Monday, 21 March 2011

Isnin yang gabra...

Assalamu'alaikum...

Apa khabar kawan-kawan blogger semua?
Semoga semuanya sihat dan ceria sentiasa.
Hari ni dah start sekolah semula,
selamat ke sekolah buat adik-adik dan anak-anak kita.
Minggu yang sangat sibuk dah berlalu.
Hari ni aktiviti kembali macam biasa.
Cuma yang tak biasa dan luar biasa...
Saya kena hantar anak-anak pergi sekolah pula.
Memang pun itu tugas saya,tapi tak pernah lagi hantar
waktu pagi-pagi buta,
Selalu hubby yang hantar depa,
tugas saya cuma ambik dan hantar ke sekolah petang jaa..
Semua ni gara-gara hubby kena kursus kerja dia.
Bukan sehari dua tapi sebulan lamanya...
Korang boleh bayangkan tak mcamna sibuk dan sesaknya keadaan jalanraya time pepagi buta?
Time semua parents nak hantar anak-anak mereka..
bas sekolah,van sekolah,kereta,motor...yang jalan kaki...
yang geramnya lori pun ada..
Time semua orang sibuk,dia pulak ntah dari mana mencelah tiba-tiba,
gabra..tak payah cerita laa...
Nyaris- nyaris nak terlanggar bontot kereta...
Tapi Alhamdulillah....nasib baik tak kena.


Sekian..buat kawan-kawan yang kerja,selamat bekerja..jangan dok curi tulang pulak..nanti tak dapat pahala..hehehhehhe..

29 comments:

  1. pertama skali nk ckp SELAMAT PAGI ISNIN..hehe saya sejak semalam lagi budak2 ni dah skolah..maklumlah tganu kan..bila budak2 dah mula skolah..rasa mcm nak jerit je YAHOOOOOO..!!!!! kikikiki :)

    ReplyDelete
  2. aduh terkena kat muka la kak pia...tengah menjelajah blog time kerja...hahahaaa...

    samalah kita sibuk sangat dari pepagi buta bawak ke dinihari. kalau cerita bab sekolah buat sakit hati, dah le depan sekolag tersangat sibuk. segala bas kilang, bas mini, orang nak pi kerja semua nak lalu situ padahal taman tu ada 2 jalan keluar masuk...

    ReplyDelete
  3. huhu.. sabar jela kak.. memang biasa cm ne.. lagu satu, lori jgn la nk menyebok2 waktu2 cm ne kn.. hehe :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. mrs sabri:

    "a'ah la kan mimi..kat ganu ahad dah start sekolah.kat sini,hari isnin bari mula.
    ehh..jom jerit sama2 lah..
    ..merdeka!merdeka!
    (apa punya jenis mak pun tak tau ni..)"

    ReplyDelete
  6. JunAina:

    "hah hah..tak tawu..ada org dah makan cili pagi2 nih..hehhehe..
    ntah la..akak pun geram gak ni.jalan sikit punya banyak boleh lalu..kot dpn sekolah gak depa nak lalu pai mai pi mai..menambahkan sesak yg dh sedia sesak tu.."

    ReplyDelete
  7. topimagine:

    "taktau la top..org ni jenis tak cukup akal kot.Akak bukan apa takut2 terlanggar budak2 sekolah jer.Mintak simpang la nooo.."

    ReplyDelete
  8. lamanya kakPia..sebulan tu..huhu sabo banyak2 ye kak..No pun keje g amik antok dorang gak..dr pagi sampai la petang..Suami dah berkorban untuk kita nak sara makan anak branak apa salahnya kita lak berkorban untuk amik anto dorang kan..semoga ALLAH SWT merahmati apa yang kita lakukan demi mereka tersayang..amin..

    ReplyDelete
  9. selamat minggu baru pia. kakchik pun camtu .. ari2 kena antar anak ke sekolah. kws sklh waktu camni mmg sesak dgn bus sklh, kereta2, bdk sklh jln kaki .. yg naik basikal pun ada ... Hati2 ye piasara.

    ReplyDelete
  10. haha terpaksa lah layan gabra tu kan kak ank punya fasal bee lg lah ni abg g kerja luor ank2 terpaksa tumpangkan org risau lah...

    ReplyDelete
  11. Norhafiza:

    "a'ah no,sebulan...jenuh la akak.mula2 hantar kak lang,pastu hantar kak cik kat sek agama..pastu balik amik adik hantar pra..kena buat gilir2..diorang mmg ngada taknak pagi sekali w/pon sama sek..nasib baik sek dekat jer..tp yg tak tahan tu sesak sgt..maklum ler pagi2 kan..syabas untuk no juga...smga ank2 kenang jasa kita bila diorang dewasa nanti..Amin!"

