Monday, 31 October 2011

Kena Tag...

Assalamu'alaikum...

Apa khabar korang?Minta maaf lah kepada kawan2 yg tersesat kat blog saya ni tapi yg jumpa ialah entri basi yer..Maklum lah 4-5 hari ni sibuk sikit..Heeee...alih2 alasan itu je kan..macam lah orang lain tak sibuk....dalam sibuk2 orang lain tu sempat lagi meng up date blog...

Walaupun saya tak de entri baru,tapi tak bermakna saya ni tak on langsung...Ada..mana boleh tak bw, dalam sehari tu mesti nak jenguk juga blog kawan2 w/pun hanya sebilangan blog jer yg sempat...janji ada jugak tau perkembangan kawan2 semua...

Sementelah saya tgh rajin ni kan.... saya rasa nak menjawablah soalan2 yg di tanya oleh SAR dari blog pleasure from you..Sorry sar,akak lambat sikit jawab soalan kamu tu yer..

1. kenapa kamu berbloging?
kenapa yer..mmmmm...sebenarnya dulu2 sblm ada blog sendiri pon memang akak dah suka membaca entri di blog2 blogger lain.Bila dah lama2 tu rasa macam seronok pula dan terus terfikir nak buat blog sendiri...

2. kenapa ada diskriminasi dalam semua hal?
Owh..macam susah sikit nak jawap ni sar..ishh..apa ek...bagi pendapat akak lah diskriminasi ni wujud sebab sikap manusia itu sendiri.Iyelah kalau takde menusia yg bersikap sendiri2..Tak kan adanya sikap buruk ni.Cubalah kalau semua org sentiasa nak menjaga kepentingan org lain,nak menjaga hati dan perasaan org lain tentu tak wujudnya diskriminasi ni kan..

3. cara terbaik nak cari jodoh selain solat istikharah? ~ahah
ehem..ehem...camana ek...owhh ni jawapnya tau tp org sekarang gerenti tak kan buat punyalah..berani kerat jari dik...iaitu serah bulat2 hal cari jodoh ni kat org tua2..suruh mak,ayah,nenek,datuk atau iman masjid ker pergi siasat mana2 lelaki atau perempuan utk di jodohkan dgn sesiapa yg agak2 dah sampai masa patut kawin tu...hehhehe..Orang2 tua ni tentu lah lebih berpengalaman dan sentiasa nak kan yg terbaik untuk anak2 diorang kan...

4. nama kamu paling suweet nak panggil :)
Panggil baby pun ok gak...hahhaa...alah panggil jer akak..itu pun dah kira suweet dah..

5. selain saya, Allah, parent, jiran, saudara sepupu sepapat, siapakah yang kamu sayang :P
Tentulah suami akak dan anak-anak...

6. pendapat cik/encik/puan mengenai blog saya dan saya :D
Blog kamu simple ,sempoi jer...tak macam blog remaja2 lain yg macam2 nak di sumbatnya...Pengisian pon ok,ada isi mantap...Tak de lah dok citer merapu..Takde juga kisah BF ker gi dating ker...Pendek kata memang baguslah untuk pengisian rohani...cewahhh....

Sar,ok tak dengan jawapan akak nih..?Akak harap ko puas hati yer...Tapi akak nak minta maaf sebab akak tak dapat nak tag sesiapa...Akak ni jenis sensitif tau..nanti akak terasa hati dan sedih kalau orang yg di tag oleh akak tu tak de masa pun nak jawap tag akak tu....

Sekian,sampai sini dulu ..jumpa lagi insyaallah.



30 comments:

  1. kak..soalan yang jodoh tu mcm bernas jugak kan.kalu cerai berai kemudian hari..salahkan la sapa yang carikan tu,ekekekek

    ReplyDelete
  2. salam pia,

    kita ni pun sekejap ado
    sekejap tenggelam :)

    ala...suwetnya nama

    baby ...gitu..mesti manja :P

    ReplyDelete
  3. Nk panggil baby pia la...baru la comey jer..gurau jer ye pia...

    ReplyDelete
  4. ahhh .. kena tag! sayapun baru lepas kena tag. takut taw bila ada org tag ... :)

    ReplyDelete
  5. alolo..akak terasa ker kalau org yg ditag x buat..alamak..sy nih kerap juga kena tag dek kengkawan tp manjang x buat..aduhaii ada yg sedih mcm kak pia pulak nnt..

