Thursday, 29 December 2011

Darjah satu yang terakhir...

Assalamu'alaikum...

Hurmm lama jugak tak up date blog ni kan...last hari tu entri pasal kejayaan kakak dalam PMR nya...Entri tu sekadar berkongsi kegembiraan saja....bukan untuk menunjuk-nunjuk okay...Rasa happy dan bangga tu normal untuk seorang ibu bila anak dia berjaya.Hanya orang yg pernah rasa jer tau macamana dia punya feeling tu kay...Bukan nak bagitau satu dunia tapi sekadar nak berkongsi dgn kawan2 jer...itupun saya hanya berkongsi di blog ini saja,dan langsung tak tulis pun di status FB saya!Terima kasih kepada kawan2 yg
ucap tahniah untuk saya dan kakak!

Ok lah lupa kan pasal tu...hari ni just nak kongsi pulak cerita semalam..hehhe...sepatutnya cerita ni publish semalam tapi sbb ada byk hal nak settle kan sampai lupa pulak..Sebenarnya semalam adalah Hari Orientasi murid darjah 1 thn 2012..Siapa lagi kalau bukan si adik tu...Dia kan tahun depan masuk darjah satu..(thn depan?...2 hari jer lagi..)

Pagi2 lagi kejutkan adik bangun.Susah sgt nak bangun pagi sebab maklum lah cuti panjang kan asyik bangun lewat jer sepanjang cuti ni..Tapi sbb excited nak masuk ALAM BARU,so adik pun tak buat hal...tak buat kelaku...tq adik..Bukan apa,kalau adik buat hal tak pasal2 tumbuh pulak tanduk saya ni kan.....


Sampai sekolah dalam pukul 8.15 pagi...dah ramai dah org...beratur pun agak kebelakang.Tapi lps ambik fail peribadi,murid kena beratur utk ke kelas utk ambik ujian pulak...ujian penentuan kelas sebenar!Parents pulak kena masuk dewan...apa lagi...dengar taklimat lah.macam2 taklimat kena dengar.TAPI,ada perkara yg paling saya geram ms kat dalam dewan tu...ada segelintir akak2 ni dok sebok pokpekpokpek..ntah bergosip ker buat ketupat ker...sampai cikgu dok bercakap kat depan tu pun dah tak ketahuan buah butir...memang *****g betullah...balik dok rumah lagi baguslah kakak2 oiii...meluat betul saya dengan perangai segelintir manusia yg tak reti nak menghormati majlis ni....


Taklimat terakhir ialah pasal program LINUS.Malas nak dgr lagi,keluar dewan ingat nak balik kononnya sbb nak tgk anak2 yg kt rumah tu pulak.Tp motor pulak kena blok...So ke kelas adik nak intai2 dia.Sekali tgk dah ramai mak ayah kat situ rupanya.


Ni adik...sampai giliran dia...saya pun menyebok pulak kat situ sbb nak tgk dia...Fuhhh,punyalah cuak nak pi dekat takut kena SOUND dgn cikgu..Nasib baik tak kena!Kalau tak, malu jer..Alhamdulillah,laju jer adik baca....Yang ujian bertulis tadi,tak taulah macamana dia jawab...harap2 ok..

ok,sampai sini dulu hari ni,panjang umur jumpa lagi kita..Insyaallah..

13 comments:

  1. oo ade ujian pulak ye , aliya tahun 2011 tahun satu tk ujian apa pun ..felik ni kak..

    ReplyDelete
  2. sebaya rupanyaaa anak bujang kak pia ngan anak dara saya ni ...
    saya plak saspen anak sulong nak masuk darjah 1 ni ...sekolah kat sini orientasi hari sabtu ni kak...

    ReplyDelete
  3. Hehehe..... Anak sy buka ni jah dua.... Senin sok br amik buku teks.... Lmbt tol skolah si gurl ni...huhuhu


    Buat Adik, selamat menempuh alam baru.... :)

    ReplyDelete
  4. moga adik terus bersemangat pergi sekolah..

    sis pia, org kita ni klu gi majlis bkn kira..asik nak pok pek je..tak hormati majlis..huhu

    ReplyDelete
  5. wah..
    adeq..
    chaiyok2..
    blajar elok2..
    jgn nakal2..huhuh :)

    kak, ada nama akak kat entry fiq ni.. cer cari.. uhhuhuh

    http://cikgufiq.blogspot.com/2012/01/tips-bina-hubungan-dengan-bloggers.html

    ReplyDelete
  6. Yeh yeh dah masuk darkah 1 dah. Semoga akan berjaya macam kakaknya jugak, insyaallah.

    Kalau sudi, bagi la alamat kat saya, nak pos fridge magnet :)

    zilndnas@gmail.com

    ReplyDelete
  7. wah anak akak sama ngan anak sulung suri..masuk tahun satu tahun ni...teruja suri kak..

    ReplyDelete
  8. sebaya Firdaus , pia kena ada baca-baca ke?firdaus hari tu tak kena plak. risau gak ngan firdaus dah lemak main games je. samalah kita yang bongsu darjah satu : )

    hari tu masa cik ina pegi orientasi firdaus pun sama, tak boleh dengar cikgu cakap apa, dah ibu -ibu asyik sok sek. cikgu nak marah pun tak boleh sebab ibu-ibukan dah tua bangka, tak kan tak paham

    ReplyDelete
  9. wah siap ada ujian,dasyat..takut jugak aiman nti macam mana,hehe lg dua taun ngada lak nak takut awai2..hiks..

    ReplyDelete
  10. wah siap ada ujian,dasyat..takut jugak aiman nti macam mana,hehe lg dua taun ngada lak nak takut awai2..hiks..

    ReplyDelete
  11. Online shopping di KU boutique akan datang. sila klik LIKE di facebook page kita untuk info.
    https://www.facebook.com/pages/KU-boutique/859118184155994?sk=info&tab=page_info&section=web_address&view


    KU BOUTIQUE by Pasaraya KU Trading Sdn Bhd

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...