Sunday, 27 November 2011

Kan dah cakap....

Assalamu'alaikum...

Hai2...hurmmm apa nak cakap,memang masin mulut saya semalam...

Hari ni tak dapat lah sesapa anak2 mami nak tekan2 komputer tu lagi sebab dah pun k.o komputer tu malam tadi!

Hari ni masing2 tak senang duduk lah..tambah2 si adik tu, 'semacam' jer...hahaha sian sungguh mami tengok.

Tapi memang dah sampai masa dah kena servis..jap lagi mami ngan abah usung cpu tu pi kedai kat Klang tu servis apa yang patut....

Tengah tunggu abah diorang balik ni.Dia kalau gi kenduri memang lama giler..ye lah bukan setakat makan2 dan salam tuan rumah jer.Kenalah tolong merewang sekali.Nama pun hidup bermasyarakat kan...kenalah bergotong royong dlm segala hal.

Hurmm......kat tempat korang ada banyak kenduri kahwin?Biasalah musim2 cuti sekolah ni kan....kenduri kahwin,kenduri berkhatan...

Boleh kata setiap Sabtu dan Ahad musim cuti ni, kalender penuh jer dgn jemputan kenduri,macam2 kenduri dok ada...

Kahkah,silalah berkenalan dengan tuan blog ni yer...Tengok gambar kat bawah ni,belum kenal?Selamat berkenalan...dah kenal....tak pa mari terus kenal2 lagi rapat meh...


Heeee.....anak2 pun heran awat hari ni mami buang tebiat nak boh gambar mami yg tak cun langsung tu kat blog pula?Saja jer,takde keja....

Tu baru balik kenduri lah tu..(adik jenguk kat belakang pulak)
Muka tak make up mmg camtu..tp kalau make up,takut bukan lagi cantik,bertambah buruk adalah..ha ha ha...biasalah dah nak masuk senja kan....normal lah tu...

Sebenarnya saja jer nak tunjuk camana hari ni leh dok up date sedangkan pc rosak kan...haa...itulah nak gitau benda alah apa tu note book tu kawan kakak punya..

Kakak punya?Mmmm tunggu result PMR ni,kalau elok abahnya janji nak hadiahkan..Kenkawan dia lak pakat2 dok dapat percuma sekolah kasi INISIATIF JALUR LEBAR NEGARA....sumbangan kerajaan...KAKAK TAK DAPAT SEBAB GAJI ABAH RM 3000 KE ATAS....apa nak buat.kalau pun gaji 4 ribu pun TOLAK SANA TOLAK SINI,TINGGAL BERAPA KUPANG JER....depa tau apa...

Syhhhhhh...jangan cakap siapa2 tau...kakak pinjam kejap jer.Lagipun sbb kami dah ada streamix tu senanglah nak online,guna kod wayerless tu jer,yg si kawan tu pulak dpt free tapi takde line tenet...kesian....kena beli sendiri kot....

Ok lah sampai sini dulu,jumpa lagi lain entri k...terima kasih pd yg sudi jenguk dan komen kat entri biasa2 saya....salam sayang,salam MAAL HIJRAH untuk korang semua....


16 comments:

  1. cantik muka melayu
    sapa kata orang melayu tak cantik kan?
    memang sekarang musim kenduri , hari ni je 3 jemputan nak kena pergi dah jemput kita kenalah datang kan?

    ReplyDelete
  2. hai sis..br pertama kali tgk rupa sis dkt2.ala..saya pun tak make up pun.

    ReplyDelete
  3. posing peace lagi tu...hahahaaaa...

    ReplyDelete
  4. Assalam pia selamat berkenalan heheh, baru dapat tgk muka yg comel tu, hehe akk pun kalo pc meragam rasa mcm nk demam je. mmg byk kenduri cuti2 gini

    ReplyDelete
  5. hai pia...manis orgnya...dah kenal boleh tegur2kan kot terjumpe kat mane2...shah alam dgn klang bukanya jauh sangat pun...

    ReplyDelete
  6. salam maal hijrah pia..sapa kata tak cun..cun la tu...muda lagi
    kalau dengan acik mesti jauh beza umur.
    acik pun sama pia..sampai raya cina tahun depan jemputan kendurinya.

    ReplyDelete
  7. KASIHIBU:

    "mmmm,memang betul tu muka melayu mmg cantik2 belaka..hehhe...kelakar tgk muka sendiri dlm blog ni...~byk juga dpt jemputan?kenalah pegi,tuan rumah dah berhajat kan...sama2 memeriahkn majlis.."

    ReplyDelete
  8. LYDIA MIZA:

    "tgk dekat2..tgk gambar jer lah,kalau jumpa betul2 lagi best kan..insyaallah..."

    ReplyDelete
  9. KPAH K-POH:

    "peace no war kak pah..."

    ReplyDelete
  10. EMBUN ROSALIZA:

    "Alhamdulillah kak pc ni dah ok,tadi gi servis dah...comel ker kak..hehhe makasih..."

    ReplyDelete
  11. AINNORAINI:

    "insyaallah ain,kalau jumpa tegur2 lah...kami selalu gak gi shah alam tu...tasik,kompleks atau alam central, dll..satu hari tentu kita terserempakkan.."

    ReplyDelete
  12. ACIK ERNA:

    "Haha...cun apa nya acik..tembam bambam ada lah..hehhe...kuat makan,itulah pasal...acik ni pun tentu lawa,tunjuk lah satu gambar...~eh,byknya jemputan sampai raya cina tu...jenuh nak ingat..."

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum akak.

    hee. posing sakan akak.

    memang hujung2 tahun, musim2 cuti skola, musim2 hujan ni ramai benor yang kahwin nye. satu hari sampai 6 7 tempat. haru je.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum ...

    Baru tengok muka secara dekat....manis walau tanpa make up...
    Selamat berkenalan..heheheheh

    P/s..salam maal hijrah...

    ReplyDelete
  15. salam maal hijrah kak dan salam kenal..ops ops..kita dh kenal kan kan kan hihihi (gurau je)

    lagi cantik macam tu kak..org kata nutural beauty hehe..No pun skang dh jarang nk bedak2 huhu...>>tp teringin nk cuba Ronasutra punya<<<

    ye la kak, skang musim orang kawen2 hehe...

    ReplyDelete
  16. sapa yang cakap mami tak cun, belum lagi nengok muka cik ina.

    pia , baru first time nengok muka ko dari dekat, manis:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...