Wednesday, 18 May 2011

Kenapa dengan saya ni?

Assalamu'alaikum...

Jumpa lagi.......saya harap semuanya sihat2 dan ceria selalu.Sebelum ni cuaca panas jer kan..tapi sehari dua ni hujan dah turun.Walaupun sekejap.....jadilah, rasa sejuk sikit..Alhamdulillah.

Kebelakangan ni ntahlah badan ni rasa letih,mengantuk,mata pun pedih semacam jer.Komen en hubby,macam biasa.......badan dah berat,kena excersice.(nak cakap kita gemuk la tu...takpa,cakaplah kita tak ambik hati pun)

Kata kawan2 pulak...sebab cuaca...badan dehidrat dan mata pedih sebab jerebu..pulak dah?Saya punya pendapat sendiri pulak...mungkin sebab berat badan saya ni dah naik sikit,toksin berlebihan,dan kurang bersenam(kurang ker atau mmg tak pernah buat?)So,nak kena kurus ler ni?Ok,start esok pagi...saya akan pergi berjoging ok...Lagi satu saya rasa la,mungkin sebab dah lama saya berhenti makan suppliment kot..Mungkin jugak kan,dulu2 masa gila2 makan suppliment...badan rasa sihat dan ringan jer.Nak kena start ambik suppliment balik lah yer?ohhh,ok....(lps ni nak telan suppliment byk2,jgn asyik telan kapsul kacip tu jer kan..hihi)

Bila bdn dah kurang stamina rasa malas pun menguasai diri untuk update blog,kdg2 nak bw pun rasa berat..Tapi saya rasa hairan juga sebab masih ada ramai kawan yg begitu setia hari2 dtg jenguk blog saya ni,baca entri dan komen.Kat shoutbox tu,boleh kata hari2 ada jer teguran"selamat pagi,slmt petang,slmt mlm..dah makan ker"...
dan macam2 lagi..Rasa terharu sangat...
TERIMA KASIH yg tak terhingga utk korang yg sudi menjadi
kawan,teman dan sahabat!

Sekian,jumpa lagi!

32 comments:

  1. Pia, cik ina pun sama, mata ni cam pedih je selalu.Bila dah tidur rasa susah sangat nak bangun.kalau exercise malas plak. Agaknya faktor umur tak Pia?.

    ReplyDelete
  2. akk jgn lah malas update belog.rindu laaaa.hehehe.

    akk mkn suppliment apa?

    tapi kan kak,kalau kite dh lama tinggal blog,nk update mmg malas,bile dh update tak ingat dunia lak =)

    ReplyDelete
  3. selamat berjoging kak pia..hehe :)

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum kak :)

    ehehe.. semangat! semangat! semangat! ganbatte!

    ~actually untuk diri sendiri :p

    ReplyDelete
  5. wat happen kak pia..
    jom kita exercise sama2..terasa gak lemak dah beranak2 nih..hehe

    ReplyDelete
  6. haha.. kak pia dah gemok, sampai hubby pon dah komen... so kena blogjogging la ari2 bagi kurus siket... xpon akak pregnant kut?????????

    ReplyDelete
  7. mungkin badan bnyk toksin kut kak..kalau nk cuba minuman fiber utk buang toksin (green fit) akak boleh jenguk blog sy yg satu lagi..aik terpromosi sudaaaa..jgn marah hehe

    ReplyDelete
  8. Cik Ina Do Do Cheng:

    "alamak,sama la pulak simptom2 cik ina ngan saya ni..a'ah la agak2 nya faktor umur ler tu kot..."

    ReplyDelete
  9. rara pinkmafia:

    "nak buat camana cik rara..dh penyakit tu nk dtg...tapi betul kata kamu tu...kalau dah mood rajin pulak dtg,mcm2 nak taip sampai tk tau mana nak dulu mana nk kemudian..masuk semua sekali..~oh..pasal suppliment tu akk lom start,dulu2 akk mkn spirulina,sehari 3-4 puluh biji.."