    ReplyDelete
  12. kakchik@ella:

    "itu lah KC.tanggungjawab mesti di tunaikan..Tapi bab pagi2 tu yg tak tahan sbb sesak nya jln nak kesekolah,lagi2 dpn sekolah...minta2 jgn jadi apa2 la kan KC.."

    ReplyDelete
  13. puanbee:

    "akak ni gabra sebab keadaan pagi2 tu gelap samar2..akak ni pulak rabun2 ayam..motor pulak dah antik lak tu..hehehee..doakan smga akak selamat lah hendaknya bee yer.."

    ReplyDelete
  14. hahaha sis!!, ayat yg last tu rain terasa ta...sentap ooo :P

    tapi rain slalu dtg keje terserempak ngn mak ayh yg hntar anak g skolah ni.. kdg2 ase bahaya bila tgk diorang bwk laju tapi xpkai helmet, rain tahu time tu sume nk kejar masa, jln lak sibuk.., tapi keselamatan tu kena la utamakan, ye dak?

    sis duk area mn?..
    rain sg limau tp keje alor setar..

    ReplyDelete
  15. As salam, BSB selalu hantar naik motor jer tak jem.

    ReplyDelete
  16. rainbow:

    "hahaha..ada sorang lagi termakan cili ni...jgn la sentap pulak..kerja elok2 noo..
    adoii..akak pun kdg2 tak pakai helmet ni..terasa la..sentap ooo..hehehe..
    akak ni dok klang,area port,mai la jln2 sini.."

    ReplyDelete
  17. Be Simple Beb:

    "akak pun hantar ngan motor gak la..tapi selalu belah pagi abah depa yg hantar,skrg abah depa kena kursus,pegi pun awal 7.00 pg dah kuar..akak la kena hantar.."

    ReplyDelete
  18. samala.ratu sejak cik kitol keje jauh ni mmg kena take over la.jauh lak tu sbb nk skolah yg dkt ngan mak ayah kalau pape senang.pagi kire ampun lg la sbb leh kuo awal.balik tu tak sanggup.kuo keje 5.30.taska tutup kol 6.hway hari2 jem.terkejar2 nk kejarkan jem ari2.istigfar je la ari2 moga2 takde pape berlaku atas jalan.

    ReplyDelete
  19. ooo.. sibuknya kak..
    TK kuar rumah kul 9 @ 10..
    jalan dh lengang sikit, orang keja pjbt dh masuk keja..
    ati2 ye kak..

    ReplyDelete
  20. ratusiput:

    "insyaallah...berdoalah kita smga hari2 perjalanan kita selamat.kalau org kerja tu lg lah jem hari2,pergi dan balik..akak ni cuma pergi hantar sekolah dekat tu jer pun terasa sesak sangat...hati2 memandu yer ratu"

    ReplyDelete
  21. toyolkiut:

    "lambatnya TK kuar...masa tu jln dah tak byk keta kan...apapun hati2 selalu...smga selamat dan di permudahkan segala urusan kita..Amin!"

    ReplyDelete
  22. Amboi lamanya sebulan, sabar je, suami pergi cari rezeki tu.Nasib baik tahu drive, dapat cam makcik hampeh.lesen memandu pun tak de.Biasalah kita berhati-hati , orang lain pulak yang tak berhati-hati, nasib baik tak apa-apa.syukur.

    ReplyDelete
  23. Cik Ina minat do do cheng:

    "kak..memang saya ni tau drive..tapi suami bawak keta pi keja..saya tunggang motor jer...tapi sbb pagi buta..gelap lg..tu yg nak terlanggar..fuhh,nasib baik tak kena.Dah la tak de lesen,kalau tidak naya...saya selalu bawak slow jer..tapi ada org yg kalut semacam..menyusahkan org.."

    ReplyDelete
  24. syukurlah kalau tak der apa apa..

    ReplyDelete
  25. alamak...sebulan tuh kursus, lamanya. saya pun mula start kursus ari nie, tapi seminggu jer. tu pun dah rasa lama sangat...

    ReplyDelete
  26. hati-hati memandu kak pia!

    musim hujan pagi plak kat sini (sg buloh) ...
    sooo syiokkkk + liat la nak bangun pagi ;p

    ReplyDelete
  27. kiz:

    "Alhamdulillah...sempat ngelak..nasib baik.."

    ReplyDelete
  28. eelobor:

    "a'ah sebulan...kena pegi awal,pukul 6.45.pukul 7.00 paling lmbat tu..
    kena kursus jugak ker..slmt berkursus yer.."

    ReplyDelete
  29. SZ:

    "terima kasih suzi..Akak sllu hati2..tp kdg2 laju juga..hehe..

    sini pun hujan pagi gak ni..susah nak hantar anak2 sekolah..dugaan kan.."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...