Sunday, 3 April 2011

Jalan-jalan cari makan...

Assalamu'alaikum...

Malam ni malas nak taip entri panjang-panjang,tepek gambar jer banyak-banyak,so jom layan...

Destinasi pertama kami anak beranak hari ni(selepas ambil kakak balik dari kelas tusyen)makan kenduri di seksyen 6 s/alam.
Rumah kawan kerja en hubby...

Menu dia masyaallah....sedap2 belaka,tapi lupa nak tangkap gambar nasi beriani tu.Gambar seri muka,karipap dan roti ni jer sempat snap.

Mempelai sedang menjamu selera...Semoga kekal hingga ke akhir hayat yer..Amin!

Meriah sungguh majlis kenduri ni dengan kumpulan muzik mcm kat dalam gambar ni,ape ker nama dia ntah.Kumpulan kompang dan pencak silat pun ada....
Mesti besar belanja ni kan...

Masa sampai tu parking kat depan rumah orang...tak perasan ada pokok ni...pokok jambu air.Masa nak balik baru perasan...suruh kakak enterprem pulak.Geram..lebat betul buah dia.Kalau kat depan rumah saya,ntah2 dah selesai buat cicah kicap...

Destinasi terakhir kat s/alam hari ni...KK HOME DECO,SACC MALL...Diskaun gila2.Orang punya lah ramai...rak banyak yang dah kosong masa kami sampai.
Sempat juga rembat 1-2 barang....mcm biasa la,yang kecik2 dan comel saja...

Sekian...jumpa lagiii!!!

44 comments:

  1. oo jln2 cari makan rupanye..

    ReplyDelete
  2. ttiba lapar karipap kak ehehe

    latest entry : Best View~

    ReplyDelete
  3. alahhh..kalau tak sure kita leh jumpa di KK Deco tu.. kete rosak pulak...

    sect 6 tu dah dekat sgt dgn umah i ..

    ReplyDelete
  4. kasi layan ini gambar-gambar . hehe ~~

    ReplyDelete
  5. Piasara..meriahnya..kalau pi kenduri makan sedap..memang suka kan..
    pandai tuan rumah cari katering yang boleh memuaskan selera tetamu..

    ReplyDelete
  6. sempat pose kt pokok jambu air ek.. hahaha

    ReplyDelete
  7. nak ikut..xajak pun..haha..

    ReplyDelete
  8. tak payah masak la ye...dah dpt jemputan kene la pegikan...


    rase lapo la pulak bile tengok kuih tu...belum b/fast lg ni...

    ReplyDelete
  9. salam kak pia..
    huhu..bila pulak ada offer kat KK deco tu..baru je pegi hari selasa mgu lepas..takde pulak brg offer..huhu..jeles..jeles..

    ReplyDelete
  10. Kalau kakak pun macam pia juga jampu tu mesti dah langsai makan cecah dgn kicap cili ada kat rumah sendiri. Kecur kan....

    Dua puteri tu beli apa? :)

    ReplyDelete
  11. lama tak makan jambu tu ! org kampung panggi jambu ayaq

    ReplyDelete
  12. sedapnye amakn lauk kenduri kan..nak2 tang gulai daging tu..perghhh...terlio pla No..No suka jg p cuci mate kat KK deco tu hehe

    ReplyDelete
  13. amboi...pas mkn kenduri jln pula ye.seronok betul cik pia kita dan family .

    ReplyDelete
  14. as salam Piasara,

    tk ke laman maya akak...

    bestnye jambu tu, cecah ngan sambal kicap

    macam2 xtvt dalam satu hari kan... time sibuk

    ReplyDelete
  15. kiz:

    "hari Ahad ialah hari jalan2 kami ank-beranak kiz..."

    ReplyDelete
  16. anis anisa:

    "karipap memang laku hari tu...diorang letak jer..lesap.akak dan amik 2 biji jer..hehhee,jadi lah kan.."

    ReplyDelete
  17. Yan:

    "Kereta rosak pulak..ada hikmah tu tak leh pergi..kalau tak ntah2 habis duit lak kan...oh ya..rumah kat ner?

    ReplyDelete
  18. atiey azha:

    "jom,layan jer..terima kasih.."

    ReplyDelete
  19. Kak Erna:

    "Saya rasa kan kak..inilah antara kenduri yg paling puas hati yg pernah kami pergi.Dr makanan,layanan,
    suasana,hiasan..beg berkat..lengkap..
    Moga rezeki melimpah untuk tuan rumah..Amin!"

    ReplyDelete
  20. topimagine:

    "posing..jgn tak posing..saja jer suka2..nak2 dh ada blog nak tepek jer kt blog.."

