Thursday, 3 March 2011

Vlog pulak...

Assalamu'alaikum...

Semalam saya bekesempatan melihat vlog sdra Ben
(ada yang tak kenal ker siapa dia ni..)
saya bukan tgk di blog Ben tapi di sini
http://www.rafinamimi.com.
Menarik..ada tips yang baik utk blogger..
Antaranya ialah kenapa kita mesti selalu meng up-date blog,
macamana dia ada banyak masa meng up-date blog
dan macam-macam lagi..
Owh..vlog?..mula-mula jumpa perkataan ni dulu..
ingatkan tersilap eja ker apa..rupanya memang vlog..Video + blog.
Saya mula diperkenalkan vlog ni oleh anak saya si kakak,
dia yang beriya-iya suruh saya tengok video sdra Anwar Hadi di you tube...
sangat menarik..yang paling best ialah topik
Market Ikan Manhattan tu..(ini bkn tajuk video ni tau..tajuk dia lain)
pastu reaksi saya ialah..
"ini macam blog lah..tapi dia buat style video"
masa tu serius tak tau pun istilah dia ialah vlog...
sekarang baru tau.macam-macam kan sekarang ni...
Dari my space,face book,twitter,blog...vlog...apa lagi lepas ni?
Atau adakah benda-benda lain lagi yang saya terlepas?

23 comments:

  1. time kasih banyak kak pia buat link utk ke blog saya..hehe..mcm2 benda dah ada sekarang ni kan kak..org yg pandai buat video boleh la masuk dlm vlog tu..psstt kak,kalau header ROJAK PASEMBOR tu letak di tengah2 (center) nampak lebih mantap la..hehe

    ReplyDelete
  2. macam tak minat pulak dgn vlog.. apa kelebihannya ya?

    ReplyDelete
  3. mrs.sabri:

    "a'ah,macam2 la ni, org buat..ehh..tak centre ek header tu..sebenarnya akk taktau pun camana nk bagi dia dok tengah2..hehhee.."

    ReplyDelete
  4. HAW:

    "EN haw..saya pun tak tau apa kelebihan vlog ni..kelebihan dia mungkin boleh tayang muka kat pembaca..dan lagi kelebihan untuk yg malas membaca entri panjang2 kot..kot ler.."

    ReplyDelete
  5. akak rasa macam malu2 ayam pulak kalau masuk vlog tu...( tapi kalau dah akak ni jadi seleberiti ke...ok lah...heee..) Tapi kan..mesti anak2 akak dah xcited dgn vlog ni...heee..

    ReplyDelete
  6. kpah k-poh:

    "ntah la kak..malu2 ayam ker,malu2 kucing pun tak tau lah..kak pah..biaq la budak2 muda sudah la buat vlog ni..depa kan ka suka benda2 baru ni.."

    ReplyDelete
  7. folo & BW..

    mehla jenguk belog ai..

    salam kenal!(^_^)

    ReplyDelete
  8. haaa~ mommy udah kena tggal ketapi lum pi skod ag vblog tu...sat g nak pi skodeng la

    ReplyDelete
  9. kalo betol2 berbakat baru best... orang pun tak jemu... ngeee

    ReplyDelete
  10. noremy bte rahmat:

    "tq..tq..salam kenal juga...sila dtg selalu k.."

    ReplyDelete
  11. mommylavender:

    "Pi la skodeng mommy..la ni depa dok pakat2 buat vlog pulak dah.."

    ReplyDelete
  12. Cekodok:

    "tau takpa..kalau tak berbakat,tak spontan,tak kelakar..sure tak best.."

    ReplyDelete
  13. Akan ada vlog di Johor pada 12-03-2011 di rumah blogger Mat Gebu bersama Mr. Ben juga kalau minat contact email umairahayu@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. tujuan sama, cara jaa berbeza.. heheh. orait2 mau p jumaat lu kak. hahaha

    ReplyDelete
  15. MDT cukuplah dgn BLOG ni jer..vlog tu macam tak seswai dgn MDT sbb kena tunjuk muka dan bercakap..malu nak bg org dgr suara MDT yg merdu ni..ahaks!

    ReplyDelete
  16. Kakzakie:

    "owhh..insyaalalah kakzakie..mesti best dapat jumpa depa tu kan.."

    ReplyDelete
  17. nub:

    "kita ni menulis..depa tu bercakap..tujuan sama,cara berbeza..betul3.."

    ReplyDelete
  18. makdara TERdiva:(ada makna TER tu..):

    "a'ah la tu..kalau yakin apa salah nya,buat la..bertambah-tambah femes ler..hehehe.."

    ReplyDelete
  19. Adeh, kalo wat Vlog macam lagi pemes jek, malu lah i nanti. wahahaha(macam bagus pulak kan)

    ReplyDelete
  20. banyak sgt sampai tk mampu nk follow semua heee

    ReplyDelete
  21. Yaya:

    "haha..perasan sekali sekala takpa..
    akak risau pulak bila semua pakat 2 buat vlog..nnti byk yg merapu jer..takde pengisian.."

    ReplyDelete
  22. Puanbee:

    "a'ah,memang betul tu bee,mana satu nak tgk ni,blog pun tak terbaca ni..camana ek..?"

    ReplyDelete
  23. saya boleh tolong ejaskan header tu bagi duduk tengah2 hehe..tp kena bagi password dengan emel kak pia la..itupun kalo kak pia boleh percayakan saya la ek.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...