Thursday, 22 December 2011

Penantian itu satu penyeksaan....tapi hari ni semuanya dah jelas dan nyata!

Assalamu'alaikum...

Semalam hati berdebar-debar.Hari ni,dah boleh tersenyum gembira sebab buah yang ditunggu sudah gugur .Penantian sudah pun berakhir ......alahhh panjang pulak mukadimah nya yer..Straight to the point je lah ....Spt yg korang semua maklum hari ni kan result PMR dah keluar.Syukur kepada Allah, kakak mendapat 8A dalam PMR .


Alhamdulillah,seharian tadi dok terima call jer..Dari org tu..org ni..sepupu-sepapat,anak menakan,kawan2 kakak,kawan2 saya pun tak ketingggalan tepon tanya....dan ucap tahniah.

Encik suami suruh masak something untuk bawak ke surau.Nak masak apa?Mihun je lah, lagi pun senang nak masak,tak payah pikir2 lagi.Walau pun ikut selera saya nak buat pengat durian makan dengan roti je..konon2 senang nak buat.Tapi nak kena pi cari durian pulak dah...kan ka payah tu..lain lah kalau kat belakang rumah saya ni ada dusun...betoi dak?

Tahniah juga kat semua anak2 kawan2 yg berjaya..yang kurang cemerlang tu tak per,cuba lagi thn depan...sebenarnya istilah cuba lagi ni tak berapa tepat...yg betul dan tepat ialah kena buat betul2...supaya nanti SPM dapat result yg elok pastu bolehlah masuk U/KOLEJ...kalau tak, kenalah cari inisiatif lain....

Hurmmm....ok lah sampai kat sini jer lah,jumpa lagi lain kali...Insyaallah..

32 comments:

  1. tahniah diucapkan JAzakallahu khairin kasiro

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..... Tahniah buat kakak..... :)

    Mintak mana ni, cadang2.....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah!

    tahniahhhhh kak pia sekeluarga!

    ReplyDelete
  4. MUHAMMAD NURFIRDAUS:

    "terima kasih firdaus..."

    ReplyDelete
  5. MELATI QISTINA'S MUMMY:

    "Sebenarnya anak akak ni dah minta sekolah berasrama penuh(sbp)dan MRSM...insyaallah,mintak2 tu dptlah salah 1.."

    ReplyDelete
  6. MAK ENCIK | SZ :

    "Alhamdulillah....tq suzi..."

    ReplyDelete
  7. tahniah.. senyum meleret lah si kakak yea. mudah2an adik2nya akan contohi jejak langkah kakak..

    ReplyDelete
  8. Alhmdulillah...tahniah utk kakak dan juga utk kak pia serta keluarga..
    Tumpang gembira....

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..Tahniah kaka..dan jugak Tahniah buat Pia dan suami.

    ReplyDelete
  10. Assalam Pia, tahniah buat anak pia..pandainya

    ReplyDelete
  11. Tahniah K.Pia, pandai didik anak...Tahniah juga pada anaknya, rajin belajar...

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah pia..

    tahniah buat anak dan pia sekeluarga!

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah berjaya anak akak.ucapan tahniah untuk anak akak dan tahniah juga untuk akak dan suami kerana berjaya mendidik anak2 akak sebaik ini :) syabas :)

    ReplyDelete
  14. tahniah kak pia dan kakak.mesti seronok dpt anak yg cemerlang..

    sy dulu pmr 1 A je..tp sy buat betul2 dlm spm,n dpt best student..walaupun tak straight A n takde cemerlang mana tp alhamulillah..kembang jap!haha..

    ReplyDelete
  15. tahniah utk anak n kak pia..
    kakak:mama janji nk bagi hadiah apa tu? :-)

    ReplyDelete
  16. Salam Kak Pia, tahniah sgt2 buat Kak Pia sekeluarga. Kaz dapat bayangkan perasaan Kak Pia sbg seorg ibu....
    Tahniah utk anak akak yg telah berjaya membahagiakan dan membanggakan hati kedua ibu bapanya. Semoga semakin cemerlang di masa hadapan.

    ReplyDelete
  17. tahniah Kakak. Aiman bkn 8A tapi Alhamdulillah. KC skrg ni tgh cuba dpt kan tempat di s.m.teknik sbb dia minat automobile. Nak jadi Engineer dlm bidang automobile katanya.

    ReplyDelete
  18. tahniah buat kakak...
    moga terus cemerlang ye!

    ReplyDelete
  19. TAHNIAH..usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  20. tahniah..anak sulung akak dulu pun dapat 8A jugak PMR,berjaya ke SERATAS(sek men sains raja tun azlan shah,taiping)..skrg dah th 1 kat UMP...

    mmg kita gembira dan bangga dgn kejayaan anak2,kan...

    ReplyDelete
  21. Terima kasih sudi dtg blog saya..ye la kan...naluri seorang ibu...berdebar2 nak tunggu result anak...he he...alhamdulillah anak2 kita semua berjaya...salam kenal :)

    ReplyDelete
  22. tahniah...teruskan kejayaan utk peringkat seterusnya..

    ReplyDelete
  23. tahniah buat daughter and mama nya.. stret A's..

    ReplyDelete
  24. hebat kamu nih!.. tahniah!

    ReplyDelete
  25. pia tahniah syukur Alhamdulillah, akhirnya penantian ko terjawab, anak ko berjaya lulus ngan cemerlang : )

    ReplyDelete
  26. Alhamdulillah, tahniah pada Nur Sarah!

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum kak pia.. maaf lewat balas...


    tahniah ... kak gegerl kak pia...

    wah seronok nya tgk kak pia seronok.. mcm ni la agaknya my mum tiap kali anaknya mendapat straight A...


    cumanya.. mak ayah syikin bukan jenis menunjukkan depan anak2.. plg kuat.. "alhamdulillah" ...

    straight A ker.. 4 flat ker.. gitu jer...

    tapi .. melihat kak pia seronok gini.. terbayang parent...

    mesti gini juga kan... cuma nya tak tunjuk =)


    untung anak kak pia.. siapa da entri lagi tu :p

    ReplyDelete
  28. Jangan lupa bagi alamat naa, saya nak pos fm tu :)

    zilndnas@gmail.com

    ReplyDelete
  29. tahniah utk kakak dan kak pia :)


    sy pon tumpang seronok!

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah...saya tumpang hepi kak..rasa bangga sgt pada anak akak..sejuk perut ibu mengandung...

    dan respek juga pada akak sbb berjaya mendidik anak akak dgn cemerlang...tahniah kak!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...