Thursday, 17 May 2012

Mood berkabung...



Assalamu'alaikum...




Apa khabar semua?Harap semuanya sihat2 jer..Selamat hari guru untuk semua kenkawan yang bekerja sbgai cikgu.Semoga terus sabar dan tabah dlm menjalani hari2 korang dgn cabaran yang super mencabar pada hari ini.



Dah lama tak berup-date ni rupanya dah terlepas banyak ucapan2 penting kan..harap ucapan ni tak terlewat lg..Sebelum ni,hari ibu..eh korang sambut ker?Kami anak beranak tak ler sambut pon...tapi yang kelakarnya si abang call memalam hari tu..."mami,abang tau haram kita sambut hari ibu..tapi abang nak ucap gak selamat hari ibu kat mami..."haha...sebenarnya sehari sebelum tu kami ada pegi melawat dia kat asrama,dia ada cakap yg ustaz diorang ada berceramah pasal hukum hakam sambutan hari ibu ni.....Kakak pun ada gak bagi hadiah,saya tau dia ni polos jer,mana dia tau atau bc sejarah2 mother's day ni...dia ingat hari ibu ni macam hari guru lah jugak....tak kesah lah anak2 mami, janji niat korang ikhlas....



Oh ya...sebelum hari ibu tu,ada hari pekerja kan...kalau nak ucap pon dah lama sgt dah berlalu nih...Tapi walau apapun hari pekerja slps2 ini akan di sambut serentak dgn ulangtahun....perginya seorang abang!Ya ulangtahun kematian!Perginya seorang abang pada tanggal 1.5.2012.pada jam 6.40 ptg.Semoga rohnya dicucuri Rahmat Allah...Amin!Rasanya dah lama sgt abang menderita atas penyakit yang di uji Allah...Kematian ini mungkin dpt melenyapkan kesakitan yg ditanggung.Kami semua redha dgn DUGAAN  MU YA ALLAH...Takziah utk kakak ipar dan anak2 buahku....Semoga kalian tabah meneruskan hidup ini.

19 comments:

  1. salam Pia..takziah buat keluarga pia atas kehilangan abang pia..
    alfatihah buat arwah

    ReplyDelete
  2. takziah buat pia dan kakak ipar... moga uols semua tabah dan sabar ye....

    ReplyDelete
  3. lama xsinggah sini... salam takziah atas kepergian org tersayang tu ye kak..

    ReplyDelete
  4. takziah buat kakpia sekeluarga. kehilangan hanya sementara.moga bersua lg di alam yg kekal nnt kan kak.alfatihah...

    ReplyDelete
  5. tahun ni pun Alin tak sambut kak..sebab terinsaf ngan kata2 ustaz azhar idrus

    ReplyDelete
  6. ACIK ERNA:

    "salam...tq atas ingatan acik yg selalu dtg jenguk w/pun saya skrg dah kurang berblog...trima kasih.."

    ReplyDelete
  7. MILOAIS:

    "terima kasih..sgt sedih dgn perginya abang kandung yg sgt saya sayang..."

    ReplyDelete
  8. TAUFIQ ARIFFIN:

    "terima kasih ...lama akak tak jenguk blog kamu..insyaallah akan cuba.."

    ReplyDelete
  9. LYDIA MIZA:

    "Terima kasih LM...akak sgt sayangkan dia...hari tu paling teruk akak menangis,tapi Allah lebih sayangkan dia..betul tu harap dpt berjumpa di sana.."

    ReplyDelete
  10. ALIN MARLINI:

    "baguslah alin...akak pun sgt terkesan dgn kata2 ustaz azhar idrus..kita ni bangsa melayu yg suka meniru2..."

    ReplyDelete
  11. Al-Fatihah buat yang telah pergi. Semoga ditempatkan dalam kalangan orang2 beriman, amin.

    ReplyDelete
  12. Al-fatihah utk arwah dan takziah utk Pia sekeluarga...

    ReplyDelete
  13. Bulan Mei ini Pia adalah bulan penuh kasih sayang. Bermula dari hari buruh, hari jururaat, hari ibu, hari guru, hari belia dan kita harap semua kita saling kasih-mengasihi...

    Takziah buat keluarg Pia atas kehilangan abang. Moga rohnya tenang di sana. Kita doakan dia...

    ReplyDelete
  14. Takziah buat kak pia dan keluarga...

    Lama tak jengah sini...

    ReplyDelete
  15. Salam Pia. Lama KC tak dtg sini. AlFatihah buat arwah abg pia. Pia jaga diri ye.

    ReplyDelete
  16. takziah buat pia dan keluarga kak ipar.

    al-fatihah buat arwah abang

    kita pun terlepas byk cerita dan
    sambutan sejak syahmi masuk hospital
    anniversary dan hari ibu semua tak
    di sambut pun.

    ReplyDelete
  17. AlFatihah... Mg rohnya ditempatkan bersama org2 yg beriman.... Takziah buat akak n keluarga..

    ReplyDelete
  18. takziah..atas pemergian abg Pia tersayang..semoga roh nyer ditempatkan dgn org2 yg beriman..amin

    ReplyDelete
  19. salam takziah.

    assalamualaikum kak. hope akak and family sihat2 aja. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...