    ReplyDelete
  21. Bunga:

    "a'ah lupa nak ajak..len kali lah bunga yer,hehehhee.."

    ReplyDelete
  22. Ainnoraini:

    "tak payah masak ler..undangan wajib kena pergi..kalau takde hal ape2 kan...sedap2 kuih tu..mkn sikit jer..kongsi ngan anak2.."

    ReplyDelete
  23. yang mak dia tak posing ke.. hehehe....

    jambu air.. wah... buat sambal.. perghhh.. melelehhh

    ReplyDelete
  24. nurkass:

    "yeay...tak pa2..nanti bila ada diskaun akak hebah2 kat semua...leh kita jumpa kat sana ...(diorang sms kat ahli kalau ada diskaun gila2 cam ni"

    ReplyDelete
  25. amboi kak, jln sakan noo kemarin.. .. ada teruna ensem x kak kat umh knduri tu ahahha

    ReplyDelete
  26. Kakzakie:

    "hehehe..sama la kita kak yer..puteri saya yg dua org tu tk beli apa,diorang tolong pegangkan brg yg saya beli kt KK deco tu..bantal kusyen 2 biji ngan rak gantung piring hiasan.."

    ReplyDelete
  27. Puanbee:

    "jambu ayaq...sedap woo kalau cicah ngan kuah rojak..jambu madu lg sedap..tapi mahal tau,akak selalu beli kt R&R kalau balik kg"

    ReplyDelete
  28. Norhafiza:

    "memang sedap2 lauk pauk rumah kenduri tu..daging msk hitam,ayam msk merah,acar rampai,dalca..acar buah..mcm2 no..Akak singgah KK tu kalau kebetulan pergi s/alam jer..sambil menyelam minum air,hehe.."

    ReplyDelete
  29. LYdia Miza:

    "akak ni,nak jln2 pun tgk keadaan jugak..kebetulan ada kenduri di s/alam dan anak akk nak cari baju sukan..kira ambil kesempatan lah..hehe.."

    ReplyDelete
  30. ni bukan jalan cari makan ni... ni dah kira asal jalan je jumpa, makannnnn

    jambu memang sedap cecah kicap

    teringat kecik-kecik dulu jual jambu

    ReplyDelete
  31. kak pia..nape tak mintak skit jambu tu..leh kita menyicah sama2 huhu

    ReplyDelete
  32. Cekodok:

    "mak dia tak payah la nak posing2..zaman mak dia dah berlalu,kat umah ni belambak-lambak album gambaq mak dia.."

    ReplyDelete
  33. Ibuintan:

    "Hari ahad memang banyak aktiviti nak buat..hehehe..boring dok rumah terperap jer..as a house wife kan.."

    ReplyDelete
  34. perasan tak sekarang ni ramai org suka buat kenduri kawin yng meriah?

    ReplyDelete
  35. Rainbow:

    "Mesti la sakan,dah alang2 jalan kan..mamat ensem ramai wooo...tapi semuanya dtg ngan awek...melepas la ko..."

    ReplyDelete
  36. cemomoi:

    "yer ke..cerita la sikit,buat entri pasal jual jambu tu..best kan ada pengalaman macam tu..ish,lapo jambu cicah kuah rojak la pulak..."

    ReplyDelete
  37. miloais & surisolehah:

    "jambu tu memang sedap....org takde kat rumah tu macamana nak mintak hehehe..jom kita beli kat pasar malam je lah.."

    ReplyDelete
  38. Kakchik@ella:

    "yer lah KC,Tp kalau dah mampu..tak kisah lah.Kalau nak buat besar2 tapi berhutang itu yg jd masalah dan salah di sisi agama kita..sederhana lagi baik kan KC?"

    ReplyDelete
  39. waahhhh seronotttt nye dapat jalan2 cari makan kan....hehhehehhe

    ReplyDelete
  40. jambu batu kesukaan saya masa kecik2 dulu..tp sekarang susah nak dapat..pokok pun dah x ada dah..masa balik mengaji,memang selalu kait buah tu..semuanya dlm kenangan..uhuks..

    ReplyDelete
  41. Assalam,BSB memang suka g kenduri kawin...kk buat sale jom terjahhh

    ReplyDelete
  42. Adinda Amy Sensei:

    "Amy..memang seronokkkk sangat,nak2 bab makan free, hehehhe..."


    mrs.sabri:

    "mimi..akak citer jambu air,ko tambah pulak jambu batu...adoiii,akak suka makan jambu batu ngan serbuk asam boi..kalau nak ikutkan tak bagus serbuk tu..tp sesekali jer..."

    ReplyDelete
  43. RUmah i kat Kompleks Belia tu. Dekat sek Men sect 7.. dekant sangat lah tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...