Wednesday, 28 September 2011

Happy Birthday Kakak...




Assalamu'alaikum...

Apa khabar korang?
Masak apa hari ni?
Tadi jengah blog cik ina do do cheng
amboii terliur lak tengok menu sambal sotong dia..
Ingat hari ni nak masak sambal jugaklah...
Tapi,ntah lah..kang lain yang dirancang lain pulak
yang jadi..selalu macam tu lah..

27.9.2011(semalam)...birthday kakak yang ke 15 tahun

Semoga kakak jadi anak yang berjasa,insan yang berguna...berjaya dunia dan akhirat...


kakak masa kecik...

Malam sebelum tu kakak minta buatkan kek nak bawa ke sekolah nak makan bersama ngan kawan2 dia...
Alamak...ada lg ker bahan2 nak buat kek tu...
nasib baik ada...tepung naik sendiri,telur,marjerin,gula halus,serbuk koko
susu cair jer dah habis,suruh kakak pi tolong beli...
so,saya buatkan kek coklat...sebab kek itu jer yang saya tau..hahaha..
kek lain pun tau jugak sikit2 cuma jarang buat...

Kek coklat yang sangat simple...


saya suggestkan kek coklat kukus sbb lebih moist...
tapi kakak tetap nak kan kek yang dibakar jugak..

(time nak bakar tu siap berdoa tau,fuh kiri..fuh kanan..mintak2 la tak hangit lagi kali nii..)
Alhamdulillah...tak hangit dah kali ni
mana taknya kek ni masuk yang ke 3 dah dlm minggu ni jer..
(kalau tak improve jugak....tak tau ler kan..)

Sekian..jumpa lagi,Insyaallah.

24 comments:

  1. Berkat doa ibu yg bersungguh utk anak insya-allah ada doa dlm kek itu tau kakak. Aunite doakan moga kakak berolah kebahagiaan dunia dan akhirat.

    Pia rajin membaking dan menghias lagi... mesti licin kawan kakak kerjakan.:)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum akak.

    p/s- kek tu sangat menggoda. uhuu

    selamat hari lahir for her kak. semoga dipanjangkan lagi umur dimurahkan lagi rezeki. InshaAllah.
    jadi anak yang solehah. diredhai sentiasa. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  3. terharunye kalau mak kite buatkan kek utk hari jadi kite. hehe tumpang terharu la. :D

    ReplyDelete
  4. hepi besday...semoga diberkati allah dan dipermudahkan segala urusan kakak..jadi anak yg solehah dan menghormati ibubapa...

    nak periksa PMR ye..gudluck dear...jawab dgn tenang...

    ReplyDelete
  5. bakar dlm bekas tu je ke?

    happy birthday kakak
    nak ambil pmr tahun ni ye :)

    ReplyDelete
  6. Happy birthday buat kakak...semoga membesar menjadi anak yg solehah..diberkati Allah dunia akhirat..aminn

    bestnya mama buatkn kek yer..mesti sedapp tuu..

    comel sangat si kakak ni masa kecik.dah besa ni pasti lebih comel n cantik.. ;)

    ReplyDelete
  7. As Salam,

    Happy Birthday to Kakak :)
    May ALLAH S.W.T bless her.Amin.

    ReplyDelete
  8. Happy Birthday kakak. Semoga sentiasa menjadi permata hati yang menggembirakan keluarga. :)

    ReplyDelete
  9. selamat hari jadi buat kakak
    moga sentiasa sihat walafiat - jadik anak yg berjasa kepada ayah dan ibu ye..

    at least kan - pia tau gak lah buat kek.. iols takat tau beli dan makan jahhhh!
    ekekekeke

    ReplyDelete
  10. Selamat hari lahir utk kakak...

    Wah..bestnya dapat sediakan sndiri kek utk anak..saya beli jer...

    ReplyDelete
  11. hepi belated beday kakak...jadi anak yg solehah yer...amin..

    kakak, beday kita sama la...hehe...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Pia..rajin pia buat kan kek untuk kakak..tentu kakak suka..
    Happy birthday kakak.

    ReplyDelete
  13. hepi bisday tuk kakak...seronok maknya buatkan kek idaman...bisday kakak dekat2 ngan bisday suri,,suri 24/9 lepas hehe...

    ReplyDelete
  14. kek tu nampak menyelerakan... Happy birthday kakak

    ReplyDelete
  15. slmt hari lahir kakak yaaa..jgn lupa jasa ibubapa....balaslah dengan sebaik-baiknya...yaaa..

    ReplyDelete
  16. hepi bufday kakak kecik...

    hihi...

    smoga bahgia ngan mummy tcinta ni ye..

    ;)

    ReplyDelete
  17. dekat besday kakak dgn anak sy..besday anak sy harini..


    nmpk sedap kek yg kakak buat tu..sy nih entah bila nk cuba buat kek..malunya sy..at least kakak dh cuba 3 kali..

    ReplyDelete
  18. Hepi besday kakak...

    Dekat ngan besday aiman... aiman 30hb ni :)

    ReplyDelete
  19. happy birthday akak semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. akak dah besar jadi budak baik ye, ingat jasa ibu dan ayah ye. penat tau dorang membesarkan kita. tengok tu mak susah payah buat kek, cik ina pun tak serajin mak nak buat kek tu besday anak.

    ReplyDelete
  20. hehe simple tapi warna warni la kek tuh

    ReplyDelete
  21. dah beso kaka takleh makan cekelat, t jerawat (eh! pas la kat sini...)

    ReplyDelete
  22. alooo..cikNo terlambat la nk wish ok2..cikNo ucapkan smoga Kakak akan menjadi anak yang solehah ya..semoga menjadi kebanggaan kedua ibubapa..amiiiim

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...