Monday, 28 March 2011

Salam Isnin...

Assalamu'alaikum...

Salam Hari Isnin buat semua blogger...diharap kan semuanya dalam keadaan sihat dan ceria.Semangat...semangat...tapi kalau 'monday blues' sikit-sikit tu biasalah kan...

Korang ada aktiviti menarik tak semalam?Saya anak beranak pergi jalan-jalan kat Shah Alam jer..Sebenarnya ini ialah rutin hujung bulan saya iaitu pergi jumpa doktor untuk 'check' tekanan darah.Kenapa S/Alam yer...sbb klinik panel sykt hubby kat sana Klang ni takde pulak.
Alang-alang tu kami ronda-ronda,pusing-pusing...makan,lepak-lepak.....Kdg-kdg anak-anak ajak pergi tengok ikan kat kedai akuarium yg sebelah wet world tu,alahh..yg kat tasek s/alam tu...nak beli ikan macam-macam ada..Dari harga serendah seringgit sampai puluh ribu ringgit tau.Tak nak beli,boleh tengok-tengok jer...banyak betul ikan,yang kecik hinggalah sebesar-besarnya..

Lepas tu kita orang pergi window shopping...tak kisahlah kat mana,SACC atau PLAZA ALAM CENTRAL.

Acara ini anak-anak perempuan saya memang suka...semua nak di beli...tapi saya tak layan sangat,setakat tengok-tengok jer.Tengok-tengok jugak tapi yang ni terbeli pulak...

Itu kira dah jadi hobi baru sekarang ni...asal jumpa benda kecik2 berbunga ni mesti nak beli.Tapi benda tu bukan mahal pun...3-4 ringgit jer sebiji.Sekali keluar...beli sebiji,sepuluh kali keluar dah ada 10 biji kan...Lps tu tmpat takde nak letak..sumbat jer celah2 gelas dalam lemari tu...Rumah saya sebenarnya bukannya berkonsepkan english tau...konsep cacamarba sebenarnya...tapi sejak dua menjak ni bila pergi kenduri kawin jer..dpt benda-benda yg kiut berbunga ni,tu yg jadi jatuh cinta pulak..ok apa...bila tgk benda-benda yang kiut miut ni...boleh buatkan hati berbunga tau,jadi hilanglah stress tu.Bila dah banyak nanti tentu nak kena beli lemari baru kan..alahhh...
lemari atau rak comel tentu padan dgn benda-benda kiut ni kan...

27 comments:

  1. haha
    boleh pulak terbeli ya ? ;D

    ReplyDelete
  2. salam isnin pia~ wah seronok ronda ye....ikan2 kat situ mmg cantik2,anak2 mommy kalu pi punya lame, satu2 nak telek...~hee

    ReplyDelete
  3. vavava..bes nyaa wiken akak...wiken sy po bes gak..ahakz!...
    sy reti beads yg simple² jaa sbb x blajaq mana² pon...otometik reti jait..hahaha...rega murah jaa...klu nak dibandingkan dgn tailor kat MARA nun...akak leh view kat sini patern yg sy dah wat...ada yg x uplod pon..malas..hehee..

    http://www.facebook.com/?ref=home#!/album.php?fbid=1544121093360&id=1544976662&aid=68335

    ReplyDelete
  4. pompuan mn lah yg xsuka shoping tu? habaq mai kat ceq..

    he..

    cuma kena pndai kawal nfsu je laa..

    ReplyDelete
  5. sama mcm saya la kak..semuanya caca marba je..saya x kisah sangat hiasan2 bagai ni asalkan kemas cukuplah.. :)

    ReplyDelete
  6. wah.. bershoping sakan nampak.. hehe

    ReplyDelete
  7. AmyZana:

    "A'ah dik terbeli jer..bukan ada niat nak beli pun..hihihi.."

