Monday, 3 January 2011

Semangat Hari Pertama....





Assalamu'alaikum...

Selamat bersekolah yer buat anak2..adik2 semua.
Pagi2 hari pertama ni bersemangat bukan main.
Harap2 semangat terus membara sampai ke akhir tahun.

Tahun ni semua ke-5 ank2 saya masuk sekolah.
Tingkatan 3,tingkatan 1,darjah 5,darjah 2 dan Pra sekolah.
Abang pergi sekolah ngan kakak jalan kaki jer.
Kak lang, kak cik dan adik abah hantar naik moto,gilir2 ler..bukan belasah semua sekali.
Kak lang sekolah kebangsaan,ptg nnti baru sekolah agama.
Kak cik pulak, pagi sekolah agama,ptg ke sekolah kebangsaan.
Adik pra sekolah...tak de masalah,tak payah nak tunggu2 dah.
Time balik je pegi ambik.


Adik buat muka seposen...jangan nangis yer,dok baik2.....
Uniform belum dapat,pakai baju ikut suka...(Ada yang pakai T dan jeans,kemeja,blouse dan baju kurung..mcm2 style)


Kak cik kat dalam kelas sek.agama.
Pagi ni lepas je hantar adik,saya ke kelas kak cik,bayar yuran.
Lepas mak ayah bayar yuran, anak2 dibenarkn ikut balik.Bagusla camtu,kalau tunggu pun bukannya belajar.
Hari pertama..meja2 sangat kotor dan berhabok...tektik saya..pakai baju lama dulu.
Kalaulah ko pakai baju baru lepas tu dok tonyoh2 meja yang berhabok tu..
Bayangkan macamana nanti mami nak sental..

8 comments:

  1. adik buat muka macam tu kak pia.. kesian ... hehe...

    ReplyDelete
  2. Encik Mamat:Ni la thn pertama adik..thn lepaih(5 thn)akak tak sekolahkan dia pun..tp takpa adik ok jer,budak2 ni kalau mak bapak dia dok tunggu,tu yg mengada tu..

    ReplyDelete
  3. munna time sekolah rendah buka sekolah je nak serba baru... tapi bila dah masuk sek men malu aje rasanya bila pakai baju baru masa 1st day...tunggu dah seminggu dua baru pakai yg baru

    ReplyDelete
  4. munna:eheh..sama la ngan ank2 akak..yang sek rendah nk baru semua,yang menengah pulak...sebaliknya pulak.pelik2..

    ReplyDelete
  5. seronok tengok gelagat bdk2 baru nk masuk sekolah nie kan..macam2 ragam~~~

    ReplyDelete
  6. Mustaffa Khairul Azzam:(pnjngnya nama,nk panggil apa tk tau..)mak2 dn ayah2 pening kepala..cikgu laaagi la pening...cikgu2 mesti tension ari partama tu kan...

    ReplyDelete
  7. salam

    memang pengalaman yg takdapat kita lupekan menghantar anak ke sekolah pada hari pertama...

    semoga mereka menjadi insan berguna.

    ReplyDelete
  8. ctpayong:Nasib baik ank2 sy semuanya jenis tk payah nk tunggu.w/pon baru msk tadika...antar2 terus balik..intai2 jugak tp ok jer..Kesian pd kwn2 yg ank2 yg asyik dok nangis(ada yg melalak..)sehari ok gak,kalau seminggu?sebulan?..mak ayah tk jadi keja..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...