Thursday, 26 April 2012

Cerita-cerita basi...

Assalamu'alaikum...

Apa khabar kawan2 agaknya?Saya ni macam biasalah,kalau terasa nak update entry tu sihat ler tu..Alhamdulillah atas kesihatan yang Allah kurniakan untuk kita kan....Anak2 pun sihat...kerja pun stabil..Alhamdulillah...

Kalau nak diikutkan hati memang rasa malas dah nak berblog,tapi bila difikir2 kan balik...rasa sayang nak 'putus' macam tu jer ngan kawan2...nanti rasa kehilangan pastu mungkin terhegeh hegeh nak buat blog semula.

Kadang2 rasa boring sangat,tak tau nak buat apa...boleh taip sesuatu di blog,tapi mood nak menaip sesuatu tu pulak yang tak datang2...

Hari ni saya nak gagah kan diri jugak sat untuk tulis sesuatu yang 'baru' kat blog ni....rasa lama sangat dah tak ber-update...

Hari tu last entry cerita abang yang sakit...Dah lama kan,dah dua minggu kot.Hurmmm dah sihat dah dia..Alhamdulillah.Di entry itu jugak ada citer berkelah laksa masa pi melawat kakak...Alhamdullillah,diorang sekarang ni masing2 di asrama masing2...harap2 smga abang terus sihat.Dan kakak pun,dan smga dia tabah dgn pelajaran(form 4)yang semakin susah..(kata dia lahhh).Oh ya,ini citer 2-3 hari lepas...abang dan kakak bersama dgn pelajar2 lain,ank2 kakitngan tmpat abah depa keja diraikan...TAHNIAH utk semuanya..


Tahniah Kakak!
                                      
                           Ini pelajar di semua peringkat..UPSR,PMR,SPM,dan peringkat tinggi yg lain.
                                       
Ini pulak kuih yang paling sedap hari tu yg pihak hotel hidangkan utk para tetamu..teringin nak belajar buat..dah penah buat sekali(tepung bungkus..lebih kurang jer kan..)tapi dukacita kuih tu tk berapa nak jadi...rupa kurang rasa pun kurang...

hehe,kat bawah ni pulak gambar kuih yg saya buat siang tadi..memula buat seloyang utk potluck ke kelas ngaji...alhamdulillah malam tadi 25.4.2012,khatam iqra'(slps 3 thn)dn bakal naik quran...


Dah habis seloyang tu buat pulak lagi seloyang lagi pun masih ada baki labu yg dah siap rebus..kang kalau tak buat ke tong sampah pulak...



Ok jumpa lagi next entry k..insyaallah...


12 comments:

  1. Assalamualaikum pia...biasa la tu kan bila penakit 'M' tu datang mmg tak boleh buat apakannn...mmg tak ber update la jawapnya...

    Tahniah pada kakak...

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat Abg n Kakak :D

    Kak, kalau buat labu tu cemana lak sukatan tepungnya... :)

    ReplyDelete
  3. Salam, yang seloyang tu hantarlah sini ;-)

    ReplyDelete
  4. sedap nampaknya bingka labu...
    terliur!

    ReplyDelete
  5. tahniah kakak dan abang

    kuih tepung bungkus tu ati paling
    suka ..last makan kat pasar di klate
    mmg sedap..pastu payah nk jumpa kt sini

    ngaji ke pia?
    kita pun teringin nk ngaji balik
    tapi syahmi ni tak sesuai nk bawa lg :)

    ReplyDelete
  6. tahniah utk abang dan kakak...

    ReplyDelete
  7. Dah lama tertanya-tanya, penyakit M tu apa? Haha.

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat abang & kakak!

    Sedap nampak tepung bungkuih tu :)

    ReplyDelete
  9. bila anak2 bijak, sure kita rasa sejuk perut jer...

    hehehehe..

    tahniah bt kakak dan abang

    PS: sedapnya bingka labu... wahhhhhh.. bila berBW time puasa sunat. inilah cabarannya

    ReplyDelete
  10. Hai kak pia apa kabar?

    Sy pon haritu lama x berupdate..yela kan kak..kengkadang rs malasnya nk berblog tp rindu nk baca entri kawan dan mengomen..nnt kang kalau kita x update sian lak kawan dtg baca cerita basi kita hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...