Thursday, 17 March 2011

Seminggu yang sangat sibuk...


Assalamu'alaikum...

Salam rindu buat semua kawan blogger.Dah dekat seminggu dah rasa nya tak aktif bw,tentu lah rasa rindu pada korang.Biasanya pagi-pagi lagi dah start berblogging dah,dan aktiviti bw ramai ramai.....ala-ala konvoi gitu...Selalu saing-saing dengan Mimie,Bee,Kak Pah,Amy dan ramailah lagi.....

Tapi seminggu kebelakangan ni tentu semua pun hairan kenapa saya jarang bw kan?Pada yang agak rapat tu tentu tertanya-tanya.Meh sini saya nak cerita....sebenarnya sejak bermulanya cuti sekolah hari tu,saya sibuk dengan anak-anak.Ya lah 5 orang semuanya...tentulah sibuk kan....Tak cukup dengan itu jer,ni dah bertambah sorang lagi si comel.

Aikk....alamak..OMG...suspen nya,bila lak kawan korang ni pregnant...tetiba jer beranak?Oh..tidak...jangan...sebenarnya ini ialah si comel org lain.Dalam erti kata lain,saya skrg ni dah jadi babysitter!!!!

Kerjaya terbaru ni..kalau sebelum ni cuma jaga anak-anak sendiri jer...Kali ni kena jaga anak orang lain pulak.berat tanggungjawab ni...
Tapi bagus la juga sebab boleh jadi kawan bila semua anak-anak sendiri dah pergi sekolah,tak lah sunyi sangat.Lagi pun dah besar si comel yang saya jaga ni....Oh ya nama dia farish...comel kan...
(Harap jgn la ibu dia marah saya tepek gambar anak dia kat sini)


Meh tengok gambar kat bawah ni pulak...kita fokus 3 org yg belah kanan tu yer,girl yg pakai baju putih tu abby dan boy kecik tu syahmi. Diorang ni anak buah saya yg datang dari kampung.Baru hari ni diorang sampai sebab mak dan ayah abby ada hal kerja di KL...Dan girl yg pakai baju biru tu pulak ialah intan.Intan ni kakak Farish,sementara cuti ni jer dia temankan adik dia kat rumah saya.Lepas ni intan sekolah mcm biasa.Pagi ke sekolah agama,ptg pulak ke sekolah kebangsaan dan transit di taska.

Itu saja...sekian,jumpa lagi!

10 comments:

  1. oo padan la senyap dan sunyi je kakPia hehe..No dlu pun pernah jd bbsitter gak..tolong kwn2 sementara jumpa maid.. tahun 2006 3org bb skl No jaga, anak No+anak kawanA+anak kawanB..ye la sementara dpt maid, tolong la setakat yg mampu..tp tahun ni dah benti dan xmo dah..lagipun No kene antar amik anak2 dan hb p balik keje...mmg besar dan berat tangungjawab bila jd bbsitter ni kan kak..

    ReplyDelete
  2. ramainye rakyat jelata. mmang sibuk tu, kak.

    paham pahammmm ;)

    ReplyDelete
  3. Kakak suka anak-anak tapi hanya dikurniakan 3 je. Syukur. Kalau kakak dah tak kerja pun niat hati nak jaga anak-anak mereka yg bekerja. Dapat gomol pipi-pipi mulus mereka. Syok nyerrr.....

    ReplyDelete
  4. hehe.... semakin meriah la kak pia.. haha...

    ReplyDelete
  5. amboi kak pia,meriahnya bila tgok budak2 ramai kt rumah ek..dlu pun saya pernah jadi baby sitter skejap..jaga ank cikgu..sempat jugak saya jaga dua org..baby yg berusia sebulan..skarang diaorang smuanya dh bsar2..dah darjah 6 pun.. :)

    ReplyDelete
  6. ala kak..
    x pe la, time cuti ni layan je anak2 sepuas2 nya..
    nnti dh buka skola, umah sunyi sepi, BW blk ye..
    hehe..

    ReplyDelete
  7. As salam, ramai nyerrr patut ler sibuk. Tak pe nanti bila dah sek sunyi balik kan?

    ReplyDelete
  8. salam kak pia..moga terhibur dengan tugas baru..anak2 kecil,,pengubat hati duka..

    ReplyDelete
  9. semoga semua urusan dapat di selesaikan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...