Monday, 24 October 2011

Cerita Kakak yang kelam kabut...

Assalamu'alaikum...

Hari Ahad sibuk...?
Hari Isnin...lagi lah kan...tapi hari Isnin lain tu takkan sama dgn hari Isnin hari ni..24.10.2011..
Ada ker si kakak tu..belum lg buat pengesahan segala borang/dokumen untuk minta MRSM tu..
sedangkan due date nyer lusa jer..
Ntahlah apa pendapat korang pasal MRSM tu tapi,dah dia minat nak minta,cuba je lah...mana tau kalau dapat ker..
Selain tu kakak juga minta SBP(sekolah berasrama penuh)...Apapun berserah pada keputusan PMR bulan 12 nanti...

Oh ya citer pasal hari ni...
pagi2 lagi pas balik joging..hehehe..(misi nak kuruskan badan konon..)saya pun temankan si kakak pergi sekolah untuk dapatkan pengesahan pengetua dia..
Tapi....tapi...macam biasalah cikgu di zaman ini kan..kalau cikgu biasa dah sibuk manjang,agak2 pengetua tu ada ker masa2 senggang?...Last2 belasah jer cikgu mana patut..janji pegawai kelas A..(serius tak tau kelas2 ni camana..)

Dah selesai semua tu...balik jer rumah suruh Abang a.k.a izzat temankan kakak dia pi pejabat pos buat pos laju pulak...
Nak suruh kakak ajak kawan2 dia..diorang semua kat sekolah...kakak kan ponteng,sebab hehehe..mami dia yang suruh ponteng sebenarnya..kalau dia pegi sekolah,siapa nk pi buat pos laju pulak?Nak tunggu balik...petang la jawabnya...
Tup2,bila dah kakak dah pegi pos dokumen tu,baru abahnya phone gitau esok nak pegi hantar dokumen tu by hand jer..lahhh,dah pos dah pun..awat tak habaq awai2...?Ishh abah ni pon..hahha...mula lah kakak lak bebel...


Apapun,dia dah berusaha,berdoa dan berikhtiar..sekarang tinggal bertawakkal ajer lah...
semoga anak2 KITA berjaya..AMIN..

p/s:Ada ker patut berita kematian dibuat main2?Astaghfirullah...

Sekian,sampai sini dulu..jumpa lagi,Insyaallah.

17 comments:

  1. alahai..sabo je la si abah nye hahaha...klo x..xde la kakak nk monteng hehehehe...

    ReplyDelete
  2. pandai2 anak akak ek...

    alhamdulillah...

    berkat doa dan usaha mak yg baik cam kak Pia..semua berjalan lancar..insyaAllah...

    ReplyDelete
  3. hihihi sabar je la ye...

    saya x-mrsm jugak. study kt mrsm agak mncabar skit bbanding sek b asrama pnuh coz syllabusnye agak byk. bygkan exam kna seat lbih 20 subjek tmasuk subjek elective n etc. jadi kna pndai bahagi ms btul2. tp pluang utk mlanjutkn plajrn k oversea lbih byk

    ReplyDelete
  4. Semoga berjaya dalam permohonan tu, insyaallah!

    ReplyDelete
  5. terdidik!hehe

    berita apa tu kak?

    ReplyDelete
  6. Auntie ella doakan permohonan kakak berjaya.

    ReplyDelete
  7. kak pia...jgn guna pandangan org utk masa depan anak kita. kadang2 org hanya pandai bercakap...

    ReplyDelete
  8. haha macam2..buat kelam kabut jer ayah tu ekk..apa pun dah usaha.semoga berjaya yer kakak..:)

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Pia, smg Kakak berjaya mendapat tempat di salah satu tempat kat MRSM atau SBP.
    Berdasarkan teori, pengalaman dan pemerhatian Kaz, hampir kesemua pelajar yg belajar di sekolah sebegini cemerlang di dlm akademik kerana persekitaran pembelajaran yg lebih memberangsangkan, guru2 yg lebih berpengalaman dan berkelayakan serta kemudahan pembelajaran yang lebih sempurna.Tetapi ada juga segelintir pelajar yg tidak boleh menyesuaikan diri dgn budaya belajar kat sekolah camni sbb dah terbiasa dgn budaya belajar kat sekolah harian yg lebih fleksibel.
    Apapun,Kaz ucapkan good luck kat Kakak, pastinya setiap usaha itu ada ganjarannya.

    ReplyDelete
  10. iols doakan moga kakak berjaya...

    ReplyDelete
  11. moga kakak dapat ditempatkan disekolah pilihannya...

    ReplyDelete
  12. moga kakak berjaya .. amin .. abahnya lanmbat betui inform nak hantar by hand tu ..

    ish kak pia .. bagsunya dah mula berjogging , leh ler citerkan pengalaman di blog saya .. heheh

    ReplyDelete
  13. semoga permohonan kakak berjaya..

    ReplyDelete
  14. dulu masa tingkatan 1,, abah selamba je xteman kite mintak2 pengesahan. pastu bila nak buat buku bank bsn,, abah bagi duit suruh wat sendiri,dia dok dalam kete. masa pas spm nak wat kwsp,, abah hantar sampai dpan bgunan je,pastu dia suruh pandai2 sendiri.kehkehekhe cube akak test kakak tu mcm tu, hihihi

    ReplyDelete
  15. pandainya anak ko pia, MRSM tu bagus, InsyaAllah anak ko berjaya.Doa banyak-banyak.

    amboi ada gak minat nak berjogging dari cik ina duk melepek je kat umah. tengah bayangkan anak ko bebel ngan ayah dia. selalu suka tengok anak kita tengah bebel.bengganglah memberkan, dah susah payah wat pos laju, tetiba boleh hantar by hand.

    ReplyDelete
  16. huhuh.. saya pon dulu same kak.. last minit baru nak setelkan sume nye.. hehe.. btw gudluck kat kakak ye.. insya'allah akan dapat .. aminnn

    ReplyDelete
  17. slalu gitu la kan kak..
    mak2 la kelam kabut...risau...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...