Monday, 4 July 2011

Happy birthday Izzat a.k.a abang...


Assalamu'alaikum...

Happy birthday to you,happy b'day to you....Happy b'day untuk anak kedua saya Izzat a.k.a abang yang ke 13 tahun.Dilahirkan pada 3.7.1998...DIlahirkan sebagai anak kedua ketika kakak masa tu baru berumur 22 bulan....Ok lah boleh jadi kawan kakak....

Membesarkan abang sangat mencabar sebab sgt lasak dan'buas',diam2 ubi dia ni.Apa yang tak dibuatnya.Semua nak diekspirimen kan.Sampailah masa dia berumur 4 thn..kenangan tragis ni..eh,nanti lah sambung next entri lah..

Sempena b'day abang kami pergi makan2 jer,tapi sebelum tu kena pegi jemput kakak dulu di Kem Alim di Jugra,Banting.Diorang di sana dari Hari Jumaat hari tu lagi...

Nak mkn kat mana pun satu hal...pusing2 kat pekan Banting hinggalah sampai ke Morib...last2 balik ke klang jugak,Restoran Warisan Asli, Bukit Tinggi jadi pilihan...

Mula2 oder air dulu,masing2 dgn faveret memasing...ini mami punya ABC....tapi biasalah kena kongsi2 dgn anak2..berebut-rebut tu yg buat suasana lebih happening dan meriah..

Antara menu set yg kami pilih ialah...(set ala kampung)ikan tenggiri asam pedas,ayam kampung goreng berempah,telur dadar,kailan goreng,sotong celup tepung,sambal dan ulam ulaman...

Alhamdulillah,habis licin...maklumlah kami sampai kat situ betul2tengah lapar,apa2 pun belum makan dari pagi.Masing2 tak makan sarapan,bila sampai kt kem tmpat kakak kul 10.30.Habis selesai majlis penutup dah kul dua belas t/hari.Diorang makan lunch,kami mak bapak..kaum keluarga tgk jer..tak di bajet makanan utk keluarga rupanya..Hampeh...Tp hari tu siap bagi borang tanya mak bapak siapa yg nak pegi ke tak nak pegi...

ini kali ke2 kami makan kat sini..Dulu sekali pada hari ibu kami makan di sini..Makanan dia not bad lah...adoii tak pandai lah pulak nak ulas pasal makanan ni...tp mmg ok lah..sedap dan harga?Memang berpatutan...

Happy b'day abang...inilah restoran yg abah ngan mami boleh bawa korang makan2 kali ni..nak tmpat lebih mewah takde lah..Tunggulah korang dah berjaya dan bekerja nanti kot2 merasalah mami dgn abah makan kat restoran atau hotel2 mewah pulak..itu pun kalau umur panjang lah...Insyaallah..Opsss sebenarnya nak gi makan kt KFC jer asalnya..tapi kansel lah sebab teringat- ingat ayam goreng tapak kasut...sungguh kurang ajar...!

P/s:Ucapan happy b'day juga untuk anak kak pah,Amirul Budiman yg ke 17...

update:Happy b'day juga utk kakchik@ella..yg ke 38,sebaya lah kita yer...eh,tarikh pulak sama ngan si Izzat ni..

33 comments:

  1. wow!
    ABC tu mmg memukau selera!

    ReplyDelete
  2. alahai..ptg2 ni tgk gbr makanan dah terliur jadinya..

    hepy besday izzat..semoga menjadi anak yg soleh dan membanggakan keluarga..

    ReplyDelete
  3. happy buffday to izzat..dekat dgn buffaday mak saya (harini)..ABC tu mmg membuat saliva sy menjejeh hahaha..

    ReplyDelete
  4. alahai abang ,,, brthday kita sama. hepi belated birthday abang.

    ReplyDelete
  5. besar dah anak dara dan anak teruna akak yer :)... boleh bermenantu dah ni .. hehe :p..

    sedap Abc tu kak :X...


    anyway maaf kak.. lama syikin tqa singgah.. kesibukkan menyebabkan taleh blogwalk.. thanx kak sentiasa hadir :)

    ReplyDelete
  6. happy besday kat abang yerk... bestnye dapat makan besar... hehe...

    ReplyDelete
  7. selamat ulangtahun melahirkan anak bujang ni kak pia!

    erk, ayam tapak kasut? saya ketinggalan ketapi kot ni...

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum kak. :)

    eheh. ABC sangat menggoda. ahah

    selamat ulang tahun. Semoga Allah lanjutkan usianya. Semoga sentiasa dipayungi keredhaan dariNya, dipanjangkan lagi umur. dimurahkan lagi rezeki. gud luck and all the best for him kak.

    p/s- akak, dia sekolah kat mana? kakak pun? sampai kat banting dah tu. dekat2 morib dah tu.. dekat dah rumah saya. :D

    ReplyDelete
  9. selamat ahri lahir Abang..semoga menjadi anak yg soleh ya...amiiin..

    ye la No pun br tengok kes tapak kasut tuh eeeeee...

    ReplyDelete
  10. toyolkiut:

    "a'ah,akk pun oder sbb dah lama tk mkn ABC...sedapppp.."

    ReplyDelete
  11. nurkass:

    "terima kasih kass...insyaallah.."

    ReplyDelete
  12. Rina Avail:

    "Tq rina ats ucapan tu..ucapan selamat juga utk mak rina...Heee..saliva sapa2 pun pasti kecur tgk ABC tu..."

