Thursday, 7 April 2011

kakak buat study group kat rumah...

Assalamu'alaikum...

hari ni aktiviti macam biasa...
sapu lantai
kemas-kemas lebih kurang
basuh kain
sidai kain
blogging(bw)
jenguk kejap kat fb(kot-kot ada mesej)
masak
ambik kakcik balik skolah agama
ambik adik skolah pra
hantar kakcik skolah k'saan
ambik kaklang skolah k'saan
ajar tusyen Bm(ank murid sorang jer...hehehe)
tapi hari ni rumah yg gamat tu bertambah gamat sebab.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v

Tapi itu bukan pelajar2 kelas tusyen saya yer
diorang ni kawan2 sekolah kakak
study group kakak
start hari ni (6.4.'11)ntah sampai bila.....agaknya sampai PMR nanti lah kot
setiap ptg rabu,khamis,jumaat dn sabtu
bagus....at least kakak takde masa nak tidur siang lagiii..
good luck!!


40 comments:

  1. seronok tgk budak nak belajar hehe..maknya kena la buat snek sedap2 ye

    ReplyDelete
  2. Sebagai penjaga kita sekadar mampu mendoakan dan mendidik apa yg terdaya....

    ReplyDelete
  3. wahhh bagusla kak!
    untung akak blh fully monitor anak2 tu kan...

    ReplyDelete
  4. mudah mudahan dpt straight A's
    :D

    snangkn study kt rmh, boleh la monitor tp akak sbg guru bsar kna jnguk2 jugak tu... takut lbih bsmbang plak! ;P

    ReplyDelete
  5. as salam, ok ler tue persiapan utk pmr. semoga kakak lulus dgn cemerlang..insyaallah

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak!

    part yang tak dapat tido petang tu best. hehe

    gudgudgud!

    gud luck kat kakak! :)

    ReplyDelete
  7. Salam sayang kak Pia, bagus tu. Kaz semasa kecik2 dulu pun buat study group kat rumah dgn kawan2. Mak dan arwah bapa Kaz lg suka mcm tu sbb depa boleh npk apa yg kita buat. Arwah bapa akan gi beli makanan dan Mak Kaz akan masak utk jamu kitaorg makan. Bila tgk mak dan arwah bapa bersusah payah mcm tu, kita akan rasa lg bersemangat utk study. Lg satu, bila buat study group kat rumah ni, kuranglah sikit peluang nak bersembang dan bergossip. kalau buat kat tempat lain, yg discuss fasal peljaran tu sekejap saja, bergossip dan bersembang kosong je banyak.
    Apapun, Kaz tabik pada Kak pia.

    ReplyDelete
  8. bagus tu - buat study group
    lagi mudah nak faham pelajaran

    ReplyDelete
  9. salam kak pia..
    alhamdulillah..salah satu cara yg terbaik adalah study group..disamping bertukar2 pendapat, ibubapa juga boleh memantau anak mereka..

    ReplyDelete
  10. maizalove:

    "alhamdulillah...harap2 diorang berjaya.buat snek?hehehhe..itu yg tak tahan tu...makan biskut kering jer lah...hahaha"

    ReplyDelete
  11. Kakzakie:

    "a'ah kak,kita sebagai mak..cuma mampu berdoa dan pantau apa2 yg patut..."

    ReplyDelete
  12. bagos tu kak pia... so, kite leh nampak anak kita study depan mata kita kn.. so, kak pia kena la goreng2 siket hotdog ke nugget ke untuk member2 kakak tu kn :)

    ReplyDelete
  13. sz:

    "insyaallah...itu yg kak pia harap,boleh fully monitor kakak...tak lah risau lagi.."

    ReplyDelete
  14. So Shy Lady:

    "insyaallah..smga dpt straight A,guru besar ni garang tau..diorang tu tak berani punya nak melencong..hehhe.."

    ReplyDelete
  15. BSB:

    "yer..betul tu,hari2 akak dok membebel suruh belajar ...sbb kakak tak suka belajar siang,dia suka tgk tv dn tido jer..at least bila tgk dia belajar dgn kwn2 dia..fuhhh rasa lega sgt...insyaallah...doakan kakak smga cemerlang..""

    ReplyDelete
  16. sar:

    "a'ah sar,mmg selama ni dia suka makan,tgk tv dan tido jer sebelah siang...belajar semua tunggu malam...tak larat akak dok bebel..at least bila tgk study group ni...legaaa rasa.."

    ReplyDelete
  17. gd luck akak. moga akak dpt kputusan cemerlang nnt.

