Tuesday, 7 June 2011

Menu yang paling simple...


Assalamu'alaikum...

(lagi entri tertunggak...layan je lah....)

Hari ni banyak beno aktiviti nak dibuat....berkemas,membasuh,menyidai,melipat kain...masak lunch hari ni pun main ikut dan jer..Maklum ler dah esok nak balik kampung kan..so takde lah beli ikan ker ayam ker..masak apa yg ada jer...sardin,telur
dadar ngan sayur sawi tumis air jer..

Itupun habis licin...biasalah kan,anak2 tgh membesar ni...memang kuat makan,janji diorang tak cerewet sudah.Tapi kalau ada hari saya betul2 rasa malas nak masak...terpaksalah beli bungkus jer..atau masak nasi kat rumah...lauk pauk jer beli....

Hari tu,ntah tak ingat hari apa,tp dlm minggu ni lah jugak...rasa malas jer nak masak,so apalagi belilah jawabnya.Beli lauk jer,semuanya RM11.oo.Ok tak?Ada asam pedas,sayur sikit ngan kerabu mangga..Lebih jimat beli ker masak sendiri?Mungkin ada yg kata beli lebih jimat,tapi boleh jugak kalau setakat sesekali.Kalau hari2 beli bila pulak anak2 nak makan hasil air tangan kita kan?Lagipun kalau masak sendiri bolehlah kita nak baca ayat2 mana yg patut sambil mengacau dan menggoreng kat dapur tu.Habis kalau asyik beli bungkus jer..nak harapkan tukang masak kedai tu nak baca utk anak2 kita?


Sekian,jumpa lagi...Bye...

2 comments:

  1. lama tak singgah dah berubah dah umah kakPia..No br balik bercuti ni kak..kerja basuh baju dan melipat la jawabnye hehe..

    betul2 tu kak, skl skla takpe beli siap..lagipun penting air tangan kita untuk suami dan anak2 ka kakPia..macam No abang kata nak bg No rehat bw makan lua tiap ujong minggu..

    ReplyDelete
  2. Norhafiza:

    "berubah sikit2 no,sbb dah boring asyik itu jer...wahh..bestnya no,hujung minggu dapat rehat cik abang ajak makan luar..kak pia hari2 kena masak....kdg2 jer kalau ada apa2 function baru mkn luar..tp kalau hari dia keja..akk malas,belasah beli jer no..."

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...