Wednesday, 7 September 2011

Lama nya tak update....selamat hari raya!

Assalamu'alaikum...

Selamat Hari Raya....masih belum terlambat rasanya nak ucap kan selamat hari raya untuk korang kan..Hari tu,masa last2 puasa memang kalut sangat...tak menang tangan,semuanya nak buat....Sebab tu lah tak sempat nak buat entri ucapan hari raya untuk korang semua..


Seronok raya tahun ni?Balik kampung mana?kampung sendiri ker kampung suami?Mana2 pun sama je kan...eh,tak sama ker?Tak tau la pulak bezanya camana sebab saya ni sejak dah 16 tahun kawin,16 tahun lah beraya kat rumah mertua....Meriah ker tidak,macam tu lah tiap2 tahun dari takde anak sampailah anak 5 org...yg sulung pun dah tingkatan 3...

Lps balik ke pekan lps beraya di kampung selama seminggu...ingat kan boleh leh godek2 blog ni..hurmmmm,lagi sibuk pulak ada lah.Sibuk nak berkemas.Maklum lah balik kg seminggu lebih..anak2 pulak ramai,kain baju tu tak payah cakap lah..punyalah banyak ngalahkan balik sebulan.Nak membasuh,menyidai dan part melipat tu yg paling liat...

Sambil2 tu pulak kena siap2 kan kuih2 raya utk hidangan kawan2 dan jiran2 yg datang beraya...Balang2 kuih,gelas2,cawan,dulang semuanya nak kena basuh dan lap2 kan...itu lah yang takde masa nak menegur kawan2 semua.Sempat sekali dua jer jenguk blog korang tp tak sempat komen pun...amboi masing2 dgn entri raya nohhh.....masing2 dgn cerita indah di hari raya,best sgt baca cerita korang...

Sebenarnya ada banyak nak cerita ni tapi macam biasalah bila dah lama tak tulis entri...mulalah tak tau nak mula kat mana dulu nih..dah berterabur,lintang pukang dah ni...

Jom layan gambar cucoq ni pulak...hehe,saja jer nak kongsi ngan korang ni ler cucoq kembung nama dia...chek suka sangat makan cucoq ni kalau balik kampung.Lebih kurang macam kuih cakoi jer,tapi kami kat sana makan ngan kuah kacang bukan ngan kuah sekaya manis macam yg selalu kita jumpa kat sini...

Sampai kat sini dulu lah nampaknya..jumpa lagi nanti...Insyaallah..Oppss,..sebelum lupa ,saya nak mengambil kesempatan ni nak memohon ampun dan maaf kpd korang semua,kalau sepanjang perkenalan kita dlm dunia blog ni,saya ada pernah melukakan perasaan atau terkasar bahasa dgn korang yer...

21 comments:

  1. ooo mcm cakoi mkn ngan kuah kacang eh kak. sedap tu baru goreng terus mkn rebut2,. hehehhe slmt hr raye

    ReplyDelete
  2. salam raya pia!!!!!!!!!!!!!!!!!
    haru cheq tgk pic cucuq tu!! mmg klu belah utara mkn cucuq GU ngan kuah kcg no!!! sedappppppppp!!!!

    ReplyDelete
  3. Assalam Piasara..selamat hari raya aidilfitri..
    maaf andai ada terkasar bahasa..

    ReplyDelete
  4. pia lamanya sepi tanpa berita. mesti beraya sakan ni sampai lupa blog.

    dikesempatan ni cik ina mohon ampun dan maaf sekiranya selama kita kenal kat alam maya ni cik ina ada menyingung perasaan pia. 0 0 ye.

    ReplyDelete
  5. Salam Syawal Pia...mood raya saya masih menebal lagi...hihihi

    p/s..mhon ampun dan maaf andainya ada salah dan silap selama prkenalan maya ini..

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya kak pia..balik dua2 kampung bagi fair..huhu..sedapnya cuk kembung..mak mertua suka buat tu

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya juga kak pia..lama x nampak akak.. :)

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  9. assalam pia, selamat hari raya, sedapnya cucur kembung tu

    ReplyDelete
  10. kat tempat sya ada jual cucur udang mkn dgn samabl kacang...sedap gak...selalu sold out...

    selamat hari raya kak
    maaf zahir batin yea ;)

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum akak. selamat hari raya. maaf salah silap.

    akak, macam cakoi ke cucoq tu. maca, sedap. share la akak resepi. saya pernah buat, tapi tak pernah nak jadi pun. takmo kembang. eheh

    ReplyDelete
  12. salam pia...selamat hari rayaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. kak pia selamat hari raya..mmg lama x dgr kabar kak pia..sbb ms nak dekat raya tu pon kita bz x brp sempat nk BW ke smua blog kawan..

    ReplyDelete
  14. rindu ngan kak pia.. selamat hari raya maaf zahir batin kak.. cakoi.. cakoi.. hehehe

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya pia. KC terlioq tengok cucoq tu.

    ReplyDelete
  16. ha ah! kita pun.. selamat hari raya

    ReplyDelete
  17. Masih mood raya ke pia? akak nak kuar beli chakoi lah, terliur pulak tgok foto tu

    ReplyDelete
  18. selamt hari raya,saya ni senang aje,rumh emak dkt tak berebut nak balik mana dulu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...