Saturday, 6 August 2011

Puasa 6...



Assalamu'alaikum...

Alhamdulillah...sekejap jer kan masa berlalu,rasa baru semalam jer kita start berpuasa.


Alhamdulillah juga anak2 saya nampaknya pun dah makin sihat,dah pegi jumpa doktor tu mestilah sihat...sebab ada banyak ubat yang doktor kasi suruh makan...


Memang dah adat kat rumah ni kalau sorang sakit sure semua orang pun akan terjangkit...baik batuk ker atau selsema,demam atau cirit birit...tapi kawan2 jgn risau yer..terima kasih pd yg sudi mendoakan yg terbaik utk anak2 saya..diorang semua dah sihat..adik tu dah start minta itu ini...siang tadi siap oder teh tarik lagi...dia ingat mak dia ni mamak ker apa..hehhe,anak punya pasal tak per..mesti buat punya lah...


Esok dah Ahad...selamat berhari minggu...Ada plan kemana mana ker korang?Kot2 nak pegi membeli belah baju raya ker..

Bagi saya,tiap2 tahun memang selalu sediakan awal2 senang sikit sebab dah tahu dah kalau membeli belah last2 minit susah sbb suasana kat shopping kompleks ramai orang..anak2 letih puasa kita pulak dok heret diorang ke hulu ke hilir sebab nak cari saiz yang susah sgt nak jumpa..

SO..nak bagitau korang yang kami dah settle...tinggal nak ambik baju dengan tukang jahit jer dan hulur duit upah jangan lupa..hehhe...

Oh ya,hari Ahad lepas,sehari sebelum kita puasa,kitaorg pegi beli kasut2 raya anak2.kasut abang,kak lang,kak cik dan adik..tak sampai pun 200..Kakak pulak dah beli awal2 lagi...

Tudiaaaa...pilih2 mana suka...apa diorang panggil kasut ni..
wedges ker apa...ishh tak dapat ler nak rasa pakai..
takut jatuh terpeleot lak..

Yang ni siapa berani?


Yang tinggal sekarang ni kuih raya jer..uwaaaa...takde siapa ker nak pos mai sebalang?

Ok,jumpa lagi esok...Insyaallah..
Wassalam..


24 comments:

  1. wah, da shopping raye ?
    saya tak tau la -__-
    ayah ibu asyik sibuk je,,
    lagi lagi tahun nie ade PMR. .
    *mcm tak semangat nak raya*

    pape pon, selamat berpuasa ^_^

    hehe, singgah di sini sambil follow ;)

    ReplyDelete
  2. Beli lebih awal taklah kelam kabut nnti yer...Tapi saya sndiri masih lagi belum tempah baju melayu anak2.....Tak taulah sempat ke tidak....

    p/s...cantik jugak kasut2 tu yer...

    ReplyDelete
  3. tahun ni saya tak beli apa apa kak..yang penting anak isteri je dulu...yang lama pun masih elok.

    ReplyDelete
  4. Laaa....

    ingat kan tajok tu pasal puasa 6 lepas raya tu....

    hoih..!

    ReplyDelete
  5. Kalau tak beli awal, kelam kabutlah jadinya, kan Kak Pia. Kaz pun dah tempah baju, kat tailor yg Kaz selalu upah tu, bulan 5 lg dah tutup tempahan. Sekrg ni cuma siap duit nak pi ambil je lah, itu pun pening juga.

    ReplyDelete
  6. Assalam Piasara..dulu2 masa anak kecik akak pun suka beli awal2 sekarang ni dah tinggal sorang yang perlu dibelikan..yang dua lagi..beli sendiri.

    ReplyDelete
  7. tak beli apa lagi, baik baju kasut
    anak anak dah tanya ibu bila kita nak shooping raya

    ReplyDelete
  8. dulu saya kenal wedges kfc tu je kak..
    ihiksss...
    teringin gak nak pakai tapi tak sampai hati lagi nak beli..takut terpeleot..kuikui

    ReplyDelete
  9. alamak kasut semuanya cantik2 la kak..tapi heel dia tinggi sangat..kang terpelecot jatuh..hikhik..jom kak pia kita join segmen sempena nak raya ni..JOM TAYANG BAJU RAYA

    ReplyDelete
  10. hahaha..No klo pakai kasut bagai terompah tu leh sakit kaki dan leh terpele'ot gak kak hihi...

    ReplyDelete
  11. Salam..
    Terima kasih sudi folo saya...saya folo jugak ye...:)

    ReplyDelete
  12. mmg legaa kalau kita sediakan awal2 persiaopan menyambut raya ni, terutama utk anak2 kan..taklah terkejar-kejar nnti. Slmt berpuasa:)

    ReplyDelete
  13. Ate suka kasut fesen yg kat atas tu, nama apa? Wedges, wedges? Cam kentang jer bunyi dia (puasaa...ingat maaakan jer ko, Te)

    ReplyDelete
  14. wedges tu ok lg klu pakai even tggi tp selesa.klu high hells tu sumpah sy tak pakai.hehe..

    ReplyDelete
  15. hamboii pia..dh shopping kasut lerrr!! cha lipstick raya pun lum beli lagi tau..hehehe pia beli yg mana? yg bling2 tu ke..pergh makk aii..mmg lip lap lip lap tu pia!!

    ReplyDelete
  16. ooo sapa lambat mesti tak bule shopping, dah abih stok laaa

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah anak pia dah sihat.

    Gambar kasut yang paling bawah tu idaklah cik ina mahu terpeleot, anak cik ina yang sulung ,memang pakai kasut tinggi cam tu. cik ina adalah menerai , tak payah lama baru dua saat, sakit pinggang.

    ReplyDelete
  18. takut nk pakainye...tak pasal2 nnt kaki terseliuh la pulak..tak beraya la teman nnpknye nnt...silap2 kene duduk kat sepital..gune tongkat...

    ReplyDelete
  19. nak beskut?? kena buat sendiri ler....heee...

    ReplyDelete
  20. tadi baru siapkan kueh ros. dengan jem nenas untuk tart nanti.
    dah lama rasa tak shopping raya

    ReplyDelete
  21. akak suka shopping bila supermarket dah pasang lagu raya..terasa nak raya masa tu..hehehe

    ReplyDelete
  22. kak pia...aina dah lengkap cuma nak beli kasut je. biskut hujung minggu nanti lepas tu cuma tunggu masa nak memandu balik perlis...:) nanti mai la umah kat kg kalau balik kedah...

    ReplyDelete
  23. best pakai wedges tu dari high heels :)

    dukung anak pon konpiden je...ahaha

    ReplyDelete
  24. kuih raya mahal la skang kak pia..sy dh berabis dekat rm300 utk kuih je..yg lain mcm baju dgn brg hiasan rumah beli mana yg perlu je..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...