Tuesday, 28 June 2011

Ke mana menghilang?Tak pi mana pun,ada jer ni..

Assalamu'alaikum...

Hari ni baru ada masa nak meng up date blog ni..adoiii...bukanlah sibuk sangat atau tak sihat,cuma masa yg ada dah penuh isi.Masa yg ada lebih2 tu digunakan untuk berehat jer...kalau dah letih mana ada hati nak menaip..nak ber bw ke blog kawan2..Kalau ada kawan2 yg terklik ke sini saya nak mintak maaf sebab takde entri baru untuk tatapan korang...

Hari Jumaat yg lps,masing2 parents sibuk ke sekolah anak2 untuk sain repot kad.Tugas ni memang dah bertahun-tahun dah dari kakak sekolah rendah saya yang buat.En. hubby pergi keja macam biasa jer,saya yg kulu kilir sekolah menengah,sekolah rendah,sessi pagi dan sessi petang...Tapi masa adik masih baby dulu dia akan ambik cuti untuk jaga adik di rumah sementara saya pergi sekolah.Pelik tak?Kenapa tak dia jer yg pergi sekolah kan..sbbbb....saya memang suka bab2 pergi jumpa cikgu ank2...boleh pokpekpokpek biar org belakang bising2 dok tunggu lama..hehehehe..

Dan keputusannya...kakak merosot,kak lang merosot,kak cik mentain jer,adik pulak ok kata cikgu dia..Abang jer belum pegi sain sbb sekolah dia buat hari terbuka ni pada 1 Julai ni...Tapi keputusan dah tau,sgt teruk dan ada yang gagal.Abang banyak main agaknya...kejap ragbi,kejap sofball...

Ohh,itu Hari jumaat,hari sabtu pulak kat tmn saya duduk ni ada buat karnival rakyat.Macam2 ada,segala macam pameran,gerai jualan,pemeriksaan kesihatan percuma dan lain2 lagi..

Petangnya pulak ke shah alam SACC mall tu ada pesta buku...mcm2 ada...sampai naik lenguh macam nak tercabut kepala lutut..

Hari Ahad pulak sambung lagi karnival kat tmn kami ni lg sehari..hari ni acara sukaneka lah pulak...setengah hari dok terpacak kat situ mengabiskan masa dn duit ringgit..adoiii..

Ok lah sampai sini dulu..lps ni insyaallah sambung lagi cerita karnival rakyat tu..owh..ada jugak citer best pasal anak saya kena pow kat sekolah...anak yg mana?..nanti lah,memang menarik dan mungkin kelakar,saya sendiri dah gi jumpa budak tu....

18 comments:

  1. assalamualaikum kak :)

    rindu rinduan tunggu entry baru. eheh

    hm, sama la my lil bro jumaat lepas. abang saya yang pergi sain sebab ayah kerja, and abang terus ambik bwk balik dr asrama.

    teruk jugak. bila tanya kenapa teruk, balas dia, salah cekgu. dia kata cekgu dia msuk kelas then tak tulis apa kat whiteboard. duduk je. cakap pun dr meja je.

    hmm, tak tahulah salah siapa. tapi saya still salahkan my lil bro sebab, dia pun sibuk je dgn rugby. hoho.

    ReplyDelete
  2. KC pun sibuk. eh .. sama la hari kita ambek repot kad. KC pun ambek ari jumaat tau.

    ReplyDelete
  3. selalu je nampak kak pia kat fb..hehehe..kak pia apa kabo?lama sungguh kita x bersua dalam blog ni..

    ReplyDelete
  4. sar:

    "wa'alaikumussalam....akak pon rindu rinduan ngan kamu..eh,org rindu entri kita jerk...
    hehe..

    sar,ank2 akk pon sama la kalau akk tanya nape result terok..diorng sure salahkn cikgu tk masuk kelas,cikgu tk ngajar,cikgu gi meeting mcm2..tapi diorng pon salah..yg cikgu tu pon lg lah salah dah nama tu cikgu nape tk jlnkn t.jawap dgn jujur...

    sar...takpa kita suruh diorng try lg len kali.."

    ReplyDelete
  5. kakchik@ella:

    "a'ah la kc..rata2 sekolah pon semua sain repot kad hari yg sama...mungkin diorng saja nk selaraskn kot.."

    ReplyDelete
  6. Mrs.Yie:

    "hehheh mimi..ko jgn tak tau kalau akk ada ms on9 fb kejap tgk2..kejap jer..kalau yg on9 lama2 tu anak akk(adik)tgh men games fb tau,sbb dia baru 6 thn lom ada fb...nak guna fb kakak dn abang dia mana depa bagi..."

    ReplyDelete
  7. hye akak piasara!

    patut lama x dpt jejak dari akak..hehe

    :)

    ReplyDelete
  8. pia, biasalah budak-budak, tak payah nak marah kalau dorang merosot, kita kasi dia semangat, masih banyak masa lagi. cik ina tak tahu plak kat sacc mall ada pesta buku, suka lepak sana gak.

    ReplyDelete
  9. Cik NurulZaty;

    "zaty..apa kaba kamu,jgn bersedih lg tau..eh,akak mmg sibuk ngan jadual harian akk jer..keja2 biasa yg sorang house wife kena buat tu...ms nk berbloging dah slow dah.."

    ReplyDelete
  10. Cik Ina Do Do Cheng:

    "a'ah saya tak marah pun,bagi nasihat dn semangat jer supaya diorang tak rasa tertekan..~pesta buku kat SACC mall tu ada lagi kalau nak pi..sepanjang minggu ni pun masih ada..saya pun tak tau,ank dara saya yg alert bab2 buku ni..sbb dia kan kaki novel.."

    ReplyDelete
  11. huhuhu akak pun seram nak amik report card anak esok huhuh

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Pia, patutlah dah lama akak tak update blog, sibuk rupanya ya. Biasalah, tanggungjawab seorg ibu ni merangkumi pelbagai aspek termasuklah gi ambil kad laporan dan memantau kemajuan anak2. Selalunya para bapa tak kisah sgt kan benda ni.

    ReplyDelete
  13. kak pia.. lama tak jenguk kak pia... bz sikit sekarang.. nak blogging pon dah takde mood.... :) semoga kak pia baik2 ja noo... hehe...

    semoga keputusan periksa anak2 kak pia bertambah cemerlang di masa akan datang....

    ReplyDelete
  14. sibuk manjang yer dia...hehe...samala kita, BW pon xsmpai 10blog shari...entry pon auto pblish je

    ReplyDelete
  15. hehe..mesti seronok kalau jumpa kak pia ni..sebab sayapun jenis suka pokpekpokpek tu hehe

    ReplyDelete
  16. penuh jadual akak!
    heee...
    saya baca pun dah terasa penatnya .. ihikss

    ReplyDelete
  17. amboi..penuh jadual kak pia..
    awat tak habaq na pi SACC..kalau tak mesti leh jumpa..

    ReplyDelete
  18. sibuk ye pia...
    nak jugak pegi pesta buku kat SACC tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...