Saturday, 2 April 2011

Cari pasal...cari pasal...

Assalamu'alaikum...

Harap semua sihat dan ceria selalu.Sibuk kerrr?Bawak-bawak la berehat k..

Hari ni anak-anak ada kat rumah,jenuh ler nak 'bercakap' dengan diorang tu.
Pagi-pagi lagi dah buat hal,dah cari pasal.Sebabnya berebutkan siaran tv...Saya kat dapur tengah basuh pinggan mangkuk,periuk belanga tu,panasss jer telinga.Sabar......sabar lagi...tapi tetap berbunyi juga diorang kat depan tu....
"hampa boleh diam dakkk?Cuba lah tengok tv elok-elok,jangan dok cari pasai...satgi mami pi hampa kena.."
Bunyi lagi..lagi kuat pulak tu..
Adoii sakit telinga ni lah..Bila lah dunia ni nak aman agaknya?

Tanpa perlu berfikir panjang,langkah drastik telah diambil.....iaitu off jer tv tu.Selesai masalah!!!Nak gaduh sangat kan?Hahh gaduh lah puas-puas...tak payah tengok tv sampai petang...Ini baru adik dan kak cik..kak lang pun ada kat situ tapi dia telah mengambil langkah berjaga-jaga nampaknya..tgk jer....tak berani masuk campur.
Abang masih tidur...minggu ni dia balik ..tp biasalah budak hostel...kalau dapat balik rumah,tidurr jer kerja dia...
Kakak pulak ada tusyen kat sekolah,sebab thn ni dia kan PMR..

Keputusan ujian baru-baru ni pun dah dapat..Alhamdulillah semua nya ok....sederhana,tak teruk sangat dan tak lah cemerlang sangat...tapiii...saya bimbang betul dgn keputusan kakak sbb PMR berapa bulan jer lagi..Dia cuma dapat 4A?.....kaklang dan kakcik pulak maintain jer.. abang, gagal 2 kertas(K.H dan SEJARAH)...maklum ler baru tingkatan satu,dok honey moon lagi kot...

Sekian..jumpa lagi noooo!

23 comments:

  1. assalamualaikum kak.

    hehe. meriah betul rumah time hujung minggu ni eh. hee

    ReplyDelete
  2. sama la mcm saya kak..pagi ni budak2 tu bergaduh pasal game zombie kat pc ni haa..saya kat dapur tadi tgah cuci ayam..buat sarapan utk diaorang lagi,cuci pggan mgkuk bagai lagi..cuci peti ais lagi..adoi..penat btl hari ni..biasalah kak..sabtu..diaorang pulak duk bgaduh pasal zombie..eeee...geramnyaaaa.....!!! sabar jelah..nak buat mcm mana ..nak marah x boleh pasal si abang tu bukannya 'sihat' sgt..pendam gitu je laa.........

    ReplyDelete
  3. sar:

    "memang meriah sar...meriah dgn leteran ku..hehehhe..biasalah budak2,mana reti diam.."

    ReplyDelete
  4. pia,

    jalan yang terbaek, selalu gak makcik wat cam tu.adil, suruh semua baca buku.

    tv 1, sorang nak tngok tu, sorang nak tengok ni.las-last dua-dua tak dapat tengok.eloklah suruh belajar dekat nak periksa tak lama lagi.

    ReplyDelete
  5. mrs.sabri:

    'akak pun geram gak ni,dr pagi akak sibuk sapu lantai,cuci pinggan mangkuk,cuci bilik air,cuci tandas..diorang pulak dok bising2 macam kat pasar borong...mula2 sabar...sampai satu tahap..tk boleh tahan, meletup...tp akak tak pukul..denda dgn cara lain..biasalah mimi,budak2 memang macam tu,itu cara diorang berkomunikasi..."

    ReplyDelete
  6. haha klau dah rmai rs bingit je....
    cuba dorang takde...huhu t.srnok plak kannn..... ;D

    ReplyDelete
  7. Cik Ina Minat Do do cheng:

    "kita mak..diorang anak..apa nak takut dgn tindakan kita kan..saya selalu mcm tu..cari pasal..kena la denda.kena baca buku tu selalu,hafal sifir atau hafal word bi...kdg2 denda lipat kain,kahkahkah..."

    ReplyDelete
  8. So Shy Lady:

    "itu lah lumrah alam..tapi bising sikit2 tu ok lah,kalau dah bingit sgt...tak tahan tu.."

    ReplyDelete
  9. kat rumah ni semua tgk citer indon..dah mcm kat indon..saya nak tgk kartun astro ceria pun tak leg..hahahaha

    ReplyDelete
  10. ahahaha..
    normal la tu kak pia..
    mari kita sama2 test pitching ok ke tak ni ...kuikui

    pagi2 tadi sambil dok melepak kat luar rumah layankan anak2 main, dok dengar jap umah sana bunyi, jap umah sini plak bunyi ... bukan suara mak yang berbunyi, suara si ayah2 ...kuikui

    ReplyDelete
  11. hahaa . selalu mak lah kat rumah yang duk bising ..

    ReplyDelete
  12. bese r kak kalo anak2 ramai tp seronok time jumpa ramai2 hehehe

    ReplyDelete
  13. kiz:

    "Citer indon ni feveret anak sulung akak tu..akak pun dh rasa mcam kat indon gak..semua chanel dok tayang sinetron..kalau ank akk yg kecik pulak suka kartun..kak pia lak malas nak layan tv.."

    ReplyDelete
  14. SZ:

    "Hahh..suara2 sumbang si ayah pulak..biar betul ni suzi,dah lawan tauke nampaknya diorang ni..hehehe..sesekali nak test pitching gak tu.."

    ReplyDelete
  15. Isteri Yang Comel:

    "Tak ler garang mana,tegas jer..budak2 ni tak leh di bagi muka nanti takut pijak kepala kita pulak kan.."

    ReplyDelete
  16. atiey azha:

    "yer ker?Betul lah tu,sbb kaum2 ayah ni diorang malas nak ambil pot..tp kalau mak2 pun malas gak...anak2 makin melampau pulak.."

    ReplyDelete
  17. meriah rmh pia dgn anak2 yg ramai ye. kc ni anak sorang. ari2 mcm biasa je. hihi

    ReplyDelete
  18. haha..anak sy selalu berebut tv dgn papanya..manjang kartun jer ngamukla papanya..


    MAIN GULI TEPI SAWAH
    KALAU SUDI BOLEH SINGGAH

    ReplyDelete
  19. itu la lbhnya punya anak..
    sayang pun dia..
    marah pun ia..
    mmg meriah hidup kn?

    ReplyDelete
  20. hahahaha...sama la kita kak..jenuh duk berebut..tp bila kita tutup tb depa main luar plak..mcm2 hal dorang buat..seblah dapo dorg panjat tangki air..klo seblah depan dorang main beskal pastu kene kette abis calar balar...nak lepas jauh2 bimbang lak dorang time tengahari nih...

    ReplyDelete
  21. heheh..seronok kan layan telatah deorg..lagi2 tgh nak naik...hehehe

    ReplyDelete
  22. kak bising2 tapi kalau depa tak de sunyi jer rumah kan mula lah rindu rinduan !!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...