    ReplyDelete
  6. sama la kak..perkara paling susah nk buat adalah tag orang..mmm kadang2 dalam keterpaksaan la tag..harap yg kena tag x terasa huhu...No x kisah dia nk buat ke tak sbb dh lepas tanggungjawab No hehe...

    ReplyDelete
  7. cik sakdi:

    "a'ah kalau jodoh tk panjang sila salahkan org yg tolong carikan...eh,jgn lah...anggap je lah dah takde jodoh kan..."

    ReplyDelete
  8. ati masrif:

    "macam biskut kan...biasalah kita bkn 24 hours bloggers betul tak?...haha..baby apa..baby gajah ada lah..."

    ReplyDelete
  9. mak encik/suzi:

    "amboi2 mak encik ni...geli akak tau.."

    ReplyDelete
  10. Amy dah lame x jawab tag sebab dah lame orang tak tag nama amy..kalau tak mesti rasa bersalah sebab tak dapat tunaikan tag kawan2 tue huhuhu...

    ReplyDelete
  11. ainnoraini:

    "ain...bkn apa org2 skrg ni baru jer bercinta dah baby...baby...sajer jer ...tp kalau cik abang panggil baby kat sy maunya pengsan 3 hari 3 malam hahaha.."

    ReplyDelete
  12. Acik:

    "hahah..tau pon takut..saya ni bknlah takut apa,kdg2 takde masa nak buat jer takut diorang kecik ati.."

    ReplyDelete
  13. rina avail a.k.a cik betty:

    "eh,takde lah akak kecik hati ker terasa hati ker..akak gurau jer..sebenarnya akk takde idea nak tag sesapa lah..jgn risau kalau ada org tag kita itu hak kita nak buat atau tidak.."

    ReplyDelete
  14. ros:

    "terima kasih sbb sudi jenguk dan follow sini yer,salam kenal.."

    ReplyDelete
  15. norhafiza:

    "betul tu no,akak setuju..akak kdg2 taktau nak tag sesapa..kalau kena tag pulak sedaya upaya akak akan buat..."

    ReplyDelete
  16. amy syaquena:

    "akak pun dah lama tak main tag2 ni...tapi seronok gak sbb time tu ler leh buat entri nk2 pulak time takde idea apa...akak kalau kena tag mesti akak akn jawab,cepat ngan lambat jer..tp kdg2 lupa terus..haha.."

    ReplyDelete
  17. Kakak dah jawab semalam pia. Nak tag memang seba-salah kan pia sebab ramai benar kawan kita kan...

    ReplyDelete
  18. kakzakie:

    'owhh..memang tul kak,ramai sgt kawan sbb tu susah nak tag kan.."

    ReplyDelete
  19. best gak kenkadang jawab tag nehhh...tapi kalau selalu kena jawab letih gak kannn...

    kak anak akak ader lima org ker..gambar yang header tuh yer ker org yang samer tapi byk keping..macam seiras jerk semuaa...hehe maaf la sy memang penyebok sikitt...:)

    ReplyDelete
  20. hakak cnn:

    "cik nam nam..semua tu anak akak ler,semua nya lima org..nmpak serupa ker..semua bulat2 mukanya sama cm mak diorang gak.heee.."

    ReplyDelete
  21. kazman dan sue:

    "terima kasih sebab sudi baca yer,salam kenal.."

    ReplyDelete
  22. Bertuah la zaman sekarang ni nak jumpa tuan badan yg serah pada orang tua2 carikan jodoh, hehe. Bukan takda langsung tapi jarang jumpa :D

    ReplyDelete
  23. memang suka kalau ditag...tapi kadang2 tak de masa nak buat....serba salah jugak...

    ReplyDelete
  24. dinas aldi:

    "memang bertuahlah anak zmn ini kalau diorang serahkn kpd org2 tua dlm hal jodoh ni kan...zmn dah berubah..."

    ReplyDelete
  25. mulut payau:

    "a'ah kan rasa serba salah takut org fikir kita tak nak buat..tp kdg2 tk sempat,atau bertangguh dulu,pastu terlupa terus..."

    ReplyDelete
  26. heh.. cari jodoh.. zaman sekarang ni ade lagi ke mak bapak yang cri kan jodoh ye :)

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum kak.

    ~eheh, thanks akak. saya jenis tak kisah kak. kalau tak buat. faham. masing2 ada hal yang lebih penting, bukan nya blog 24/7 kan.

    bab jodoh memang harulah. tapi ada aunty saya offer nak carikan. ~ahah. takut oi.. tak sedia langsung nak ada komitmen. hee. thanks again akak. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...