Monday, 6 June 2011

jalan-jalan...kat mana lagi,Pekan Klang la..

Assalamu'alaikum...

Salam hari Ahad...semoga hari minggu korang ceria2.Hari ni ada plan baguss punya...hihi,selasa ni kan nak balik kampung...so hari ni kitaorg keluar pegi shopping.

Tak jauh pun ke pekan klang jer.Balik2, the store je lah tempat kami bershopping baju ank2..Tapi baju adik ngan kak cik je yg di beli sbb kak lang ngan kakak punya tak sempat dah...Hubby masih puasa kesian pulak kat dia nak lama2 kat atas supermarket tu..

Konon jer nak balik,stop dulu kat masjid klang pulak... solat,dan lps tu makan cendol dulu kat pasar jawa,sempat lagi shopping 2 lai tudung kat situ dan sepasang telekung...

Lps tu ke bukit tinggi pulak..GM,sapa tau tempat ni?Org2 klang tentu tau tempat ni..Cik Ina pun mesti tau kan?Kami ke sini konon2 nak beli tudung untuk kak cik,satu jer.Last2 tudung kak cik 2 lai,kak lang nya 2 lai ,mami nya pun 2...yg kak cik selai 25 ringgit,kak lang pulak 10 ringgit selai...mami depa 5 ringgit ja selai...takpa lah mami tak kisah pun yg murah ka mahai..janji cantik dan sedap pakai..

kakak pun berkenan nak beli beg..sebenarnya harga kat GM ni murah tau kalau kita beli borong.Contohnya mcm beg satu 36 ringgit...kalau beli 3 beg...(boleh campur2) harga satu beg tu diskaun 50%..so dapatlah 54 ringgit 3 beg tu..Bukan beg jer..semua brg kt GM tu pun sama.Contoh satu lg kakak nak beli klip tudung(alhhh yg stail budak2 remaja dok sepit2 kat shawl kt ats kepala tu...)harga 1 klip 3ringgit,kalau beli borong(minimum 20)dpt harga satu klip tu 1.20 sen..tp buat apa lh nak beli byk2 kan?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...