Wednesday, 13 April 2011

Demam pun ada musim ker?

Assalamu'alaikum...


Entri semalam pasal adik yg batuk-batuk...
Malam ni pun dia masih batuk-batuk lagi...
Malam ni,saat entri ni ditulis adik macam dah nak demam pulak..
Kakcik dia pulak,dok merengek sebab sakit kepala
biasalah si kembar tak sama tahun ni...sorang sakit..
sorang lagi pun otomatik jer..
Hati jadi tambah tak keruan sebab
tadi masa balik dari kelas tajwid...kakak cakap
"Abang tepon....bagitau dia demam"
Sedih sangat.....
Ini kali pertama abang demam sejak dok asrama..
Hati ibu mana yang tak sedih,dah lah dok jauh dari kita
Demam pulak..siapa yang nak lap badan dia supaya panas dia kurang?
Takkan warden pulak?
Apapun semoga anak-anak mami cepat sembuh!


p/s:kpd kwn2 yg kurang sihat,semoga cepat sembuh!terutamanya kiz...yang tgh selsema tu..

31 comments:

  1. tu namenye demam rindu kut... huhuhu

    ReplyDelete
  2. topimagine:

    "top..selamat pagi...
    ntah la top,kebiasaannya keluarga akak ni,kalau sorang demam....habis semua sekali kena...esok juga akak nak pergi tgk abang kat asrama dia...makan ubat ker tidak..tak senang hati lagi tak pi tgk dia.."

    ReplyDelete
  3. selsema ini buatkan kiz tak leh tidoOOooo,,,,

    ReplyDelete
  4. aah lah kak.kalo demam ni mmg bermusim.sorg je demam sume nk demam gak.akk pon jaga kesihatan.t demam gak.

    ReplyDelete
  5. demam bermusim - hiks

    this morning my son tak pegi sekolah - demam pulak dah....
    agaknya kat sekolah time rehat - main tengah2 panas kot!
    ntah le - dah bagi ubat - harap2 ok lah...

    ReplyDelete
  6. saye yg kat rmh tu no2 tak berapa sihat plk...
    nak bawak gi klinik ni...sebelum melarat kene yg lain2

    cume maknye buat masa ni masih sihat lagi...ini pun dh sakit kepala dgr bapaknye nak gi outstation la pulak seminggu...

    ReplyDelete
  7. Piasara ye la..selaalu kiat sebut musim demam kalau dah ramai sangat yang demam kan..

    ReplyDelete
  8. kiz:

    "memanglah kiz sebab hidung kita rasa cam tersumbat..bernafas ikut mulut jer la...kesian kiz...tidur duduk je lah..hahha.."

    ReplyDelete
  9. rara pinkmafia:

    "tq rara...harap2 akak tak dijangkiti..kalau akak pun kena habislah..."

    ReplyDelete
  10. miloais:

    "pulak...itulah pasal kan,kalau dgr ank kita demam....orang akn ckp,musim demam skrg ni...hehhehe..smga dia cepat sembuh dan ceria mcm biasa.budak2 kalau demam,suka merengek tu yg tk tahan.."

    ReplyDelete
  11. Ainnoraini:

    "smga yg no2 tu sembuh lps mkn ubat nanti...yg mak dia tu saja jer kot ngade2..hehehhe,nak kena tinggal terus rasa tak sihat kan?"

    ReplyDelete
  12. kak Erna:

    "A'ah kak...kalau dah byk sgt org sakit atau demam...maka org pun ckp,musim....macam musim buah pulak...hahahaha.."

    ReplyDelete
  13. yang tau, demam bola je ada musim

    moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  14. cemomoi:

    "ha'ah..demam bola memang ada musim kan..tq..smga depa sembuh cepat,sbb tak larat dah ni mata nak tgk,kesian.."

    ReplyDelete
  15. semoga anak² kak piasara cepat sembuh..begitulah hati ibu..risau sgt kalau anak sakit..

    ReplyDelete
  16. ye la kakPia,,skang musim demam..Fadhlan pun cam ada hingus sket2..cuaca tak menentu kan skang..harap anak2 kakPia akan sembuh secepat mungkin ya..

    ReplyDelete
  17. Rina Avail:

    "tq cik betty..harap2 pun macam tu jugak...
    a'ah semua ibu akan rasa susah hati kalau anak2 tak sihat kan.."

    ReplyDelete
  18. bunga:

    "Kak pia harap abang tak apa2...tapi hati ibu mana yag boleh dok senang2 selagi dia tak dpt tgk dgn mata dia sendiri kan.."

