Monday, 18 April 2011

Salam Isnin...

Assalamu'alaikum...


Salam Isnin buat semua...
Hari ni rutin balik macam biasa lah...
Adik dah start pegi sekolah slps cuti sakit dari selasa minggu lps.
Tapi bukan senang nak pujuk adik ni sbb maklumlah,dah lama tak pergi sekolah.
Bukan main payah!
Tapi macam biasalah sbgai mak ni kita kenalah kreatif dan inovatif...hehhehe.

Alhamdulillah adik dah baik demam dan batuk dia...tapi,(ada tapi pulak dah..)
Esok je lah citer..sbb pagi ni idea mcm tak berapa nak datang pulak...

Sekian....
Selamat bekerja utk semua yg bekerja.
Untuk para suri di rumah...beri lah khidmat terbaik kita,buatlah kerja dgn redha dan ceria...
Jumpa lagi,Insyaallah!

27 comments:

  1. cakap kat adik pas ni tak leh bli jajan dh taw.hehehe

    ReplyDelete
  2. ok jgn lupa cerita selanjutnya kak pia...

    ReplyDelete
  3. selamat mula bertugas pia di hari isnin...

    kite cuti hari ini..tapi tugas kat rumah mcm biasa...kene buat jugakkk

    ReplyDelete
  4. surirumah ni superwoman tau

    kan...kan...


    ^___________^

    ReplyDelete
  5. ok, sambung lg esok ye..
    hehe..

    ReplyDelete
  6. salam pagi pia~ kite suri umah pun mood tak bape ok kan ari senin ni...ok pia selamat memasak~ menua ape tu..hee

    ReplyDelete
  7. macam tulah kak pia kat rumah ke kat opis ke semua tu adalah tanggungjawab yg perlu dilaksanakan...

    ReplyDelete
  8. jd ibu kena kuat pia. kita kena terus bagi galakan, pujukan. tak boleh putus asa.

    esok2 sambung yg "tapi" tu ye. hihi ..

    ReplyDelete
  9. InsyaAllah...saya redha melakukan semua kerja..krn hubby dan anak3 tersayang..hik3

    ReplyDelete
  10. rara pinkmafia:

    "a'ah rara...budak2 ni dgn jajan,kalau dilarang macam disuruh2 pulak...tp alhamdulillah...ank2 ank ni mkn2 juga jajan tu tp kurang.."

    ReplyDelete
  11. SZ:

    "insyaallah esok sambung..hehhee.."

    ReplyDelete
  12. Ainnoraini:

    "selamat bercuti...leh ler rehat...tp rehat keja opis jer,keja rumah mcm biasa kena buat jugak tu....dah nama pun pompuan kan..."

    ReplyDelete
  13. Ati Masrif:

    "betul tu,org pompuan ni superwomen...segala-galanya kita..hidup pompuan...chewahhh.."

    ReplyDelete
  14. Toyolkiut:

    "k..esok sambung,tungguuuuu...."

    ReplyDelete
  15. mommy lavender:

    "a'ah la mommy,hari senin mood pun moody jer..hehehhe...tp masak ttp kena jugak mommy,hari ni lom tau nak masak apa la...simple2 je lah kot.."

    ReplyDelete
  16. pia..samala tugas kita..pepagi dah kene siap kn ank2 ke sekolah..

    ReplyDelete
  17. JunAina:

    "a'ah betul tu aina,yg kerja opis ke keja kat rumah ker...semua tu wajib kita tunaikan...demi kerana Allah..barulah dpt pahala.."

    ReplyDelete
  18. Kakchik@ella:

    "betul tu kc...jadi mak ni kena kuat dan tabah,mcm2 masalah ank2 nak kena settlekan....
    hihi...esok sambung yg 'tapi' tu yer..."

    ReplyDelete
  19. LM:

    "bagus tu LM,kita sebagai ibu ni kena redha dgn semua kerja kita demi utk ank2 dn suami kita..tapi niat kena kerana Allah kan...baru dpt pahala nya LM kan...smga kita semua di berkati Allah...Amin!"

    ReplyDelete
  20. mama tims:

    "macam tu lah tugas kita sbgai ibu...kalau yg ada bibik pun..kan lebih baik kalau ibu sendiri yg siapkan ank2,baru berkat....yer tak?"

    ReplyDelete
  21. hahahahha...nampak nya kene tunggu esok je la nak tahu apa kisahnye hehe..

    ReplyDelete
  22. kena cari apa2 idea ni kasik dia termotivate sket..

    ReplyDelete
  23. Bertugas demi bangsa raja dan negara...demi gaji di hujung bulan jugak...dah periuk nasi nak wat camna...malas ke apa ke ..kena pergi jugak!

    ReplyDelete
  24. kimsalam adik..

    soh dy rjen2 g kelas hehe...

    apa yg tpnya akak??tgh tggu ni =)

    latest entry : Doa Agar Dipermudahkan Segala Urusan

    ReplyDelete
  25. apa kata tukar lak..mak nye je yang pergi sekolah,,,hehe

    ReplyDelete
  26. Esok sambung yer Pia...ada pulak tak ada idea he..he..he..he..

    kem salam kat Adik yer!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...