Thursday, 23 February 2012

Ubi kemili lagiiiii....


Assalamu'alaikum...

Apa khabar kawan2 agaknya...dah lama tak bersiaran kat blog ni..Macam biasa, sibuk jer manjang.Sekali malam ni terbuka hati lak nak buka blog...haha nasib pasword lom lupa!Tup2 bila bukak jer blog malam ni berderet gak komen..ececehh berderet konon..haha..a'ah ni bercakap pasal komen tu kan..ada lah satu komen ni....korang tengoklah sendiri kat bawah ni...





Hah..camana..korang leh tolong dia tak..Alahhh...ingat tak citer pengat ubi kemili tu...Rupanya ada jugak orang nak buat research pasal ni(pasal ubi ler bukan pasal pengat..kahkahkah..)..Sian jugak kan,google punya google last2 kuar blog citer pasal pengat jer....Tapi saya tak dpt tolong lah sebab sy pun tak tau nak cari kat mana.Kalau nak suruh pegi cari kat pasar2 tani..kot2 ada..kalau takde?So,Harap korang boleh tolong jawabkan eh..Berharap sgt tu..siap bagi no tepon lagi...Tolong ler tepon yer siapa yg tau....

Sekian,jumpa lagi..

6 comments:

  1. Hmmm ada gak ye yg nak buat research... Ritu kakpia bl kat mana? Ehehehe

    Nway ritu abby Ada cilok resepi dr blog ni :)

    http://melatiqistyna.blogspot.com/2012/02/bingka-pandan-tak-berapa-pandan-d.html

    ReplyDelete
  2. ubi kayu kami tahu la... banyak merata2 di kedai kampung... heee3x

    ReplyDelete
  3. Salam..kalo nak cari ubi kemili ni pergilah ke pasar2 pagi sebelah pantai timur terutama kelantan..kalau pasar pagi kat Pasir Mas memang ada benda ni tapi jangan tanya ubi kemili..tanya ubi keling konpom adaa..area kampung memang ada tanam ubi tapi sekarang memang dah tak banyak yang tanam..tumbuhan menjalar..bukan sahaja direbus dibuat gulai pun sedap...

    ReplyDelete
  4. No pun xtau pasal ubi ni kak..nama kemili pun ni br je dengar,...

    dlu No penah dapat komen dt student gak..nk contoh pokok telang yg No buat entri tu (tuk warna nasi kerabu)..tp yg sedihnya No dh pindah Perak ni huhuhu..kesian die...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...