Friday, 25 November 2011

Pening kepala...

Assalamu'alaikum....


Mmmmm,cuti sekolah rasa macam nak berehat sepuas-puasnya..Eh,tapi saya bukan cikgu!Kalau cikgu sekalipun boleh ker berehat time cuti2 nih?

Alamak,rasa boring semacam jer dok terperap di rumah..rasa macam nak pegi berjalan-jalan makan angin ker..Nak pegi mana?En hubby saya tu asyik kerja..kerja..kerja...pendek kata selagi belum tutup mata..kerjaaaaaaa jer....

Anak2?Macam2 pe'el ...Nak citer pun tak gunalah,macam mengutuk anak sendiri pulak.Tapi bisalah kan anak remaja..baru 13 tahun...Tak pa...esok kunci motor nak kena sorok elok2...Hari ni punya kes...minyak moto kering plus tayar pancit sekali...Hurmmm.....kalau lah tak hantar asrama,maunya makin tinggi tekanan darah yang sedia tinggi ni...Harap cepatlah masa cuti ni berlalu sebab mami dah penat nak bebel kat anak bujang sorang tu yg dah terpengaruh dgn sifat2 yang mami tak berkenan...

Nasib baik anak2 yg lain ok...seharian duduk terperap di rumah masih tak menjadi hal kat diorang.Selagi ada komputer ni yang boleh di tekan2...oklah tu...Habis segala games di downloadkan,sampai naik 'berat'dah ni..itu sebab lah saya la ni agak malas nak update entri.Nak masuk gambar pun pun payah....Apa pun,lps cuti ni lah baru nak pi servis......lagipun bila hari sekolah baru leh buka opis....haha...la ni kita kasi can kat anak2 dulu,biar kan depa tekan apa yg patut...jangan sampai meletup sudahhh....

Sekian sampai jumpa lagi..insyaallah.

20 comments:

  1. Biasa la tu pia ragam anak2...macam2ada...kadang2buat ibunya meroyan pun ade jugak...

    Saya pun same jugak... Yang no2&no3 tu saya hantarkan ada progaram untuk cuti sekolah...selama sebulan biar diaade xtvt sikit kalau tak asyik nk bertekak jer kat rmh tu...

    ReplyDelete
  2. Assalam pia, mcm2 ragam anak2 ni, anak akk ni pula keluar juga main2 kul 5.30, tapi kalo nak tunggu ke pukul 5pm tu,ngadap pc tak usah cerita lah, main bola, main pingpong kat atas rumah bingit telinga. Kalo time abah diorang ada atau kerja malam, pagi2 tu asyik ajak p ronda2 atau jenjalan je lah.

    Anak2 tengah besar mmg gitulah pia, harap2 lepas ni anak2 kita menjadi manusia berguna dunia dan akhirat ya pia, susah2 sekarang ni je

    ReplyDelete
  3. Haritu ada beberapa orang mak student yg mengadu kat saya depa serabut bila cuti sekolah, kihkihkih..

    Saya pun tak cuti lagi, kena mengawas STPM pulak.

    ReplyDelete
  4. Untung kita ada mereka Pia. Sekali tunjuk-ajar tercatat satu saham utk bekalan... bayangkan mereka yg tak punya. Sunyi tak ada siapa nak ditunjuk-ajar.

    Budak lelaki usia begini sedang mencabar. Sabarlah Pia...(eh.. kakak boleh kata sebab anak kakak semua perempuan - maaf ye pia) sekadar sesama kita bersabar dlm mendidik anak-anak.

    Cuti-cuti inilah dpat makan bersama. Rumah riuh-rendah hihi...

    ReplyDelete
  5. Pia..masa kecik je rasa macam tu..bila dah besar dah keluar..kita rasa sunyi sangat da mula rindukan keriuhan masa dia orang kecik lagi tu.