    ReplyDelete
  19. Norhafiza:

    "kak pia pun harap anak No cepat2 sembuh...
    selsema, batuk...demam..penyakit ni biasa serang budak2 kan.."

    ReplyDelete
  20. alaaa.. semua demam dah ker kak pia.. cam tu lah kita nih ibu2 kalau anak demam mesti xsenang duduk.. mesti sll duk doa biar bg demam tuh dapat kat kita.. xsanggup tgk anak2 nih sakit..

    ReplyDelete
  21. ada musim kak lagi2 panas hujan nih mesti ada yg demam :)

    ReplyDelete
  22. moga anak2 pia sht2 selalu..demam sikit je esok baik lah tu ye pia.jgn risau!

    ReplyDelete
  23. Mmg musim demam...sebab Nurul pun demam skrg nie.

    Ala..siyan betul anak Pia yg kat asrama tu. Mesti sedihkan..naluri ibu ...mesti tertanya2...okey ker dia? dah makan ubat ker? insyaallah...pray hard moga anak2 pia cepat sembuh.

    ReplyDelete
  24. mrs.Gee:

    "belum la semua...cuma takat ni kena pada ank2 yg kurang antibodi jer..hehehe...kesian nengok yg kecik tu..mmg tak senang duduk,kalau boleh biar kita yg tanggung.."

    ReplyDelete
  25. puanbee:

    "musim apa yg paling tak best?hehehe...musim demam lah jawabnya...main teka teki ngan bee lak.."

    ReplyDelete
  26. LM:

    "Tak nak risau LM,tapi hati ni nak fikir2 jugak..tambah2 ank yg dok hostel tu.."

    ReplyDelete
  27. Nurul:

    "Nurul pun demam yer?kesian...
    makan ubat tau...tp betul lah kata kamu tu bila ank kita demam kita selalu nak dok di sblh dia,tapi kalau dia dok asrama camana tu...hati selalu tertanya-tanya..macamana keadaan dia.."

    ReplyDelete
  28. kak pia. dulu saya dok asrama jugak start dari tingkatan 1 sampai 5. agaknya mcm ni la kan mak saya rasa. :(. humph. saya rasa saya tak berapa rapat dgn family. kak pia bayangkanlah. masa saya lebih byak dgn kwan2 dan cikgu. dgn family ckit jaa. pastu lepas spm plak. masuk u. kat kl nun. lagi la jauh lagi laaa mmg hidup kat uni bukan tatau byk cabaran. jadi kawan2 la tmpat mengadu dan mintak tolong. dah mak pak jauh. kadang2 saya sedih bila tak byak masa dgn family. mmg kita sayang kat family. tp ntah mcm renggang ja. rahsia2 smua mana ada budak2 la ni dok share dgn mak pak kan ? erm. kadang2 rasa mcm tak adil.

    ReplyDelete
  29. ni haaa kak pia. baca ni. kenyataan balas atas post kak pia yang ni. hehe. tatau la best ke tak. hahah. bukan balas, tapi pandangan seorang anak.
    http://suffiakmal.blogspot.com/2011/04/ibu-dan-ayah-engkaulah-permulaan-kami.html

    thanks kalau sudi baca :D

    ReplyDelete
  30. suffiakmal:

    "Alhamdulillah...memang itu pun tujuan ibu bapa nak hantar ank2 depa dok asrama..tgk...ternyata budak2 yg dok asrama ni akan berjaya kan..bkn la kak pia nak kata kalau skolah biasa tu tk berjaya.tapi bagi akak kalau dok asrama tu lebih terjamin lagi sbb kat asrama dah tentulah budak2 ni akan belajar sungguh2 sbb kt asrama da kelas bimbingan,ada masa prep..dsb.Cuba la kat rumah...tak semua ank2 nk belajar..asyik tv jer..skrg ni pulak zmn internet..main games atau ber fb jer..kt asrama kwn2 dn cikgu2 mmg jadi tmpat meluah perasaan...tp cuba sekali sekala call mak kt kg..bersembang2,atau pun ms hjg minggu time melawat tu...cerita la msslh kt mak ayah...kdg2 ank2 ni bila mak ayah tanya depa..depa taknak citer...asyik ckp ok jer manjang...jgn nk salahkn mak ayah pulak..apapun kamu dah berjaya mengharungi semua tu...lps ni tk bermakna kamu tk boleh lebih rapat dgn mak ayah kamu..."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...