Monday, 7 February 2011

Seminggu yang penuh cerita!

Assalamu'alaikum...

~Cuti sempena Tahun Baru Cina~
Sibuk dengan kerenah dan keletah anak2 di rumah.
Ada hari ajak pegi makan2 di luar....
Bukan bosan masakan saya,
tapi sesekali nak ubah selera.
Kalau makan kat rumah pula,
masakan kegemaran semua, memang selalu kena ada.


Izzat pula,cuti lama......banyaknya pakaian kotor dari asrama.
Nak kena basuh, sidai,'gosok' dan lipat.
Yang koyak lagi...nak kena jahit dan tampal.
Nasib baik ada mesin jahit yang saya curi2 beli 10 thn lalu.
Kat sekolah dia joint ragbi pula,
Nak kena beli but,tak boleh tak ada....
Melilau mami ngan abah pegi cari.

petang-petang diorang nak makan kuih pula... saya buatkan juga,
apam,pisang goreng,cekodok,talam seri muka,
macam-macam ada,tapi ikut 'mood' juga.......


Sesekali nak makan nasi daging,selera utara.....takkan nak beli?Mana ada jual kat sini...kat Penang ada la....

Nasi lemak?Entah kali yang keberapa...saya buat juga
Demi anak2 dan suami tercinta.
Untuk siapa lagi saya hidup di dunia...
Dan yang paling tak boleh lupa,
pergi main air di taman tema...

Sekian adanya.
(Sila baca dengan nada dan irama!)
Entri ini just untuk suka-suka.

14 comments:

  1. yaww ! sedapp nye ituu makanan ! :D

    ReplyDelete
  2. akak pandai masak eh? nampak sedap makanan tu :P nyum nyum.

    ReplyDelete
  3. saat paling membahagiakan adalah saat bersama2 dengan anak2 dan keluarga tercinta.. :D

    ReplyDelete
  4. wah akak...mcm sedap je nasi daging tu..bley share resepi..hihi

    ReplyDelete
  5. mesti akak kurus kan..huhuu

    ReplyDelete
  6. salam ziarah...

    time kasih kak, sudi follow sy..
    sy folo akk juge.. :)

    ReplyDelete
  7. mesin jait curik?????pulis,,,pulis,,,hehehe...

    ReplyDelete
  8. RaraTan:
    itu mknn aa,mmg sedap maa..tq2..

    ReplyDelete
  9. hanna iymeera:
    mknn tu bkn nmpk jer sedap mmg rase pon sedap,akk mmg pandai masak dik..heheh angkat bakol..

    ReplyDelete
  10. Makdara Terdiva:
    mmg betol,tiada yg lebih bermakna dlm hidup kita selain bahagia bersama mereka!

    ReplyDelete
  11. Farah:
    Resepi..senang jer,nnti yer..
    tang bab kurus tu tak brapa betul dik..akak pon tak tau mana ko dpt cerita nih..hehehe..hari2 masak,makan..mana nak kurus..

    ReplyDelete
  12. Penjejak Mimpi:
    tq juga sbb sudi dtg ziarah blog akak ni..

    ReplyDelete
  13. Iniialahaku:
    mana ada curik...curi2 beli,tak habaq kat en. somi takut dia tak bagi beli.sedar tak sedar dh 10 thn dah..dia pon tumpang sekaki guna mesin tu...jgn gitau dia nooo..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...