    ReplyDelete
  18. Kaz:

    "salam sayang dan rindu untuk kaz...taktau lah macamana diorang boleh pilih rumah akak ni nak buat group study ni,apapun alhamdulillah...smga kakak dn kwn2 dia berjaya..kak pia pun lega sbb dpt tgk diorang...kalau nak terpesong sikit akak sound ler..tp takde la...diornag belajar jer..akk pun dok kat2 situ jer..tak pergi jauh takut diorang tersasar dr niat asal..hehhehe.."

    ReplyDelete
  19. miloais:

    "kak pia dok suruh buat dari bln satu lagi...smlm baru wujud group tu..apa pun alhamdulillah..."

    ReplyDelete
  20. nurkass:

    "mmg betul tu kass...belajar dgn group lagi cepat faham..belajar pulak kt rumah akak,senanglah akak nak pantau...nak ajr tk pandai..tgk2 jer lah supaya diorang tu jgn bersembang.."

    ReplyDelete
  21. topimagine:

    "hehehe...nak kena msk ker...biskut kering jer tak boleh ker?..hehhee..insyaallah,kak pia ni kan rajin...boleh2..yg penting diorang nak belajar..."

    ReplyDelete
  22. kakchik@ella:

    "insyaallah kc...tq,smga kakak dan kwn2 dia berjaya dgn cemerlang dlm PMR nanti..AMIN!"

    ReplyDelete
  23. wahh..bagusnya sis awk..bunga tak pernah buat cam tu..hehe..nak joinnn..hehe..n good luck..

    ReplyDelete
  24. wah..bestnyer....hbis akk tukang buatkan air la yerk?? ehheeh sunyi la sikit anak2 akak kan?? ke..makin bising?? ehhehe

    ReplyDelete
  25. selamat menempuh peperiksaan ya anak2... makcik ni bagi tak makan rojak pasembor setiap kali group study ni dtg umah ek?? hihi

    ReplyDelete
  26. studi betui2 slalunya bila dah ramai banyak gosip dari studi nih

    ReplyDelete
  27. bunga:

    "meh ler joint,tapi kamu nak joint ank kak pia ngan kwn2 dia study ker..nak joint akak ni..?"

    ReplyDelete
  28. nanasahir:

    "tukang buat air jer...takpa lah nana...janji diorang dtg belajar,jgn bersembang sudah..nanti kena halau kang..hehehhe..bising tu idak ler,cuma kdg2 diorang gelak2 jugak..tak kan nak serius jer kan.."

    ReplyDelete
  29. Sari Yusa Ibrahim:

    "insyaallah..harap2 kami berjaya kelak..Tapi tak dak la makcik tuan rumah ni jamu rojak pasembor kat kami..dia pesan soh mkn kenyang2 siap2 kat rumah,senang dia takyah jamu kami mkn dah....makcik tu kedekut..hehehe."

    ReplyDelete
  30. cemomoi:

    "a'ah betul tu..tapi saya tak dok jauh dari diorang...saya menempek kat2 situ jugak..so diorang study jer saya tgk ok lah tu.."

    ReplyDelete
  31. waaaa....semangatnye die...
    bgos2..
    :)

    ReplyDelete
  32. good luck untuk kakak dan kawan2nya...moga mereka smua berjaya..

    ReplyDelete
  33. alhamdulillah.. bagus kan kak pia wat study group.. kat rumah plak tuh sesambil bleh gak kita pantau2 dorg nih.. :) good luck kakak..

    ReplyDelete
  34. fyna & Amy:

    "nak berjaya kena bersemangat...chewah..

    Terima kasih Amy..insyaallah smga diorang berjaya kelak.."

    ReplyDelete
  35. mrs.Gee:

    "a'ah betul tu...belajar secara group ni lebih faham..kalau tak tau boleh bincang...buat kat rumah akak pulak..boleh ler pantau2..tegur2 lebih kurang..insyaallah smga kakak dn kwn2 dia berjaya dlm PMR nanti.."

    ReplyDelete
  36. salam kak pia..moga kakak akan mendapat keputusan cemerlang nanti..rajin.

    ReplyDelete
  37. yang penting anak depan mate kan pia...duk baljar ramai2 n kite kenal sape teman2 die

    ReplyDelete
  38. suri solehah:

    "Wassalam suri..insyaallah smga kakak dn kwn2 dia dan semua anak2 kita berjaya dgn cemerlang.."

    ReplyDelete
  39. mommy lavender:

    "betul tu mommy....yg penting kita nampak diorang belajar...dan dgn siapa diorang berkawan,hilang rasa bimbang dn risau..."

    ReplyDelete
  40. alhamdulillah...tumpang seronok bila tengok anak2 kakPia studygroup kat umah..tingat zaman skolah dolu2 huhu..seronok sangat!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...