Sunday, 15 May 2011

Apa-apa ajelah...

Assalamu'alaikum...

Salam berjumpa semula...ishhh..macam2 hal dua tiga hari ni kan.Blogspot buat hal la ...tak pernah2 dengar pun sebelum ni.Dah tu internet ni pulak buat hal lagi..maka bersambung sambung lah kisah duka lara.Sudah jatuh di timpa tangga...

Tapi walau apapun, tugasan harian dan aktiviti harian berjalan macam biasa noh..takde satu pun boleh di skip2 pulak....Nampaknya aktiviti nak makan2 kat luar sempena menyambut hari ibu,terpaksa ditangguhkan lagi sebab abang yang kat asrama tu tak boleh balik lagi minggu ni.Apa nak buat dah asrama dia nak buat kejohanan sukan pulak dah...ingat pergi hari jumaat kelmarin, nak ambik abang balik....alih2 cuma bawak balik baju2 kotor dia jer untuk dicuci.

Namun,hati terubat juga sebab dapat bersama kawan2 menyambut hari ibu dengan meriah.Surau kat kejiranan kami ni menganjurkan hari ibu dan meraikan ibu2 di taman kami dengan sgt meriah walaupun majlis ringkas dan sederhana jer...


Sekian,jumpa lagi....




18 comments:

  1. dah ucap selamat hari ibu ka belum ni.. rasa mcm dah.. hehe.. selamat hari ibu utk kak pia... :>

    dok cari mana satu kak pia ni.. yang amik gambar tu kot... hehee

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    untung anak2 zaman sekarang ye kak pia..
    blh pos baju utk cucian istimewa! :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum kak :)

    uu..banyak nya kek. saya mau itu kek la akak. hee

    oh, selamat hari ibu kak.

    ~lambat pulak wish. :p

    ReplyDelete
  4. kak pia..hari hari adalah hari ibu..nanti ada kelapangan boleh sambut...kak pia sihat?

    ReplyDelete
  5. bestnya beramai-ramai menyambut hari ibu. cam port luck ye. dari gambar nampak cam banyak kek coklat.Pia PC dah okey ke?

    ReplyDelete
  6. mesti seronokkan pia sambut ramai2 mcm tu...

    kek pun banyak tu...pilih jer yg mana berkenan dihatikann...

    ReplyDelete
  7. Salam sayang Kak Pia, lama tak jenguk akak kat sini, smg sihat hendaknya.

    ReplyDelete
  8. huuu set veteran je ni... anok-anok mana?

    ReplyDelete
  9. Tahun ini taman kakak tak buat. Seronok kan bila sesama teman meraikan hari Ibu....Semuanya senyum gembira....

    ReplyDelete
  10. Adinda Amy Sensei:
    "Hai Amy...selamat hari guru utk Amy.."


    Encik Mamat:
    "dahhhh,dah ucap dah hari tu..tq~memang akk yg dok amik gambar tu camana nak ada dlm gambar tu pulak.."


    SZ:
    "tak juga suzi..dia selalu basuh sendiri jer..akk tak pernah gi amik baju2 dia utk dicuci kt umah..tp hari tu kebetulan pulak kami nk amik dia,tp dia tk boleh balik...akk amik baju skolah jer...sbb kalau dia basuh sendiri mmg tk bersih kt kolar tu.."


    sar:
    "wa'alaikumussalam...tq sar...mana ada lmbt wish,hari tu kamu dah wish dah pun...~kek tu mmg semuanya sedap2 tau...kwn2 akk buat sendiri tu.."


    sayangsayangibu:
    "selamat hari ibu juga..."


    kiz:
    "betul tu kiz...makan kt luar pun selalu gak...bkn tunggu hari ibu jer..tp kalau hari ibu tu mkn special sikit kiz...takde ler ala carte jer..hihi.."


    Taufiq Arifin:
    "mmg best kalau dpt joint function2 mcm ni ramai2..kt tempat akk selalu buat mcm2...nk joint atau tak jer..."


    Cik Ina Do Do Cheng:
    "memang best...best sgt...tp bukan port luck...ajk surau dah masakkan mihun soto ramai2...selalu mcm tu lah kami rewang ramai2 memasak...tp yg lain2 mcm kuih tu pakat2 la bawak..laaa...kira port luck ler tu kan....~a'ah pc saya dah ok dah..tu pun sbb dah antar pi format semula..."

    ReplyDelete
  11. Ainnoraini:
    "mmg best sambut ramai2..ada ibu2,bapak2 dan anak2 juga..kek pun mcm2 perasa..kat luar tu tgk mcm semua coklat kn..tp saya tk mkn pun beralah ngan bebudak..."


    Kaz:
    "Selamat hari guru utk kaz dan kawan2...akk sihat2 jer..moga kaz juga sihat2 dn ceria disamping famili.."


    cemomoi:
    "Anok2 ada....ramai sangat,diorang yg happening,nak2 pulak tgk kek berderet camtu...sampai ada yg comot2 kena baju..hihi.."


    Kakzakie:
    "Tentu ada sebab kat tempat akk tak buat thn ni kan..takpa smga thn depan ada sambutan yg lebih meriah...~mmg seronok dan gembira semua ibu2 hari tu,kalau ada masalah pun simpan di hati..."

    ReplyDelete
  12. amboi..selamat hari ibu..

    ReplyDelete
  13. as salam, best nyer sambut ramai2 hari ibu..

    ReplyDelete
  14. bestnya. macam sambut hari ibu secara besar besaran pulak. hiks

    ReplyDelete
  15. bunga:
    "selamat hari ibu..."


    BSB:
    "a'ah,best betul dpt sambut dgn kawan ramai2...bebudak paling gembira..."


    sarah mohamad:
    "selalu sambut dgn famili jer kan...kalau sesekali dpt sambut secara besar2 camni mmg best..."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...