    ReplyDelete
  10. Mrs.Yie:

    "selamat mimi..hihiihii...(gelak ker mengilai nih?)

    ReplyDelete
  11. sar:

    "wa'alaikumussalam!semangat..semangat...semangat...mcm2 semangat ni..berkobar-kobar..

    ReplyDelete
  12. nurkass:

    "something happen to me la...diet hari tu dah turun 4 kilo..tup2..
    asyik kenduri jer keliling rumah..tiap2 minggu lak tu..nafsu serakah ternyata boleh membunuh niat utk berdiet...aduhhh.."

    ReplyDelete
  13. Taufiq Arifin:

    "a'ah akk memang dah sedia gemuk dah top..susah nak turun cepat sangat naik..tp bukan mengandung...penat lah beranak kecik ni top...tp kalau Allah kata ya..ya lah..kena terima kan.."

    ReplyDelete
  14. Rina Avail:

    "insyaallah..nanti akk jenguk blog kamu yg lagi satu tu yer..dah pernah jenguk dah sblm ni,tapi tgk2 jer tak khatam lagi baca..hihi.."

    ReplyDelete
  15. mungkin jugak faktor umurkan..
    saya kalau bangun pagi2 terasa sakit jer bahagian tumit kaki ni...

    ReplyDelete
  16. nak pesan, makan ubat rajin!

    ReplyDelete
  17. salam kenal kak pia
    saya folo sisni
    jom ziarah belog saye..
    kalau agak2 best dibaca tu folo la sekali ye.. hehe..
    http://mummymyza.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. saya pun perasan badan ni cam tak berapa cergas klu skip mkn supplement...
    ayuuuhhh k pia!

    ReplyDelete
  19. bunga:

    "cayokkk..cayokkk..jom sehatkan badan.."

    ReplyDelete
  20. bunga:

    "cayokkk..cayokkk..jom sehatkan badan.."

    ReplyDelete
  21. Ainnoraini:

    "a'ah,faktor umur mmg tk leh disangkal lg kan...saya pun terasa sakit2 tumit kalau duduk lama..bila nk bangun jalan tu..aduhh,tp bila dok diet2 tu..dah baik terus sampai la ni.."

    ReplyDelete
  22. cemomoi:

    "tq2..itulah masalh tu,makan ubat mmg malas.."

    ReplyDelete
  23. myamyza:

    "salam kenal jugak..tq sbb sudi jenguk blog akak ni.."

    ReplyDelete
  24. Sz:

    "betul tu suzi..masa muda2 dulu ok la..bila dah beranak pinak ni..mmg kena mkn supplement kan..tk boleh tidak.."

    ReplyDelete
  25. tak cukup rehat???
    makan multi-vit tak????

    kekadang - bila usia meningkat
    badan perlukan vitamin tambahan
    untuk mengekalkan kecergasan....

    ReplyDelete
  26. miloais:

    "rehat tak cukup eh?...betul juga kot sbb malam2 tidur tk berapa nyenyak..mcm lena2 ayam jer..hihi,mmg nak kena makan multi vitamin kan..."

    ReplyDelete
  27. hihihhi..dua2 pun boleh kak..pasal hadiah tu,kak pia beli je sekali lg..cari hadiah yg murah2 je..yg penting keikhlasan.. :)

    ReplyDelete
  28. kalau kak pia malas update..nanti jari akak lak jadi gemuk..tekan2 keyboard adalah senaman untuk jari kak..

    ReplyDelete
  29. Mrs.Yie:

    "mimi..akak pon ingat kena beli lagi la...takkan kwn2 bawak hadiah,anak akk tak bawak apa2,tentu dia sedih kan..."

    ReplyDelete
  30. Kiz:

    "kiz...a'ah betul jugak kan...kalau dibiar2 blog tak berupdate tentu jari2 akk yg montok ni bertambah2 montok jadi nya kan...pandai ko kiz..."

    ReplyDelete
  31. sama la kita kakPia..upanya kurang air dalam badan dan kena makan suppliment gak huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...