Sunday, 27 March 2011

Buat apa tu...?

Assalamu'alaikum...

Selamat berehat-rehat di hujung minggu.Semoga semuanya ceria-ceria.
Ada yang bersantai-santai setelah seminggu bekerja.
Ada yang pergi ke pasar.
Ada yang pergi sarapan kat luar.
Ada yang merancang nak masak special.
Ada yang plan nak pergi tengok wayang.
Ada yang pergi kelas erobik.
Ada yang balik kampung jumpa ibu dan ayah yang sentiasa menuggu.
Ada yang bertungkus-lumus mengemas setelah seminggu rumah tak kemas.
Ada yang mendobi sakan setelah berlonggok kain seminggu dok himpun.
Ada yang...macam-macam......
Saya pula...
Hari ni banyak aktiviti nak kena buat.
Nak pergi jumpa doktor,check tekanan darah ler,apa lagi...
Nak pergi shopping barang-barang dapur yg dah kering tu..
Nak kena pergi ambik barang yg org order kat stokis
Dan hantar barang2 kemas yg nak sadur jugak..
ish..banyak lagi senarai ni...
Korang buat apa hari ni?

Ini masa pergi pasar beberapa minggu yg lps,serius..tak nak bawak budak ni dahhh.Buat perangai tak nak jalan pulak.Last2 abah dia yang pergi beli barang.Sebenarnya ini kena mengena dgn apa yg dia nak tapi kitaorg tak layan...(apalagi kalau bukan mainan....)

11 comments:

  1. anak saya sama lah kak...saya jadi fobia dah nak lalu depan kedai mainan.Ikut perangai saya masa kecik dulu kot

    ReplyDelete
  2. hmm budak2 kecik @ anak kecik mmg camtu..sama saje... anak bongsu org muo pun srupa... dia akan sebut mainan tu berbanyak2 kali smpai merah tlinga kita..akhirnya ayahnya belikan juga :)

    ReplyDelete
  3. hari ni mcm biasa la kak..buat keje rumah,sapu2 kat laman,naik rumah jemur baju pulak,lepas tu ejas2 blog sikit ni ha..jap lagi nak masak dah.. :)

    ReplyDelete
  4. xde hari minggu..
    hari2 keje le..
    hehe..
    akak masak pe hr ni?

    ReplyDelete
  5. tak de anak kecik...senang banyak anak dah besar2...heee

    ReplyDelete
  6. hehe.. gua dok umah.. online makan tido.. hahaha...

    kak pia.... hehe... biasa la budak2... hehe...

    ReplyDelete
  7. merajuk2 pun muka still hemsemmm pia~

    ReplyDelete
  8. uih..bz hak kakPia ye..macam2 ada hehe..No just lepak rumah, dan masak yg spesel sket sbb lama dh tak makan..masak nasi minyak la hr ni..

    ReplyDelete
  9. saya tak kemana hari ni kak....dok rumah je...tgk tv..santai2...masak2 sikit..hehehhee...

    ReplyDelete
  10. sy balik kampung..

    budak² nih kita x boleh ikut kehendaknya sgt..kalau x diaorang akan guna taktik sama bagi mebujuk kita membeli apa yg diaorang nak..kut nak beli mende berpekdah tu bolehla layankan jugak..

    ReplyDelete
  11. yg pegi aerobik .. beli brg dapur .. santai2 dpn tv tu kena dgn kc. hihi ..

    pia, pagi tadi kc sarapan biskut oat je.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...