    ReplyDelete
  13. Kakchik@ella:

    "kebetulan..senanglh nak ingat b'day kc sbb sama ngan ank saya..tq kc.."

    ReplyDelete
  14. ukhti syikin:

    "a'ah syikin,dah besar dah diorang ni..itu maknanya akk ni dah tua(sedar pon kan)...alahh..akak tak terasa hati pun kalau blog akk kwn2 tk masuk sbb masing2 kan sibuk,akak pun macam tu jugak..kdg2 sibuk sgt..bknlah keja kita 24 jam ngadap pc jer kan..anyway tq sbb sudi jengah juga.."

    ReplyDelete
  15. Taufiq Arifin:

    "tq top atas ucapan ni...makan besar tu sesekali jer...hari2 mkn kt umah jemu jugak.."

    ReplyDelete
  16. Sz:

    "ulang tahun akak melahirkan..eh betullah tu..adoii teringat kenangan saat2 melahirkan abg ke dunia ni...~ayam kfc tapak kasut tu dh heboh dlm tenet ni...akak pun baru tau,diorang kata dah lama.."

    ReplyDelete
  17. sar:

    "wa'alaikumussalam...tq sar,ats ucapan positif kamu tu smga makbul insyaallah..anbang sekolah kt pekan klang ni jer..kakak pun kt sini gak..kami hari tu pegi amik kakak sbb dia ada kem di banting,terus ke morib,tp lalu jer tk turun pon..morib dah berubah sgt2..eh,kamu dok mana?"

    ReplyDelete
  18. Norhafiza:

    "tq no...ohh,kamu pun baru tgk video tu ke..sama lah kita,mula2 akak ingatkn apa,try la tgk...eee geram betul kan...kenapalah budak tu sanggup buat macam tu?"

    ReplyDelete
  19. happy birthday abang...happy birthday orang2 yg sewaktu dengan nya...

    ReplyDelete
  20. salam k pia,

    ooo celebrate birthday anak bujang. happy belated birthday izzat!

    tak pe bsederhana yg pnting happening!! ;)

    ReplyDelete
  21. salam kak..lama x menjengah kat sini..
    ABC u sungguh menusuk ke jiwaku la hehe...nak makan ABC gak la hhehe,,kena ajak en asben p makan kat shah alam nih,,huhu

    ReplyDelete
  22. hepy besday izat..semoga panjang usia.. :)

    ReplyDelete
  23. happy belated bufday to abang.. semoga panjang umur, dan berjaya dimasa akan datang

    ReplyDelete
  24. Pia rasa tak bagaikan baru benar melahirkan dia, kini usia telah meninjak 13 tahun.

    Happy birthday sayang...

    ReplyDelete
  25. ~eheh. area banting jugak kak :)

    ReplyDelete
  26. wahhh akak....... kan mmg terbaik dari ladang ok.. hehe

    ReplyDelete
  27. kak ipa.. dah besar dah tu.. hehehe.... ais kacang tu nampak sedap.. tapi saya suka laici kang.. kekekeke

    ReplyDelete
  28. hani@debumelukut:
    "tq very much kak hani ..."

    so shy lady:
    "tq ...a'ah lah, mana2 pun tak kisah,janji bersama kan.."

    maiza:
    "maiza..takyah gi s/alam lah..ko pegi jer kt resto yg akk gi ni..tp mahal la sikit..kalau kt s.alam leh dpt 3 ringgit semangkuk.."

    mrs.yie:
    "tq mimi.."

    IEB:
    "tq IEB yg comel.."

    cik nurulzaty:
    "tq zaty..."

    kakzakie:
    "tq akak sayang...mmg terasa macam baru semalam melahirkan dia kak..pejam celik2 dah pun 13 thn.."

    sar:
    "nnti leh jumpa dating mating ler sar..insyaallah.."

    k_own:
    "yer...terbaik dari ladang ni..."

    en.mamat:
    "eh..kak ipa(cepat sgt taip ni..)eh,akak pun suka gak lai ci kang,tp kat sini jarang jumpa..kat penang sana byk la.."

    ReplyDelete
  29. happy birtday 2 abang...tengok ABC tue sedap nyerrr..

    ReplyDelete
  30. Happy besday abang semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. dah besar bantu ibu dan ayah ye. kenang jasa mereka.Baik hati abah dan mami belanja abang. sedap tu. dah lama cik ina tak makan kat sini.dah mewah tu pia, tak payah nak pegi hotel, makanan kat sana sama je ngan restoran. rega je mahal sebab taraf hotel.

    ReplyDelete
  31. BSB:

    "tq BSB..jgn tgk jer,jln2 pi seksyen 2 tu byk gerai abc...sedap2.."

    ReplyDelete
  32. cik ina do do cheng:

    "tq cik ina ats yr wish yg best 4 ever tu..hehe..sbnrnya ini merangkap jamuan hari ibu dan hari bapa yg lps...haha,,bkn apa hari tu tak sempat byk hal..bila ada ms abang pulak tak balik...kali ni semua ada...kt restoran ni kira ok lah cik ina sbb mknn dia sedap,
    kalau tak, tk pegi la kali ke2 dan seterusnya..tp tak leh selalu,
    kopak..bln 7 ni b'day adik,bln 9 kakak,bln 11 k.lang,bln 12 k.cik..
    kalau nk mkn kt sini selalu, sendiri mau ingat lah..kena menabung dari awai2 thn..haha"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...