berpisah langsung,tp pk2 balik..satu hari nanti dia akn tgglkn mummy jugak sbb nk smbung belajar,masa tu pasti akn tiba..jadi akk positif je..

    ReplyDelete
  6. hehe.. harap2 nanti dapat la sesuaikan diri... mami tak payah risau sangat... anak laki tu pandai la bawak diri... hehe

    ReplyDelete
  7. En.Mamat:
    Ya ka budak laki pandai bawak diri?Kalau camtu,baguih la...lega sikit mami dengaq..(isok jumaat,mami tk sabaq nk pi tgk Izzat,nk dengaq citaa kehidupn di asrama dr mulut dia,best ka dakk)

    ReplyDelete
  8. moga2 anak Alin jugak akan ke asrama jugak suatu hr nanti..

    ReplyDelete
  9. Alin Marlini:
    Alin,dok asrama semua kena berdikari la jawabnya.Bagus jugak sbb kt rumah semuanya harap tunggu orang buatkan.Masa pun tak terbuang dgn sia2,sbb jadual padat..Kalau kt rumah akak risau sbb asyik games ngan facebook je..

    ReplyDelete
  10. salam kak..ooo..ni rupenye blog akak eh..tengs folo saye..

    ReplyDelete
  11. Ummi:
    Wassalam..tengs jugak sbb kamu sudi jenguk2 blog akk ni,dtg selalu yer..

    ReplyDelete
  12. salam kak, fuhhh risau kan bg anak duk hostel, sy dh dkat 5 tahun duk hostel. bese ah tuh buli buli kan. tahun pertama je kne teruk. lpas tuh ok lah. kasi die bertahan kak. hehe

    ReplyDelete
  13. K_Own:
    Risau mmg risau...Sementara nak tunggu 2-3 thn.Ni baru seminggu,tgh orientasi tu.
    Tapi bagus gak kan kat rumah dia selalu buli adik2 dia,buat diorang nangis...

    ReplyDelete
  14. Woah~ Dah masuk asrama kecik kecik. Kompem akak yang tak tidur lena kan? Dok pikir anak kaka kat asrama tu. Lagi2 katil atas. Hehe. Moga anak akak dapat bertahan kat asrama tu. AMIN ;)

    Entri terbaru Shag : Fibroid Kandungan. Bahaya atau tidak?

    ReplyDelete
  15. Shag:
    Memang,akk yg tidur tak lena....

    ReplyDelete
  16. wah anak dah tingkatan 1...anak mamanoein baru 6 tahun...satu hari pun melakukan benda yang sama.....

    ReplyDelete
  17. Ein Auzai'y:
    As Salam ..yer tu anak no 2 akak,yang sulung dah form 3.Anak kamu baru 6 tahun yer,sama ngan anak akak yang tadika.Masa sekarang kejap aje...bumi dah berputar laju agaknya.Sedar tak sedar kejap je dia dah darjah 6,hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...