    ReplyDelete
  8. mommylavender:

    "budak2 memang suka pergi situ...nak main2 kat playground...alat2 mainan dah byk yg rosak pulak.."

    ReplyDelete
  9. Eza Ridzwan:

    "Insyaallah nanti akak terjah fb pulak nak tengok2 cuci mata...best lah kalau akak ada kemahiran macam eza..tahniah.."

    ReplyDelete
  10. Rainbow:

    "Ada jugak kwn2 akak yg kata tak suka shopping,ntah ler...tapi akak mmg suka shopping...tp tak suka berlebih2 atau boros tau...ala kadar jer,ikut kemampuan sendiri.."

    ReplyDelete
  11. mrs.sabri:

    "mimi...kak pia dulu konon2 dulu nak buat yg ada konsep...pikir punya pikir konsep yg sesuai..last2 jd konsep cacamarba...tak kisahlah janji kemas dan teratur sudah...."

    ReplyDelete
  12. topimagine:

    "mana ada sakan nya...sikit2 jer.."

    ReplyDelete
  13. canteek laa akak..suker nyew.. dulu time anak2 dara dulu pun suka kumpul xkutip kat kenduri kawen org, beli.. penuh lemari arwah mak.. skg dh ade anak dara kecik nih..kena hold dulu..

    camana "ter" tuh akak?? hehehe..

    ReplyDelete
  14. a a..cantik la kakPia..No suka gak menengoknya..adik ipar tu siap satu rumah english stail...huhuhu..sampaikan almari lama dicatnya putih kemudian buh stiker bunga2 tu..

    ReplyDelete
  15. nasib baik ler akak tak minat benda2 cam tu....tapi kalau ada...suka jugak.....

    ReplyDelete
  16. mrs.Gee:

    "a'ah la... ada budak2 kecik susah sikit nak jaga,kang nnti asyik bersepai jer..hihi..susahkan,tunggu jer dak kecik tu besar sikit..."

    ReplyDelete
  17. Norhafiza:

    "english style mesti nak semua putihkan no..mesti cantik umah adik ipar no tu...akak suka sikit2 jer..taknak byk sgt berbunga-bunga dlm rumah akak ni...nnti nmpak cam kedai bunga pulak..hehehhe.."

    ReplyDelete
  18. kpah k-poh:

    "saya pun dulu2 tak suka kak..sejak kebelakangan ni jer...tapi ok apa kak pah sbb benda ni kiut sgt dan murah jer...saya tak kan beli yg mahal2....yalah ukur baju di bdn sendiri, kak pah.."

    ReplyDelete
  19. shopping dengan perempuan memnag x dapat di pisahkan..kalau ada tu mungkin 10o dalam 1 je.

    ReplyDelete
  20. sy suka hiasan rumah yg moden dan simple..senang nak kemas..hiasan english mcm ni ada gak 2-3 bijik kat umah..dpt ms jemputan kawen..comeyy

    ReplyDelete
  21. wah wah..hari isnin poei merayau shopping2 eh..

    ReplyDelete
  22. benda2 comel camtu mmg la syok jer buat collection kan..

    ReplyDelete
  23. Amy Syaquena:

    "yer,betul tu shopping dgn org perempuan macam isi dgn kuku..hehehhe.."

    ReplyDelete
  24. Rina AVAIL a.k.a cik betty:

    "samalah kita...konsep moden dan simple..nmpak kemas dan tak berserabut,hiasan comel2 camtu buat penyeri jer..."

    ReplyDelete
  25. kiz:

    "kiz.akak pergi tu hari Ahad la...entri jer kuar isnin...tapi masih dlm mood shopping lg ni,hehehe..."

    ReplyDelete
  26. Puan Kutu:

    "a'ah..kalau nak buat collection mesti benda kecik2 comel gitu,kalau yg besar2 gedabak...ttu susah nak simpan kan..."

    ReplyDelete
  27. huiyooo lawo kelisa tu, brapa hengget tu?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...