Tuesday, 22 November 2011

Cerita kosong jer....

Assalamu'alaikum...

Ehem..ehem..tak tau nak start camana nih sebab lama sangat tak update..hehhe...jangan meluat ngan saya sebab saya malas update yer...saya tau w/pun tak ramai peminat..cehhh...w/pun tak ramai orang yg suka baca blog nih,tapi masih ada pembaca setia.Tak ramai tak kisah,tapi yang setia tu yg best....tu yang saya rasa terkilan sangat kalau tak update blog lama sangat nih...

Lepas jer entri last hari tu(entri bingka pandan!)...Pada keesokannya kami sekeluarga balik kampung..Ada hal!Urusan famili en hubby,alahh hal duniawi jer....Balik pun sekejap jer,4 hari!Jadilah kan,daripada tak balik langsung.Sekurang-kurangnya terubat lah kerinduan kepada orang2 tersayang di kampung nun.

Terlanjur balik,saya juga pegi melawat abang saya yang sedang sakit tu..Alhamdulillah,dia dah beransur pulih...sekarang ni diorang tgh berubat dengan sorang ustaz.Paham2 jer lah kan kalau kena berubat dengan ustaz,mesti kena mengena ngan penyakit misteri.Betullah tu,tapi kami semua berharap abang cepat sembuh...kesian saya tengok abang yang dah kurus kering tu..

Oh ya...minggu lepas tu kami balik pada hari Rabu,tapi pagi tu sebelum balik kena pi sekolah dulu sebab ada majlis konvo adik..hehe...w/pun baru tadika tapi kira penting jugak ni wajib pergi.Yelah semua kakak dn abang dia punya majlis konvo saya pegi...so adik majlis konvo adik pun kena jugak hadirkan diri.Lagi pun rupanya adik dapat no. 1 masa peperiksaan akhir tahun hari tu...tak sangka sungguh saya...semoga adik terus suksess bila naik darjah 1 dan seterusnya nanti...So hari tu adik dua kali lah naik pentas..malang nya takde gambar adik pun sebab bawak kamera yg dah kong baterinya..kahkah...kamera henfon pulak dah buat hal pulak...maklumlah henfon murah...

Balik sini pulak hari Sabtu...budak2 soh balik sini hari Ahad jer,tapi memandangkan hari Ahad ada byk beno kenduri...rumah kawan2 pulak tu...nak tak nak kena lah balik hari Sabtu.

Hari Isnin pulak ..kena pegi sekolah lak ambik duit 100 tu untuk kak lang dan kak cik...Kakak dan abang hari ni (selasa-22/11/2011)baru pegi ambik..Korang ada ambik jugak ker atau tolak jer..Kalau tolak pun bagus lah sebab duit tu tentu masuk ke tabung PIBG kan(saya teka jer ni)...

Hari ni entri macam tak best jer....Ok lah tu daripada tak dak kan...Nak boh gambar durian yang kami kutip kat dusun.....eh,bukan kutip....tapi beli kat tepi jalan kat Changkat Jering tu pun tak boleh sebab apa hal ntah malam ni loading asyik fail jer...kalau ada rezeki tunggu lah kot2 ada entri kue seri muka durian pulak esok2...

Ok lah,jumpa lagi..insyaallah.

9 comments:

  1. dapat balik kampung tu.. walopon sekejap... rasa puas jugak kan???

    ReplyDelete
  2. jgn lupa kirimkan bingka durian pulak...

    ReplyDelete
  3. Salam sayang Kak Pia.....
    Tahniah adik sbb dapat nombor 1 dan tahniah utk Kak Pia juga kerana pastinya ianya adalah berkat doa dan usaha Kak Pia juga.

    ReplyDelete
  4. kami dah ambik duit RM100 tu sebelum cuti sekolah lagi dah... kat sana baru nak bagi yee...

    Semoga abang pia cepat sembuh hendaknya...aminnn

    ReplyDelete
  5. sekolah anak2 kita nx week baru
    kena ambil...lecehkan time cuti
    sekolah pula :)

    ReplyDelete
  6. klu balik kg 4 hari tu dah kira bukan sekejap bagi saya kak...hehehe...lg plak dua-dua kampung dekat2 ... bahagi 2 tinggal 2 hari je...

    ReplyDelete
  7. 4 hari tu idakla sekejap sgt pia. Kira ok la tu .. buat pengubat rindu.

    ReplyDelete
  8. Pia..dah musim durian ye..mesi best tu kan..dapat buat tempoyak...he he acik memang kalau durian..mesti teringat tempoyak.

    ReplyDelete
  9. kan kak pia kan.. Biar x ramai pengunjung tp sgt membahagiakan bila ada teman yg setia berkunjung dan membaca. Mak pun gitu..

    sibuk yg hamat..kenkunun nak tinggal blog kejap tp x leh la kak..rasa bersalah sgt2 bila kwn2 dtg nk membaca n3 baru tp kita x update.

    Arini dpt sms tanya mana n3 baru..cpt2 mak update jugak. Itupun pas dah siap asement. Hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...