    ReplyDelete
  6. adik2 sy slalunya camtu gak.. slagi xkering myak mto slagi tu la duk naik.
    nasib baek skrang ni selalu hujan, terpksa terperap kt rumah la diorang tu

    ReplyDelete
  7. karenah ank-anak mmg mcm-mcm tp tulah yg menghidupkan hari kita kan kak..tanpa diaorang di sisi sunyi jer rs..nnt masing-masing dh berumahtangga tinggallah kita..

    ReplyDelete
  8. kpah tak de masalah dah...anak2 dah besar panjang...cuma kena sediakan makan jer...

    ReplyDelete
  9. remaja tgh nak membesar memang macam tu kak,kena byk sabar..

    sy yg anak sorg nie pun kadang2 hilang sabar..

    doa semoga depa jadi org berguna..:)

    ReplyDelete
  10. anak bujang kak..No pun risau jugak kat anak bujang No tu..umo dh 10 thn tp macam budak2 la..nk kena 'sunat' baru tau huhu...

    SALAM MAAL HIJRAH kak...semoga kita semua sentiasa dalam lindungan ALLAH SWT...amiiiiin

    ReplyDelete
  11. AINNORAINI:

    "a'ah betul tu ain,thn lps ms abang drjh 6 kami antar dia msk kem tahfiz..thn ni ekonomi tk berapa nk ok...lgpun thn dpn adik pun nk msk drjh 1..habis lima2 masuk skolah...tu sbb yg tk antar dia pi mana2...ada ker kem yg free eh..mana ada kan..."

    ReplyDelete
  12. EMBUNROSALIZA:

    "mmg biasalah suasana mcm tu time cuti2 skolah ni kan kak...org yg anak sorang taklah pening mcm yg anak ramai ni...kalau diorang kt rumah jer ok janji kita nmpak...msslhnya yg suka keluar2 gi melilau tu yg takut...takut tercampur ngan bebudak tk senonoh..."

    ReplyDelete
  13. DINAS ALDI:

    "memang kompem pening....hahaha...kesian kena jaga peksa stpm pulak dah...takpa demi tanggungjawab sorang guru...syabas!"

    ReplyDelete
  14. KAK ZAKIE:

    "Amin....smga ank2 kita menjadi ank2 yg tebaik di mata kita dan umat yg terpuji...hurm...anak pompuan ngan ank laki mmg beza kak,perangai diorang ni totally different sgt...apapun bersyukur allah telah memberi peluang utk saya jadi ibu kpd mereka.."

    ReplyDelete
  15. SARA PEDROSA:

    "yer ker sara...biasalah tu kan budak2 bukan reti dok diam,kalau diam tu somethingwrong pula hahaha...anak akak kalau ujan pun ilang tu lg haru..."

    ReplyDelete
  16. RINA AVAIL A.K.A CIK BETTY:

    "a'ah rina,tanpa anak2 tentu lagi sunyi sepi hidup kita kan...kecualilah kalau allah dah memilih kita utk takde anak...mcm akk ni lg 4-5 thn tentu sunyi sbb ank2 dah masuk u dan keluar duduk sendiri2..tak dpt bayangkn masa tu nanti..."

    ReplyDelete
  17. KPAH K-POH;

    "kak pah ok lah dah senang tak serabut pala..sat gi ja dah nak dapat menantu lak...hehehe...untung anak2 akak baik2 dan pandai2 belaka.."

    ReplyDelete
  18. PUAN KUTU:

    "Insyaallah smga anak2 kita akan menjadi ank2 yg soleh dan solehah dn berjasa kpd kita kelak..Amin..."

    ReplyDelete
  19. NO LAN:

    "Haha..no sunatkan jer cuti2 ni elok sgt lah tu..apapun perangai buruk baik diorang dah di amanahkan kepada kita...salam maal hijrah dari akak utk no dn famili..."

    ReplyDelete
  20. salam maal hijrah pia


    budak budak pia, anak cik ina yang lelaki tu cam tu, tu, hari tu yang lelaki tu kaki dah tersopak, baru insap: )

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...